السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
21-02-2012
Thalatha
21-02-2012
Plan lunch mengejut.
Velodrom, Cheras lagi. Hajat berkobar, menunaikan kehendak selera seorang client yang juga minat Ketam. Aku bawa ke port pertama (bawah pokok), tapi no ketam.
So kami naik ke Restoren Ayam Kampung Hj Hassan, di sebelah saja. Memang ada ketam (tapi jujur, Masak Lemak Ketam nya sedikit kurenggg...). Tiada pilihan. Ketam mesti dicari.
Sengaja pilih port di tingkat atas. View cantik sikit. Cewahhh...
Nama pun makan Ayam Kampung. Mesti segalanya “so kampung”, kan?
So kami naik ke Restoren Ayam Kampung Hj Hassan, di sebelah saja. Memang ada ketam (tapi jujur, Masak Lemak Ketam nya sedikit kurenggg...). Tiada pilihan. Ketam mesti dicari.
Sengaja pilih port di tingkat atas. View cantik sikit. Cewahhh...
Nama pun makan Ayam Kampung. Mesti segalanya “so kampung”, kan?
Nahhhh...! Makan dengan tangan, sudu pun tak amik. Main tuang kuah jer. Konon nak dapatkan kesan “lebih dramatik”!. Hahahaha mengekeh kami gelak dengan aksi sendiri tadi.
Patutnya kami makan duduk bersila kat lantai tadi. Baru kena. Next time harus cuba. Hahahaha!
Patutnya kami makan duduk bersila kat lantai tadi. Baru kena. Next time harus cuba. Hahahaha!
Terimakasih kepada mereka yang terlibat dalam ini cerita.
~...“SYAMMMM, saya sayang bangat sama kamu,” terpinga HISYAM kenapa kali ini bunyinya so Indon? Lalu bila sedar HISYAM lari kerana rupanya dia sedang bermimpi! hahahahahaha....~
tak suka makan kat bawak pokok tu, banyak kerengge...!
ReplyDeletedalam kedai lagi rock!
tak ajak punnnnnnn... ;-)
ReplyDeleteGEDEK:
ReplyDeleteTapi kedai bawah pokok tu, Ketamnya lebih enak sedap, Bro. And Air Kelapa dia gelas besar youuuu!
KAKCIK:
Tak dan dah nak ajak. Confirm kui 12.15. Terjah sana jam 12.30.
Assalamualaikum.
ReplyDeleteKetam juga menjadi kesukaan saya sekeluarga. Lebih sedap masak kicap.
TQ
Ishhh i mmg suka ketam msak lemak suka sgt2 ...bg alamat kedai tu..i pun nk terjah lah :)
ReplyDeleteteringin makan ketam sebelum balik, mak belikan dimydin, sekilo rm17 sahaja, baru je makan,teringin sebab gambar sebelum ni jugak, heheh
ReplyDeletebesar haih ketam nya...
ReplyDeleteHi Azieazah, I sure love the dishes you having, looks so delicious! And yes, thats the best way of eating, using hands.
ReplyDeleteTada order sambal?
But for some reason or other I have never learned to eat with my hands, even though I was invited by Malay friends home for dinner.
Except bila makan crabs or ayam goreng....then pakai tangan.
You have fun, keep well.
Lee.
ps, I like your lovely baju, beautiful colours.
Azie
ReplyDeleteBersila kat lantai...barulah ada style orang kampung
ADMIN P@P:
ReplyDeleteSalam Cikgu.
Saya tak pernah lagi try Ketam Masak Kicap. Sedap eh? Nak try juga la satu hari nanti.
SANIAH:
Velodrom Cheras hanya ada 1 saja area sini. Dlm kawasan BANDAR TUN RAZAK. Mudah saja nak cari, sebab tepi jalan (masuk ikut Bulatan Bandar Tun Razak). Jika terlajak sampai HUKM, itu sesat namanya. hehehehe
ZULFADLY:
ReplyDeleteU dah balik Australia dah? Ops Australia kan?
Amboiii tengok gambar teringin terus dapat, best la tuuu. Anak mak eh? Belajar rajin-rajin tau!
KARUKORD JAGAU:
Boleh tahan gak ler besarnya... Untuk orang besar! hehehehe
UNCLE LEE:
ReplyDeleteI order sambal, makan dengan Ayam Kampung.
UNCLE, balik Msia, U should try. Makan dengan tangan, so fun Uncle.
FARID:
Bersila kat rumah ler kot. Kalu kat kedai cenggitu I bersila, orang pun pakat dok heran. hehehehe
feveret saya tu tembikai laici
ReplyDeleteLAWA JAM TANGAN TU... hahahahaaa
ReplyDeleteMAMASYAZA:
ReplyDeleteSama ler kita. Selagi belum jemu, itu jer air yang diorder bila minum di kedai. Lazat kan?
ICE:
Woiiiii jaga mata tuh. Jangan tengok benda lain. Lari tajuk plak dia.
btuikah itu kak AA? tudung ae...vaa vaa voom..vassttt! gituh...comey..
ReplyDelete