Tuesday, February 21, 2012

Bebelan Seorang Pengguna...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
21-02-2012


*Kes di atas merujuk kepada Bas RapidKL bernombor U31. Aku naik dari Taman Maluri ke Pandan Jaya, sekitar jam 5.20 petang, 20hb Feb. Tambang RM1. Naik hanya 8 minit. Nak jalan kaki, tak larat. Dah tua...!





~...HISYAM bangun dalam bingung lalu menung di tepi kelambu empat bucu, seperti mamai mimpi main Pok Amai-Amai, lalu SERI BULAN terfikir hendak menyimbah air dari tempayan di tepi tangga ambin Teratak Nyatuh, kejam isn’t it?...~








17 comments:

  1. masih byk kelemahannya sistem pengangkutan negara......

    Insyaallah kita sama² perbaiki

    ReplyDelete
  2. kos turn naik opis lagi banyak pakai duit :)

    ReplyDelete
  3. Ingat nak cadangkan mcm Panglima Muda tapi takut nanti ada yg datang ke rumah cari pulak .... hehehe

    ReplyDelete
  4. kak Azie,

    off topic jap..



    jangan lupa koling ye nanti... tat tu Eja nak 2 pek bleh? huh! dah meleleh ayaq liuq dah ni... setahun lebih dah tak makan... hehe..

    ReplyDelete
  5. kesian kita sebagai pengguna kan...x daya nak mengadu dah... apa fungsi SPAD?

    ReplyDelete
  6. dulu munna pun tinggal kat Pandan Jaya....

    ReplyDelete
  7. Kalau kak zie ada duit 5 sen tu akak bagi je smpai seringgit. Suh dia kira sendiri,hehe. Kalau tak komplain ke pejabat at least kena maklumkan kepada mereka kak :) Manalah tau nanti diaorang gantikan yang baru,hehe.

    ReplyDelete
  8. PANGLIMA MUDA:
    Nak bako senang jer, tapi takut terbakar tangan plak bang.




    AZAM:
    Memang banyak sangattttt lemahnya. Kita jer tak kuasa nak komplen, letih sebab orang tak berapa nak layan.

    ReplyDelete
  9. IRFA:
    Betul tu. Macam tak berbaloi, kan?



    YUNUS BADAWI:
    Kalu betul-betul nak buat, bawa jamung bebanyak! hehehehe

    ReplyDelete
  10. EJA:
    Wokeh dear. InysaAllah untuk hang ada 2 pek. Nanti kita jumpa di Dewan Merdeka!



    KAK ROSE:
    Ada ketika, kita lupa hak kita. Ada ketika kita sedar tapi tak upaya nak buat apa-apa. Pihak yang dikomplen lebih banyak alasan utk mengelak.

    ReplyDelete
  11. MUNNA:
    Oh ya? Wahhh tahun bila tu? Mungkin masa tu, Kak Azie pun dah memang ada di sini, sebab Kak Azie dok Pandan Jaya dah lebih 20 tahun!




    ACAII:
    Nanti bila-bila Kak Azie simpan det 5 sen tu banyak-banyak. Letak kat tangan drebar tu sampai dia letih nak kira. hehehehe

    ReplyDelete
  12. akak jarang naik rapid kl,tp biasa le mesia, konon nak jadi negara maju tapi mentaliti dan kemudahan asas masih macam kat negara mundur,.. semua nak rosak semua nak murah semua nak rasuah semua nak songlap... haru biru...

    ReplyDelete
  13. AIMANIMAN:
    Betul gak tu. Kesusahan rakyat dan pengguna banyak berpunca dari pemimpin juga.

    ReplyDelete
  14. dah lama tak naik bas, tapi last time naik dari ampang point ke bandar baru ampang tng tak dpt guna. mcm akak, saya pun terkial2 cari singgit. padahal dlm tng masih byk duit. bila naik lrt pun sama tak dpt guna. kena beratur pulak beli token. aishhhh melambatkannnnn

    ReplyDelete
  15. awat la rapidkl..gamak sangat menyusahkan pengguna....

    huhu...chek dah berzaman tak naik bas...sekali naik bas rapid mesti jakun...

    ReplyDelete
  16. ERI-CHAN:
    Adehhh sama kes gak ler macam Kak Azie. Memang bengang kan? Kita guna kad tu tujuan nak cepat, akhirnya jadi lambat. Benci kan?



    SITI MURNI:
    Selain KL, Penang saja negeri lain yang gunakan Rapid. Rapid Penang. Harus sama la jugak kot.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails