Saturday, December 10, 2011

MPH Karnival 2011: Aku dapat gambar “mahal”...

Assalamualaikum
Sabtuday
10-12-2011


Semalam perasmian MPH Karnival yang berlangsung pada sebelah petang, selepas solat Jumaat.

Macam biasa, seorang aku lebih senang “lone-ranger”.


Lunch sensorang penuh sentimental sambil mengadap wayang tak bergerak. GSC yang sentiasa ramai orang, sampai ke malam.


Aku tak pegi pun food-court yang PURPLE tu, sebab kawan yang baru balik dari luar negara tu sibuk sangat, lewat so kita tangguh lain kali saja ya.

Kerana booth kami agak berhampiran dengan pentas utama (banyak program di situ) boleh dengar dengan jelas setiap pengumuman dan perjalanan program.

Ada banyak gambar dirakam, tetapi tetiba jer semalam juga, my card reader spoiled!

So, pagi ni dah kalut dan sambung duty, takda masa nak layan karenah memory card. Yeahh... my camera dah lama ilang kabel. Selama ni dok guna card reader jer. Oh.. malas nya nak layan karenah gadget nih.

Perasmian rasmi semalam dilakukan oleh mantan PM kita, Tun Dr Mahathir. Best nya sebab dapat berjumpa secara hidup dengan beliau. Yeaaaa.. aku memang tak pernah jumpa Tun Dr M. Betul. Teringin sangat tau.

So semalam hasrat tercapai. And ada gambar yang Tun Dr M, purposely senyum depan kamera I. Kebetulan yang baik.

Ini sahaja gambar yang sempat di kopi-teh ke folder.

Snap guna Henpon Cap Itik Jantan!


Dalam ramai-ramai orang, aku sempat snap ini. Baju sapa ntah.


Lain cerita, lain masa. I tak boleh menulis dengan baik jika kalut dan badan letih > macam ler selama ni tulis bagus sangat?

*hari ini menyambung duty hari ke-2 (3rd day of carnival).




~...percutian panjang yang sengaja diambil oleh HISYAM, memberikan rasa bengang-sayang kepada SERI BULAN kerana harus pula mengambil alih banyak tugasan remeh-sememeh terutama harus membantu Mak Utih menanak anak-beranak...~








11 comments:

  1. Gambar Che Det tu yang mahal tu, kita pun tak penah jumpa dia secara hidup, nak jugak lah merasa. Untungnya Kak AA

    ReplyDelete
  2. Selamat menjalankan tugas, Azie... :)

    ReplyDelete
  3. Untung AA bertugas di carnival yang membuka minda sentiasa.

    ReplyDelete
  4. kak tart nenas satu!!!!!


    sya dah jumpa tun berkali kali, yg terbaru masa pesta buku
    tp tertanya2 jugak kenapa diorang kata muka tun tak bercahaya , muka *** lah kata mereka?
    pelik lah

    ReplyDelete
  5. kebetulan Tun M tengah senyum.... memang gambar mahal

    ReplyDelete
  6. SALAM,
    BUSY LADY AA NI. BERINTERAKSI PUN DGN ORANG2 YG HEBAT. AHAD DEPAN, KITA BUKA BOOTH KAT BANGI.

    ReplyDelete
  7. kalau bukan hari Jumaat boleh juga temankan awak lunch ... hehehe

    ReplyDelete
  8. Bestnya dapat jumpa Tun!

    Saya pun suka lone ranger jugak :)

    ReplyDelete
  9. salam kak AA,

    ati baru balik cuti seminggu ni
    nk tanya kat mana karnival tu?

    kita pun teringin nk bergambor
    dgn tok tu :)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails