Sunday, December 25, 2011

Makan Luar: Ada ketikanya, memang langsung tak sedap!

Assalamualaikum
Ahad, cuti
25-12-2011


Cuti sempena Krismas.

Malas nak update apa-apa, kerana cuti kali ini lebih dipenuhi masak makan, makan dan makan!

Kerana kawan-kawan dan geng pun masing-masing ada plan sendiri dan ramai yang bercuti di luar KL, so kami tiada program “agenda geng”.

Rakyat penuh dalam rumah. AMOI memang sedang cuti sementara tunggu skulah dia buka, Mac. Sedang nak cari keja part time. IKA sudah balik Jumaat lalu, dan cuti sehingga 3 Jan.

Stok makanan anak-anak Tarzan kena berganda dari biasa. Ini normal.

Suatu malam tu, me and TOKLAKI pi beli barang kat Tesco.

Kami makan di situ.



Pertama kali mencuba, walaupun dah bertahun kuar masuk tak pernah teragak nak singgah sebelum ni.


MyTOKLAKI makan Mee Kari ni, sampai habis. Samada kerana dia betul-betul lapar kerana malam tu hujan, atau memang sedap betul. Tapi aku rasa, aku masak lagi sedap.


Kurang bernasib baik. Chicken Chop Hainan. Next time tak order menu ni lagi dah. I do not like the Kacang Panggang dalam tin!


Green Lime. Baik aku buat Air Limau Asam Boi sendirik!

Selamat bercuti kengkawan!




~...HISYAM sudah berdayung ke muara mengikut kawan-kawan lasaknya merentasi hutan dara memburu sesuatu yang boleh dijadikan bukti lelaki bersifat jantan sehingga terlupa SERI BULAN yang ditinggal terasa hati kerana tidak dapat ikut serta juga tidak sempat mengirim kata...~







15 comments:

  1. Kakcik tak pernah lagi cuba makan di KS tu. Kalau ke Tesco, selalunya kami makan di Santai atau JMB je. :)

    ReplyDelete
  2. SALAM,
    LAIN KALI, BILA CUTI PANJANG MACAM NI, KENALAH KITA BERKUMPUL. TAPI KAKCIK TU KAT UTARA. BILA PULAK DIA BALIK KE SELATAN?

    ReplyDelete
  3. betoi..! ayaq asamboi kak azie meman best...

    ReplyDelete
  4. KAKCIK:
    Santai Restoren tu malam tu penuh sampai takdak meja kosong wpun untuk berdua. MyTOKLAKI taknak makan nasi so JMB tak jadi pilihan.



    Dato‘ LF:
    Nanti Kakcik balik ke selatan, saya mungkin akan berada di Pantai Timur pula. hehehehe tukar angin la kami.



    PCL:
    Ayaq tu buat sendiri kat rumah pun boleh!

    ReplyDelete
  5. Betul sangat. Saya selalu makan di luar, memang arif bab-bab ini. :)

    ReplyDelete
  6. CIKGU NORMAH:
    Saya jarang makan di luar, bila jadi begini, alangkah terasa ralatnya.

    ReplyDelete
  7. Uihhh!!! kak rose pun dah kena kat KS ni... masak sendirik lg sedapkan! mahai lak tu!

    ReplyDelete
  8. KAK ROSE:
    Sekali sekala ingatkan dapatlah melayan selera di luar sambil makan berduaan. Tak sangka lak tak berapa sedap. Nasib la kan?

    ReplyDelete
  9. setiap kali masuk sini memang lapa.. mee tu cam sedap.. aduih terliur cek ni.. haha.. tpi tu la. bila makan luar belum tentu sedap. cam akak kata.. sya sokong sngat la

    ReplyDelete
  10. CIK SU:
    Kadang2 restoren lawa dan nampak hebat belum menjamin makanannya pun hebat gak.

    ReplyDelete
  11. kopinya je kot yg sedap..makanan keluat. slalunya cam gitu la. kdg2 rasa ralat jgk bila bayar harga makanan yg tak setimpal dengan rasa. tak rasa bersalah ke peniaga ni, pelik jgk. mcm syok sendiri

    ReplyDelete
  12. FATT:
    Selepas kami duduk dan order, baru kami perasan hampir semua pelayannya adalah lelaki dan bukan rakyat kita. Macam rakyat Vietnam jer. Cakap Melayu pun tak reti!

    ReplyDelete
  13. Kalau saya nengok chicken chop tu pun tak lalu, ada ke taruk baked beans jadik gravy? ish..

    tapi air hijo tu nampak sedapp..

    ReplyDelete
  14. kluang stesen ni kopi dia je power. heheh~

    ReplyDelete
  15. mungkin food presentation dah tak ummpph mcam dulu.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails