Friday, February 3, 2012

Jangan marah aku tak komen ~ kerana ~ “aku ingin jadi lebih baik dari yang terbaik”...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Jumaat
03-02-2012


Dah JumAAt. Suasana di tempat kerja semalam, semakin suram dan sepi. Beberapa orang staf hanya datang sebelah pagi, lepas lunch lesap. Di Lantai 2, semalam petang aku tinggal sorang layan HotFm dan novel sorang-sorang. Hari ini pasti ramai lagi yang “lenyap” kebetulan Sabtuday tak perlu kerja lagi, and weekend ada 2 hari cuti tambahan.

Tiba-tiba rasa sedih dan sayu plak.

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tapi hidup harus diteruskan, bukan? Mungkin hari ini kita sedih dan kecewa, tapi jangan lupa kita juga pernah merasa gembira sekian lama.

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Aku sendiri masih tidak dapat merangka apa yang hendak dibuat atau dirancangkan. Semua bergantung kepada keadaan dan masa nanti. Mungkin aku tidak perlu terlalu gopoh.

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Begitulah, lagu Ombak Rindu rupanya memberikan suatu perasaan yang sungguh berbeza pula..

...nanti bila-bila, luahan hati dan perkongsian akan tertulis di sini lagi.

*****

Ini kisah semalam:

*adaptasi drama Gemersik Kalbu


Kisah lain:

Lately semakin banyak blog menggunakan setting komen yang baru. Direct reply kata orang. Tapi di skrin aku (mungkin skrin aku saja), ruangan komen memang susah nak muncul. Terpaksa refresh 2,3 kali baru dapat komen. Itupun kalu internet tak slow. Kalu merangkak, memang goodbye ler nampaknya. So banyak blog sebegitu, aku hanya mampu baca saja. Sori Berlori.

Inilah yang akan muncul di ruang komen. Iklan masuk situ...
*Sekadar contoh, dari salah satu blog.




~...bila HISYAM jatuh sakit demam lambat kebah, lutut lemah muka tak berdarah, SERI BULAN terus sahaja merasa bersalah kerana pernah dulu dia berjanji andai sakit sama dikongsi, andai perit sama digerit dan andai pilu sama-sama melayan sendu kini bila melihat wajah pucat kecut lelaki itu dia terus sahaja ingin menjadi Misi bermisi...~







14 comments:

  1. Hehehe... kakcik tahu, kapsyen itu dari blog kakcik. Cemana lak jadi lagu tu, ek? :(

    ReplyDelete
  2. tiap kali saya terdengar lagu tu...rasa mcm terkoyak koyak hati ni....

    ReplyDelete
  3. best lagu ombak rindu.. kata2 ahmad suffian pun best.. saya pun ada sesetengah blog yg tak boleh nak komen..

    ReplyDelete
  4. tuh la.... ingat nak ubah gak setting direct reply tuh

    ReplyDelete
  5. acu pun sama gak
    so, sekarang nie acu baca saja tapi jarang tinggal kan komen sebab ruang komen tak muncul
    yang ada ruang untuk "balas"

    ReplyDelete
  6. Banyak perkara dalam hidup kita terjadi di luar perancangan. Bila kita merancang utk jadikan kek coklat tiba2 jadi pulak kek pisang. Walapun rasanya dah jadi rasa pisang tapi ia tetap sedap di makan...:)

    ReplyDelete
  7. tu la..aritu sy ada try jap..then tgk mcm menyusahkan org nk komen..so sy tukar balik ke pop up window..senang sket..commentators friendly!=)

    ReplyDelete
  8. mungkin masalah nak komen itu hanya wujud di peringkat awal. harap2 mereka menyelesaikan isu itu dgn segera.

    apa-apa pun saya lebih suka cara baru ini daripada yang lama.

    mungkin dalam sedikit masa lagi, oklah kot.

    ReplyDelete
  9. waktu hujan2 senja2 begini dgr lagu tersebut pasti mengundang ingatan pada seseorang...

    samapi bila agaknya ingatn pada dia akan lenyap...

    ReplyDelete
  10. AA..sama la kadang2 susah pulak nak cari.acik punya ruang komen pun macam tu ke..hero acik yang buatkan tu..maknya memang tak tau..

    ReplyDelete
  11. saya nak komen ok jaaa...tak dak masalah bagai.

    ReplyDelete
  12. Rasanya komen form blog saya kan kak... tgk akak ok je komen :p
    Terima kasih... byk entry yg sy terlepas kat sini... suke tgk kata2 puitis/bermadah di penghujung entry tu...mendalam :)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails