Friday, February 10, 2012

Entri Kalut (1): blog aku, gambar aku lah...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
JumAAt
10-02-2012



Kunjungan pada hujung minggu lalu, atas nama tugas luar waktu kerja.

Ecotouria Resort, Sg Congkak.



Antara kawasan yang ditinjau untuk beberapa perancangan 2012.


Chalet kat belakang tu sangat “Back to Nature”. Mungkin beberapa bentuk chalet seumpama (or lebih kreatif lagi) wajar diwujudkan lagi.


Selesai meninjau dan beberapa perbincangan santai, tentulah mencuri peluang main air...!



Bukan setakat bebudak jer teruja nak terjun, aku pun rasa nak terjun tiruk gak!




~...kerana terlalu ralit berbuai, leka belajar main gitar kapok, asyik mendengar kisah dolu-dolu dari Pak Utih yang begitu seronok menjadi Penglipur Lara Segera, SERI BULAN terlupa memberitahu HISYAM, air Sungai Menghijau Lumut semakin keruh, batok di tepi tangga ambin semakin berlumut kerana mereka sudah lama tidak bekerjasama seperti satu pasukan....~








21 comments:

  1. Seronoknya kalau dapat main air yang tenang dan jernih lagi bersih. :)

    ReplyDelete
  2. Salam AA
    Mama pernah ke Pangsun je. Tapi dekat2kan?
    Air gunung memang sgt sejuk, seronok berendam!
    Mama berkahwin dgn org kelantan, jadi seronok sgt klu balik sana, shopping2, ziarah dan tgk pantai.
    Suka dpt sambung ukwah dgn saudara mara.

    ReplyDelete
  3. KAKCIK:
    Saya dapat celup celup kaki saja... Sebab memang tak bawa baju pun.



    SURI SOLEHAH:
    Next time kena la sejukkan badan plak kan?

    ReplyDelete
  4. MAMA JU:
    Pangsun dekat sikit. Congkak atas lagi. Air dari gunung memang jernih bersih nyaman.

    ReplyDelete
  5. dah lamaaaa saya tak piknik kat sg congkak. teruja nak pegi!!!

    ReplyDelete
  6. syok dpt main air kann kak azie.. hehehe.. tenang je..

    ReplyDelete
  7. Cantik lah tempat ni kak. Ini tempat yang penah kita pergi tahun 2004 dulu tu ker?

    ReplyDelete
  8. Nak buat family day kat situ ke?

    Berapa sewa chalet tu?

    ReplyDelete
  9. Air sungai yg segar dan sejuk....
    Best pergi waktu panas2 ni....

    ReplyDelete
  10. kalau saya pun mesti dah turun mandi, cuaca sekrg panas sgt

    ReplyDelete
  11. lama dah tak pergi sungai congkak.ada lg chalet tu ye?

    ReplyDelete
  12. Seronok ye main air...tapi kan kalau waktu malam tak ada aktiviti la kat sana kedai semua tutup..nak keluar jauh tu....

    ReplyDelete
  13. huuu.. lamanya tak dapat air sungai... sejuk kan kak... =)

    ReplyDelete
  14. GADISBUNGA:
    Nanti bila bila kita pegi sana. Ambik gambar puas puas!



    MAMA MAMAN:
    Kalu boleh berendam sampi kecut takmo naik.



    AZEEDA:
    Acah jer. Mana bleh. Terantuk le kepala kat batu sungai.

    ReplyDelete
  15. ACIK MLMW:
    Yup. Betul. Itu lah tempatnya. Masa kami sampai tu, kami terus teringat beberapa xtvt SIM di situ dulu.



    YUNUS BADAWI:
    Kali ini tidak. Family Day dah buat beberapa kali dulu. Sekarang kami survey tempat untuk bina chalet tambahan.

    ReplyDelete
  16. AKAK:
    Kalu dapat berehat kat tepi sungai tu pun dah seronok. Baring sambil lelap mata. Ohh..



    MAMASYAZA:
    Memang ramai orang ketika itu. Cuaca sekarang panas, ramai orang bawak sekeluarga berendam dalam sungai.

    ReplyDelete
  17. MUNNAFENDY:
    Masih ada banyak lagi chalet di situ. Malah masih baik terjaga. Kami juga sedang merancang untuk membina beberapa chalet tambahan.



    AKU BUDAK KLANG:
    Bagi setengah pengunjung, memang sukakan tempat yang privasi. Tanpa keriuhan, tanpa internet tanpa bising. Hanya bunyi air dan rimba.

    ReplyDelete
  18. KELLA:
    Jom la kita pegi berkelah di sungai pula. Cuaca sekarang, sangatlah sesuai.



    MAK WARDAH:
    Tak sepenuhnya juga, sebab tak bawa baju untuk mandi pun.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails