Tuesday, February 21, 2012

Hilang mood: “Jangan risau Azie...”

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Senin, malam
20-02-20212



Hilang mood.

Lately ada banyak sangat benda masuk dalam kepala. Bukan patut fikir pun, tapi ntah kenapa tak hilang dari batu jemala (yang kadang-kadang ada batu besar jugak duduk!) aku nih.

Lately, jumpa ramai orang, buat banyak benda, dengar banyak cerita, pendedahan banyak kisah belakang tabir — buat aku suspens, takut tak pasal-pasal dan dalam masa yang sama, meluat cemuih dan menyampah!

Ada waktunya kita berlaku adil pada semua, berbuat sebaik mungkin mengikut arahan, tapi tetap ada anasir sedaramara virus menjadi racun parasit dalam komuniti. Kita bimbang kita tersilap langkah, kemudian menjadi mangsa tanpa rela.

Arrrhhh...! aku hilang mood nak menulis juga mengomen. Sori Berlori.

Ada satu sms yang sungguh menyentuh perasaan. Mujor aku tak tertomoih masa nak turun lunch siang tadi;

“I selalu berada di belakang U. Jangan risau.” Statement sokongan yang sangat aku perlukan. Right time.

Good nite everyone!


Header untuk bulan Mac dah siap.




~...terimakasih banyak, HISYAM, surat bawah tempurung selamat diterima dengan jaya dan masih kekal bau bedak Amaminya...~






13 comments:

  1. Sallam Azie,

    sabo wehh...
    Kita tak dapat lari dari
    perkara macam tu...relex laaa...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum, rajinnya tukaQ header...

    ReplyDelete
  3. Mungkin mood kita sama sekarang. Nak membalas komen pun jadi 'berat'. :(

    ReplyDelete
  4. emm...situasi yang sulit untuk dikendalikan nampaknya...harus tenangkan diri sentiasa baru boleh menjalani kehidupan dng selesa.

    ReplyDelete
  5. tengok gambor kasut boleh teringat akak lunch kat hotel pastu kasut tertinggal bawah meja... hahaha, ke lain pulak dari isi entri kan! ;)

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Salam,
    Hidup ini macam itulah ... ada masa ceria dan ada ketika gundah .. Take care, Azie

    ReplyDelete
  8. kalau tertomoih .. kena bangun sendiri ! orang lain tak larat nak angkat. hehe

    ReplyDelete
  9. alangkah seronoknya jika sy pun dpt msg camtu... hehehe..

    ReplyDelete
  10. nak komen header -

    lawa kak!!! kasut tu beli kat mana??

    ReplyDelete
  11. ye tak syak lg virus berbahaye yg berjangkit2 kat blog yakni MTvirus (Malas Tulis/Taip)..
    teman gemor kasut perpel yg bln ni :)

    ReplyDelete
  12. cantik header tu..akak buat ker?

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails