Tuesday, February 14, 2012

Cerita Santai & Cerita Nak Melawat Kelantan....

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
14-02-2012



Sabtu lalu, aku bawak CHAK ikut MyKAK YANG tido umah CIKINTO di Bukit Jalil.

Kami tiba awal petang. So sempat lah bermandi manda, mengasah lagi skill swimming di kolam renang di apartment dia. Letih...



Kolam renang yang berpagar sekeliling. Privacy.

Malam itu kami menguruskan penghantaran kad jemputan walimatulurus di Kajang.



Balik dari Kajang, CHAK tido dalam keta. So nak ajak makan pun dah layu.


Amin...


KFC 24 jam. Taman Equine.


********


Di entri sebelum, menjawab soalan tentang trip ke Kelantan pada 3 Mac nanti: Trip ini lebih kepada acara membeli-belah. Biasanya tempat dituju adalah sekitar Kota Bharu, Wakaf Che Yeh, Pengkalan Kubur dan Rantau Panjang. Bayaran RM150 adalah termasuk pengangkutan pergi-balik dan penginapan.

Pengalaman AA bersama trip kakak ini memang sentiasa menyeronokkan. AA dah ikut trip dia beberapa kali dah, sejak 2001 lagi. Kelantan-Terengganu dah 4 kali, Johor 2 kali, Langkawi 3 kali. Kadang-kadang sampai 2 bas sekali gerak, dan hampir kebanyakan trip itu AA bertindak sebagai pembantu khas dia @ tukang riuh.

Sapa nak join email me, or inbox me di FB. Jika ada no hp saya, text me. Kita berjimba jommm...!




~...mundar-mandir di Laman Teratak Nyatuh sambil menjeling ke arah tingkap yang separa terbuka, hanya kain tutup tingkap yang kusam itu berkibar macam bendera tengah Dataran Merdeka tetapi kelibat SERI BULAN susah sekali ternampak kerana dia merajuk sebab kena ajuk dek HISYAM...~







12 comments:

  1. Alaaa... kat kolam ni takde orang, tak boleh cuci mata...

    ReplyDelete
  2. saya kalau nak asah skill berenang, saya hanya berenang di kolam renang saiz olimpik sahaja..tak main lah kolam renang condo ni. ~haha

    ReplyDelete
  3. Salam AA

    Anak kak klu nak mandi di apptnya kena mandi malam, siang akan kena sergah dgn jaga....mandi lombong ke? (sbb tak pakai baju mandi!)

    Nampaknya AA dah melepasi rumah kak. Dekat sangat. Kak di LP5 (sebelah Lestari Mansion)
    Ada masa dtg ke rumah.

    ReplyDelete
  4. munna pun nak ke Kelantan bln 3 ni kak...melawat ahli keluarga en abg di sana

    ReplyDelete
  5. satu yang prominent pasal kak azie: ceria! :D

    *

    saya tak dapat ikut berjimba dgn akak ke kelantan. wuwuwuwu~

    ReplyDelete
  6. ala...tarikh tu acu takde kat sini
    tak dapat la nak ikut

    sebenar nye tak puas pegi kelantan aritu sebab tak banyak masa untuk berjalan a.k.a shopping :(

    ReplyDelete
  7. Chak dah jadi anak dara sunti. Makin comel. Seronoknyer lah kalau dapat join rombongan ke KB tu. Tapi sibuk gegiler lah pulak. Setiap rombongan yang ada akak mesti happening punyer lah :)

    ReplyDelete
  8. GEDEK!:
    Cehhhh.... you niiii!



    MAMA JU:
    Saya di Taman LTAT Kak. Rasanya saya nampak Lestari Mansion. Nanti saya email Akak. Bila-bila boleh gak singgah.

    ReplyDelete
  9. MUNNA:
    Adakah tarikh kita sama? Mana tahu bleh bertembung di mana-mana...



    GB:
    Ohh.. menurut orang-orang di tengah sawah, memang begitulah nampaknya. hahahaha

    ReplyDelete
  10. ACU:
    Ke mana pula gerangan kali ini? Berjalan lagi ya..



    ACIK MLMW:
    Masa bergerak cepat. Tak sedar bebudak semakin besar dan matang.

    ReplyDelete
  11. mokyang, kalau ada trip pi langkawi, habaq no... kalau kena tarikh, cheq nak join.

    ReplyDelete
  12. Wah, nak shopping ke Kelantan... bestnye...Klau tak boleh jgk join...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails