Saturday, February 18, 2012

Fenomena Hindustan berulang lagi kah?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Sabtuday
18-02-2012



Sepatutnya hari ni aku duduk rumah. Plan nak tengok filem Hindustan, or lepak-lepak layan mata. Dah la Sabtu lepas kena keja luar. Missed Kuch Kuch Hota Hai. Minggu ni filem Hindi yang kurang popular, kata AMOI. Tapi minggu depan Sabtu, filem SANGAM! Wahhhh... dia mesti tunggu tuh.

Dan aku kena juga kuar kerana komitment keja luar lagi.

Tambah lak, kat TV3 ada iklan/promo tentang filem-filem Hindi setiap Sabtu, yang sangat cute. Iklan tu lagu Melayu (tajuk apa ntah, lupa tapi lagu tu popular gak laarr...), tapi “ad-lips” diambil dari beberapa scene nyanyi filem Hindustan. Comel sangat! Sapa pernah tengok? Shah Rukh Khan konon nyanyi lagu Melayu, sama dengan si Raj Kapoor (Sangam). Sweet kan?

Layan suasana indah ini:


Matahari terbit. Dari balkoni rumah CIKINTO. Ahad lalu.





~...sejak musim hujan kembali menjadi musim bualan ramai warga Kampung Separuh Desa, HISYAM mula mencipta hobi baru menjadi penanam anggur di serambi Teratak Nyatuh kerana Pak Utih sendiri pencen sementara sebagai penoreh getah dan SERI BULAN kecewa kerana belum sekali pun berpeluang memegang pisau toreh menadah getah...~







11 comments:

  1. Hindustan? Oh nooo.. Minggu lepas tertengok jugak. Hehehe

    ReplyDelete
  2. dulu-dulu abang hantu cerita hindustan .. selalu tengok midnight kat federal atau coliseum dll.

    sekarang duduk depan tv .. setengah jam dah hanyut.

    ReplyDelete
  3. KHAIRUL AMRAN:
    Biasanya jarang lelaki minat Hindustan zaman sekarang. Dolu dolu ya. Tapi nampaknya, sekarang sama saja, kan?



    Bang HAMZAH al-LAVENDARI:
    Hanyut? Ada mimpi hantu tak? hehehe

    ReplyDelete
  4. haha. mmg gila hindustan dr kecik. smpai skrg xbrenti tgk. hehe. by da way, minggu ni mmg citer tak feymes, tp best gak citer tu. hehe

    ReplyDelete
  5. Dolu2 saya pun minat industan...tp skrng tak lagi.....penat la...panjang sgt ceritanya...asek nyanyi pulak tu..hehehehe

    ReplyDelete
  6. wow cantiknya gambar :D

    best oooo kuch-kuch hota hai last week..hhahah

    ReplyDelete
  7. salam...tak habis habislah hindustannya...aku boleh tidur lena sementara anak isteri berjaga

    ReplyDelete
  8. kak Azie..


    suratan atau kebetulan? hehehe.. tersama laa pulak tajuk kita... :)

    ReplyDelete
  9. Saya suka tengok iklan tu. Shammi Kapoor tu mcm betul2 ad lip dia. SRK tu kurang sikit.

    ReplyDelete
  10. Salam Azie

    Iklan di TV3 tu memang boleh buat kita tersenyum2 sendiri...menjadii..

    Pemandangan itu cantik sekali...menenangkan jiwa yang sedang gundah...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails