Thursday, February 23, 2012

Kisah Anak Orang, Bukan Anak Udang...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Khamis
23-02-2012


Masa AMOI skulah di Taiping dulu, setiap bulan (selain outing) dia akan balik ke rumah (KL). Seorang kawan dia pun selalu balik sama-sama dia. Tak ingat plak aku depa ni dok mana. Ampang kot. Lupa plak dah.

Setiap kali AMOI nak balik semula ke Tepen tuh, budak ni pun balik sesama jugaklah. Lalu kerana aku yang selalunya akan belikan tiket, budak ni pun tumpang juga. IZZI nama budak nih. Nama dia sedap, panjang tapi aku tak ingat nama penuh dia. Adehhh lupa lagik.

Bila dah hantar AMOI di Pudu Sentral (dolu Puduraya), aku akan berjumpalah dengan parents IZZI nih. Kerana IZZI ni anak bongsu, tentulah dia diawasi. Ibunya bernama Puan NORLIA. Sepanjang 2 tahun tuh, keraplah Puan NORLIA ni dan aku calling-calling kerana urusan cuti dan tiket bebudak nih. Lalu kami ni dah jadi fren.

Bila AMOI sambung skulah dia di Puncak Perdana, IZZI ni dapat tawaran belajar ke obersea. Budak pandai cemerlang, peluang mudah jer datang. Lagipun budak MRSM nih, MARA memang “jaga”. Engineering di Australia.

Bulan ni IZZI balik dari Australia. Cuti semester 1 bulan. Memang tiap kali dia balik bercuti pun, AMOI mesti pegi jumpa dia. Lepak n borak-borak kat port faberet depa.

Semalam dia dapat gift ini dari IZZI.

Cantik!


Harga bukan ukuran. Ingatan tu yang buat kita terlambung suka! Aku pun suka gak. Suka snap gambar pastu tayang kat orang. Hahahahaha..!

*Dah lama tak sembang dengan Pn Norlia tuh.





~...bila SERI BULAN terlatah terlepas kata terbuka rahsia HISYAM lulusan dari luar negara, terukir senyum lebar sampai telinga di bibir anak dara Pak Imam kerana sudah lama dia agak sebab sering bingung tidak peham-mender bila SERI BULAN dan HISYAM speaking berdua dan dia terpinga-pinga...!~







4 comments:

  1. salam perkenalan dialam Cyber.

    i follow....U follow...

    from: adando

    ReplyDelete
  2. suka panjangkan persahabatan...dari anak menjangkit kat emak...ye tak?

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails