Saturday, December 31, 2011

Maharaja Lawak Mega: “OSBON konfiden cantik!”

Assalamualaikum
Sabtuday
31-12-2011



Maharaja Lawak Mega berakhir di Stadium Melawati, Shah Alam malam tadi. Memang berbaloi!

Meeting yang sepatutnya berlangsung malam tadi, sebulat suara kami tangguhkan ke tahun depan! hehehehe...


Skrin sepelaung dari tv, jadi penuh wall FB aku dok update perjalanan final Maharaja Lawak Mega nih...


Datin Seekers @ Datin Maimun the Ghost Hunter vs The Orang Minyak!

Selepas persembahan pertama ini, Aflin Sauki request nak hug Dato’ Che Wan. Simbolik, tiada dendam tiada permusuhan antara mereka. Sweet!


Dato’ SITI kata: “Tiap kali Abang ABON jadi pompuan, dia konfiden jer cantik!”
hahahaha betul tu!



Aku rasa persembahan SYOK pada minggu Dongeng Rakyat lebih baik lagi.
Jadi boleh agak depa dapat tempat keempat.



SAEHU. Wakil Indonesia menang tempat ketiga. Lumayan pak!


Gegel dan Boboyot. Alaa tomey tomey!
Masa ni aku rasa macam BOBOI dah nak menang. Sama hebat!




Juri dan juri undangan khas. Haiii... Abang Ombak Rindu!



Kelas vokal OSBON. Watak Elvis Presley tu lawak tak hengat!



Pelawak undangan. Sementara menanti undian ditutup. Memang terbaekkkk lah! JOZAN yang selamba. Tak puas tengok. Johan tu macam dah kurus balik!


Menanti keputusan. Mujur Gegel tu sempat tukar baju!

Tapi gambar OSBON menjulang piala kemenangan, tak sempat nak snap. Excited sangat!

Tahniah dan puas rasanya kerana melihat OSBON menjadi juara. Bagaikan sebuah kumpulan underdog seperti SEPAH dulu yang konsisten seperti sederhana tetapi terbukti komedi berciri rakyat yang sempoi tetap menjadi pilihan kita! RM350,000 youuuu...!

*Entri berkaitan sebelum ini: “Final Maharaja Lawak Mega: Aku Nak OSBON Menang!”




~...ramai tidak pernah tahu HISYAM juga ada bakat bergurau kelakar bila dia menyebut kuku kambing itu enak dibakar dan ketam padi itu enak dibuat sup ubat denggi!...~








8 comments:

  1. AA
    Amboi2 awak nih, suka bebenor awak bila pompuan konfiden cantik tu menang ek? hehe.. Kita pun suka gak tapi kita lebih suka Boboiyot menang. Alhamdulillah rezeki memasing.

    AA suka AA juga ye? auwww..

    Pasanglah Astro PVR tu, bolehlah you tape n tengok ulang2 siaran/program yg you minat setiap masa. Berbaloi taw..

    ReplyDelete
  2. Wah akak. Hajat akak nak Osbon menang berjayalah...

    Congrats untuk Osbon.

    ReplyDelete
  3. tulah yg hebat
    hadiah wang kemenangan tu..wow!

    ReplyDelete
  4. saya pun dari awal mintak2 osbon menag sebab lawak diaorg memang best dan konsisten...lagipun memang diaorg layak menang..berbaloi2..

    ReplyDelete
  5. Sedih ai boboi tak menang :(
    sama sedih macam masa time maharaja lawak jozan tak menang :(

    ReplyDelete
  6. lawak diorang dekat di hati SEMUA lapisan masyarakat....mmg layak menang lah!

    ReplyDelete
  7. suka dpt baca ulasan yg baik kat blog2 terpilih cm blog AA nih...tahniah Osbon.

    ReplyDelete
  8. Meeting apa pulak tu malam2 Azie? Kalau teruskan juga meeting tu mesti ramai yg tak fokus ....

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails