Friday, February 17, 2012

Musim bulan...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
JumAAt, malam
17-02-2012




Kehadiran di tempat kerja semakin merosot. Bukan kerana prestasi, tapi kerana semangat nak gigih kerja semakin menurun di kalangan ramai staf, juga kerana masing-masing nak pegi interview kerja baru.

Dan, sebenarnya kesibukan I, kesibukan yang berisiko. Take over kerja orang tanpa diketahui oleh orang yang asal. Sekadar menurut perintah, walaupun nampak sangat mengikut mentah-mentah tanpa bantah.

Tapi makan tetap tak menjadi susah dan payah. Langsung tak rasa renyah.

Hokkien Mee, kah? Ntah.


Malas fikir.

Renung bulan SERI BULAN lagi baik.

Snap dari ketinggian tingkat 17, apartment CIKINTO. Balkoni yang best buat tempat lepak. Boleh tengok bulan dan matahari naik...




~...HISYAM semakin cemburu yang cemberut macam tikus sakit perut. Apakah?...~

16 comments:

  1. seronoknya dapat tgk bulan yg bercahaya di langit yg gelap

    ReplyDelete
  2. sama lah ngan saya.... bila bab makan, hilang semua keserabutan lain2. huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. QASEH SUHAIDA:
    Bulan di malam hari paling cantik kerana kontras dengan gelap malam. Tapi masih jauh kelihatan.



    EELOBOR:
    Makan antara terapi untuk tekanan. Kan?

    ReplyDelete
  4. Sambil melepak menikmati bulan ..tengok2 kotlah UFO lalu..he3

    ReplyDelete
  5. ZUREEN:
    UFO? Kalu lalu jer, Kak Azie lastik dia sampai jatuh!

    ReplyDelete
  6. duduk kat tingkat 17 tu... macam2 boleh pikir kan?
    luas mata memandang...
    pikiran pun jauh melayang...

    ReplyDelete
  7. AKAK:
    Best memang best, tapi tak tahan. Angin kuat, sejuk!



    SURI SOLEHAH:
    Company nak kecilkan kot. Tak pasti, tapi ada beberapa orang staf dinasihatkan berhenti. Notis sampai cukup bulan ni saja.

    ReplyDelete
  8. tumpang simpati..

    kak... mmg skrang kak kena cari kerja lain yang lebih elok, (dh dapat kan?)

    lagilah ayu kasihan kat hisyam tu.. serius.. kasihan

    ReplyDelete
  9. selalu ke rumah CIKINTO?

    apa kes?

    ReplyDelete
  10. Salam,
    Kita pakat2 ramai pergi ke rumah Cikinto

    ReplyDelete
  11. salam kak azie,

    dekat ke rumah cik into dgn rmh
    kak azie. bestnya view rumah tinggi2 ni ye :)

    ReplyDelete
  12. AYU:
    Terimakasih atas rasa kesian itu. Tapi kesian pada HISYAM tu sebenarnya lebih mendebarkan! Ahaks!



    GEDEK!:
    Tak la selalu. Itu pic minggu lepas punya.
    Pegi ikut my kakak (mak CIKINTO). I curi peluang untuk swimming di sana.

    ReplyDelete
  13. LF:
    Kena tanya tuan rumah la Dato’.



    ATI:
    Tak dekat. Jauh. Dia di Bukit Jalil. I kat Pandan.

    ReplyDelete
  14. Menikmati keindahan bulan di rumah.. Sangat romantika.

    ReplyDelete
  15. wah ni lagi cantik :D

    tuan rumah kata okay...tp tunggu cek beli langsir dulu na..hahahahah

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails