Tuesday, December 20, 2011

Pertemuan Blogger 18 Dis: Tolonglah Mengaku...

Assalamualaikum
Thalatha
20-12-2011


Entri ini khas untuk makan-makan dan jamu mata.


Sori Berlori. Jenoh Dato’ menunggu Rendang untuk digandingkan dengan si Pulut Kuning.


Tajaan RAZIK. Seri Muka yang gerenti berseri muka kalu makan. Percayalah cakap saya!



Kuey Teow Goreng dari Tuan Rumah. Tembikai ditaja oleh KAKCIK SEROJA dan JUNAINA.


Hasil karya HANIS AZLA. Presentation jer dah menggoda.


Sapa bawak nih? FITRI SENIN agaknya. Aku orang pertama baham Keria tuh!


Tiramisu hasil karya AKUZLE AYU. Aku sempat rasa sesudu, bila toleh tinggal bekas!


Blueberri Tart pun AKUZLE AYU gak kan? Ini memang la laju jer abis. Aku jadi tukang kutip bekas. hahahaha!


Laksa Goreng from PAKCIK LIE dan isteri MAMA DIANA. Aku ngaku, belum pernah makan Laksa Goreng. Rasa kicap dia sedap!


Ini sampai 2 balang. Sapa bawak? Tolong mengaku sat, saya lupa!


Hasil karya JUNAINA. Aku tapau skit, makan di rumah.


Padan tak Tart Nenas tuh berganding dengan Coklat Home Made karya Mommy ZIYYAD? Cewahhh! Coklat tu ramai yang tapau bawak balik! Kecuali aku, tak sempat, dah tak kelih.


Aku dah pesan, “jangan habiskan!”. Hasil karya BUJAL X (kenapa X, tak Y or W or Z?)



Coklat Angry Bird ni pun, tolong mengaku. Sapa yang bawak?


Terperanjat aku, sebab ACIK ERNA buatkan kuih Mek Auw! Wehhh sedap, lemak inti dia!


Ni semua pun ACIK ERNA gak. Rajin sungguh dia. Aku rasa Pucuk Ubi Tempoyak tu AKUZLE AYU dah bawak lari bekas tuh!


Ini yang buat hati aku terlambung terharu. ACIK ERNA buat Nasi Impit Goreng. Katanya khas buat AZIE. Ohhh terimakasih ACIK! Saya sambung makan di rumah!


Brownies ni tak ramai dapat rasa, sebab AZEEDA sampai agak lewat. Wehhh rugi korang! hahahaha!

Sori Berlori. Ada banyak lagi menu tak sempat nak snap. Kalut dan terlupa. Roti Jala UNTIE MARINA. Bihun Spore from CIKINTO. Bihun Goreng Banyak Kerang from GB (tapau makan di rumah). Ketupat Nasi Himpit sapa bawak? IDA eh? Bubur Jagung Durian dari ACIK ERNA lagi. Snack pun banyak. Nasi Dagang by ANAA. Pizza 4 kotak dari IBUNDO. Nasi Beriani satu termos tu sapa bawak? Anggur 1 bakul dari AIN NORAINI. Rendang, satu dari FARA, dan satu lagi... ntah sapa bawak.

Adehh banyak lagi yang saya lupa dan terlepas menyebut. Tapi rasanya ada gambar2 tu blog kengkawan yang lain, kan?

TERIMAKASIH tidak terhingga buat semua yang sudi memeriahkan meja makan, sudi berpotluck.

Wehhhh sedapnya....! Kalu tiap bulan buat camnih, saya kena buat baju baru tiap bulan! Wuaaaa kesian la kat sayaaaaa....!



~...bila saja ada gotong-royong, HISYAM paling teruja hendak sertai walaupun masih tidak kenal mana alang mana palang, mana jendul mana bendul tetapi dia tidak akan pernah lupa Emping Lemak diratah bersama kelapa muda sehingga SERI BULAN mengadu Lempeng Kelapa Garing tidak lagi mendapat Kepujian Kelas Pertama...!~









34 comments:

  1. Tembikai Aina, tak sempat potong.

    Cekelat tersenyum tu hasil karya Fitri Senin juga.

    Bila tengok balik gambo makanan, memang banyak juga yang kakcik tak sempat rasa sebab perut sudah penuh. Lain kali, nak suruh semua orang bawa sejenis makanan yang sama je... hehehe...

    ReplyDelete
  2. sedapnyer.....

    lain kali ajak saya gak ye...hehehe

    ReplyDelete
  3. kami dtg lenggang kangkung je.. hehehe
    tp tiramisu, tart n coklat home made tu memang MABELES! SIYES! MABELES!

    p/s AKUZLE AYU & MOMMY ZIYYAD: bleh tempah ni!

    ReplyDelete
  4. Ok ok... saya mengaku...

    saya bawak perot kosong...!

    ReplyDelete
  5. semua gambar makanan itu tidak cukup untuk menjeleskan abang kecuali gambar awak dapat ikan tilapia di blog kakcik !

    ReplyDelete
  6. Salam Azie,

    Makanan itu...bukan setakat mengiurkan tapi menganggu mindaku!

    ReplyDelete
  7. wah wah wah.. ada yang tak sempat kita rasa pun.. sebab dah tinggal bekas je.. tulah.. datang pun dah lewat... apa pun semuanya terbaikkk dowhh...

    ReplyDelete
  8. Tahniah tahniah tahniah.. che mid tengok gambar dulu la buat masa ni..(dendam ni..)

    ReplyDelete
  9. Memang serimuka tuh sedap sangat..terbaik

    Laksa goreng too very delicious.

    Pulut kuning auntie nak tempah bila birthday yg 57 tahun nanti..hehehehehe

    Banyak yg tak dpt rase sbb dah kenyang, sekarang tengok balik gambar2 rase rugi betul..huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. alaa rendang daging dengan nasi impit saya mana?

    ReplyDelete
  11. wow bestnya, semua bawa pot luck masa gathering. best2 pulak tu kesemuanya...kalau saya ada, mesti tuju dulu kuih keria tu...memang hantu keria hahahaha

    ReplyDelete
  12. tgk gambar makanan baru tahu... banyaaaaaaakkkkkk rupanya makanan yg saya tak sempat nak rasa sbb asyik berbual.. aduhai.. rugi2.. he..he..

    ReplyDelete
  13. lapar tengok gambar makanan...

    ReplyDelete
  14. mula2 plan nak buat laksa tetapi aissshhh gigi ini sakit ja (tak ada kena mengena langsung)...so jadilah menu lain...fried sefood spagetti...

    ReplyDelete
  15. hai kak azie.

    meh sy tolong jawab nasi beriani dalam bekas merah tu kak erna punya dan sy juga nak ngaku..
    tertinggal bekas Tupperware penutup merah.huhu.ada harapan tak nak dapat balik bekas tu yer?

    ReplyDelete
  16. lagi banyak baca entry lagi rasa haru biru sebab tak dapat ikut serta.

    ReplyDelete
  17. sedap sungguh makanan2 di atas...

    ReplyDelete
  18. yg penting saya sempat baham spageti bujal (last gathering tak sempat!) dgn laksa ketot goreng PCL! nyummm!

    ReplyDelete
  19. KAKCIK:
    Tembikai berlebih tu kira sedekah pada tuan rumah.
    Saya pun, banyak yang saya tak sempat makan pun.



    AZAM:
    Dah ajak semua blogger. Terlepas info ya?



    KHAIRIN:
    Ehhh takpa. Jadi tukang perabis makanan tu pun dah baik sangat. Kalu idak, jenoh kami nak makan.

    ReplyDelete
  20. GEDEK:
    Saya kecewa tak dapat makan Kacang Kuda Rebus!



    Bang HAMZAH al-LAVENDARI:
    Wahhh gambar tu dah keluar ya. YAaa saya berjaya menjeleskan Bang Hamzah.



    FARID:
    Minda terganggu lalu kacau bilau? Nasib laaarrr... hahahaha

    ReplyDelete
  21. KELLA:
    Memang sedap semuanya. Tapi leka bersembang sampai tak sempat nak makan semua.



    LELAKI INI:
    Saya pun sama!



    CHE MID:
    Takpa. Pasni boleh buat sendiri, kan?

    ReplyDelete
  22. UNTIE MARINA:
    Ohhh memang Seri Muka tu saya geram. Tapi sekejap jer dah habis, kan?
    Tempah Pulut Kuning? InsyaAllah bolehhh...




    IDA:
    Sori berlori. Memang masa tu bateri kamera saya weak sangat!



    ZUWAIDAH:
    Nanti join ya. Apa kata U bawak Keria? :)

    ReplyDelete
  23. HANIS AZLA:
    Yaaa... tu laar. Kan Kak Azie dok panggil banyak kali. Makan! Makan lagi. Leka sembang sampai makan pun lupa. hehehe
    Sama ler kita. Rugi gak!




    RAI:
    Memang laparrr!
    Kenapa tak datang?



    JUNAINA:
    Next time buat nooo....!

    ReplyDelete
  24. IRFA:
    Kak Azie nampak bekas tupperware tutup merah tu berisi Nasi Dagang. Tapi sampai sudah kami tak tau sapa punya. Kami tinggal kat rumah Dato’. Nanti minta no dari Dato’, amik di sana ya.



    DWATY:
    Memang sedap!



    GADISBUNGA:
    Mujur sempat eh?

    ReplyDelete
  25. Azie.Irfa dah tolong jawab..
    sempat jugak pagi2 tu acik buat nasi beriani tu..

    ReplyDelete
  26. azie....tak mau tengok...i jeles ni.:) dah dpt jemputan tp tak dpt pi..malu i..tp jgn serik jemput i lagi yaa..next time kot2 boleh attend..:)

    ReplyDelete
  27. wahh meriahnya tgk makanan semua tu kak..sedapnya. bestnyer tgk perjumpaan blogger disana tu:)

    ReplyDelete
  28. lollichoc Angry Bird tu hasil tangan my wife. :)

    ReplyDelete
  29. saya makan mee je...datang bawak perut...mee sape tu ya..

    ReplyDelete
  30. Yey gmbr brownies masuk!
    TQ ye kak azie.. c u thursday!

    ReplyDelete
  31. den sengajo bwk bekas gitu kasi senang kak azie nk menapau.lgpon, selain malas msk, den jugo malas basuh bekas...miahahaahah... sy langsung x smpt snap pics mknn sesatu... bz amek gambo pasport org kan? lebey dari JPN dah...errr, k azie nak cubit den?? lllaaarriiikksssss...!!!!!

    ReplyDelete
  32. errr... terlupo... psl edah tuh sy shukerrr!!! hahahaha...

    ReplyDelete
  33. pengakuan jg nih..pasal laksa ketot goreng tu mmg mamadiana yg goreng...pcl sempat tlg goreng telur dadar nipis n tabur atas laksa tu je...(kalau pcl yg goreng mmg lagi...)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails