Monday, February 27, 2012

Ke Velodrom Lagi: tak berapa kampung sangat...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Senin, petang
27-02-2012

Menjawab komen di entri sebelum ini sini saja ya...

kakcik said...
Kat Maluri tu ada restoran kari kepala ikan, kan? :)
February 27, 2012 10:59 AM
KAKCIK SEROJA: Saya tak pasti di mana restoren kari kepala ikan itu. Mungkinkah yang dekat dengan Maybank itu ya?

gadisBunga said...
restoren kepala ikan tu pedas la mak! eh? heheh~
*
uish. yg dah keje 10 tahun tu apa agaknya perasaan depa?
*
k azie, makan kat black canyon. wujud lagi ke black canyon tu?
February 27, 2012 11:05 AM
GADISBUNGA: Yes. Black Canyon tu masih wujud dan masih meriah. Sebumbung dengan Jusco. Dari tempat kerja Kak Azie cuma 2 minit berjalan kaki.

munna said...
Kat Maluri office akak dekat dgn JUSCO ke....
February 27, 2012 11:15 AM
MUNNA: Yes. Sangat dekat. Itulah tempat meronda tiap kali lunch pun, jika tiada appointment luar.

ejaescobart said...
penah rasa situasi cenggitu... masing2 sibuk pack barang.. sebab Boss sibuk nak merge company dgn China.. dia seronok2 dgn 'Mem' tak rasmi.. kami yg sedih dok hantar resume merata tempat..
masing2 bawak haluan sendri tanpa ada farewell party pun... :(
February 27, 2012 11:30 AM
EJA: Kak Azie pun tak berapa minat bab farewell party ni.

Daddy Ziyyad said...
saya tak makan kari kepala ikan. kepala ikan bilis aja yg saya makan
February 27, 2012 11:55 AM
DADDY ZIYYAD: Kak Azie suka makan kepala ikan gak wpun Ustaz pernah kata, tak elok.

Azian Elias said...
apa 2 pun perlu perubahan.. baru teruja menghadapi hidup..
February 27, 2012 12:21 PM
AZIAN: Memanglah perlu saangat. Jika tidak berubah, masih ditakuk lama, bos pun menyampah.

zue said...
klu ada apa2 prubahan kat opis selalu hati kzue brdebar2 sbb org lama akan dikira mesin tua takut kena ganti yg baru..
February 27, 2012 12:52 PM
KAK ZUE: Janganlah takut. Ada ketika kita memang perlukan orang lama untuk membantu kita dan mereka lebih produktif macam kita masa muda dulu juga.

CT NoArIzAh ArIs said...
Selamat berhijrah ke tempat yg baru semoga akk succes di sana... mungkin disana lebih baik dari tempat yg lama ni sapa tau rezeki semakin lebih di tempat yg baru..:)
February 27, 2012 1:14 PM
CT NOARIZAH: Terimakasih. Aminnn. Memang sentiasa mengharapkan yang baik-baik sahaja.

NzA said...
sesuatu yg baru trkdg menyeronokan n trkdg mendebarkan...moga segalanya dipermudahkan....
February 27, 2012 2:08 PM
NZA: Bila kita mendapat sesuatu yang baru, kita akan dapat semangat baru kerana situasi baru biasanya memberikan inspirasi.

Yunus Badawi said...
2-3 hari ni ada ke mood nak kerja?

Gaji jalan lagi tau. Kerja kena buat jugak .... hehehe
February 27, 2012 2:54 PM
YUNUS BADAWI: Betul tu. Selagi gaji jalan, selagi bernama pekerja setiap kerja mesti disudahkan juga.

Yunus Badawi said...
Betul ke Daddy Ziyyad makan kepala bilis? Teringat kisah org yg dapat hidayah dari kepala bilis
February 27, 2012 2:54 PM
YB: Hidayah macamana tuh. Cer citer!

AzeedA said...
Kak..
'the only constant in life is change'
-dengor kat estro-

nak oder tat! nnti ai sms yu :)
February 27, 2012 3:44 PM
AZEEDA: Stok Tart baru nak amik petang esok. Sila sms sebab masih ada banyak lagi lebih nih.

Deru Ombak said...
Salam Azie.
Harap semuanya yang baik2 ajer walau Apa pun perubahan yang dilaksanakan nanti.

Makan2 kat mana pun ok kan,, janji sedap...
February 27, 2012 3:47 PM
DERU OMBAK: Betul tu Kak. Makan kat mana pun sedap. Terutama jika free. Hehehehehe


******

Cerita hari ini:

Tujuan asal, adalah kerana urusan rasmi. Harus menyemak beberapa dokumen menyebabkan lunch date dibuat. Antara sebab lain tentulah nak makan ketam yang konon sedap pernah AA sebut dalam entri sebelum ini. My kawan ni pun teringin la sangat kononnya.

Velodrom lagi. Kedai di bawah yang biasa aku pegi dulu, tak beroperasi hari ini. So, no choice. Naik ke port paberet aku jika ke Restoren Hj Hassan Ayam Kampung. Tingkat atas. Sedikit lengang.



Kali ini tak berapa “kampung” sebab amik sudu sampai dua. Dah tak tuang kuah lagi dah. Tembikai Laici macam biasa.



Zoom! dengan niat nak kasi orang terlior. Hahahahahaha!



Dah lama nampak stiker ni, baru kini teragak nak snap. Jika sesapa jumpa stiker ni, akan tahu di situlah port paberet AA bila ke Restoren Haji Hassan, Velodrom Cheras.

Terimakasih kepada mereka yang terlibat dalam ini cerita!





~...HISYAM dan SERI BULAN tergelak guling-guling bila ada cerita membawa isu cemburu dan ego tercabar terhadap mereka berdua kerana tidak upaya menjadi popular walaupun lebih kaya kerana dalam minda orang cemburu buta melihat kekayaan adalah benda utama dipandang orang untuk disukai dan ternyata itu suatu alasan yang terdesak...~








19 comments:

  1. Amboi2...banyaknya dia makan...

    Azie
    I dah baca your komen pada I kat blog DLL. Apa kata kita pergi Bristol, suruh aje DLL buatkan untuk kita??

    Kat belakang rumah I pun ada restoran tu taw..

    ReplyDelete
  2. aduhhh nampak sgt sedap... dah lama tak makan makanan kg2 ni..

    ReplyDelete
  3. Tahniah Kak AA,

    Anda berjaya membuatkan saya terliurrrr!!!

    ReplyDelete
  4. CikSom and Kak AA,

    meh lewww nak dtg Bristol sementara saya ada sini, hehehe

    ReplyDelete
  5. Salam,

    Auntie dah ingat bila last makan ketam, setahun? dua tahun? tiga tahun? Dah 5 tahun kot!

    ReplyDelete
  6. kak azie,

    gila terliur catz tgk ayam dgn ketam tu.
    nakkk!!

    ReplyDelete
  7. Salam AzieAzah, part zoom terpaling adore, terus rasa kempunan jadi termenung seketika lantas tertanya-tanya kepada diri walhal tahu jawapannya, mengapa Ratna terjauh nun dihujung dunia ...? Sampai-hati ... memperagakan masakan yang sukar ditemu terus dijamu serupa diwaktu santapan-makan tengah'harimu itu ...!

    Gimana pun semoga kesulitan ditempat kerja itu akan dapat diatasi kelak (komentar buat entry semalam)juga teruja dengan ayatan "warga kampung separuh desa" itu!

    Salam manis manis madu.

    ReplyDelete
  8. lama tak baca entry jawapan mcm nie...
    heheheh

    PS: kak....harap kak sentiasa tabah

    ReplyDelete
  9. SOM:
    I memang makan banyakkkk. Tu baru intro jer tuh. hehehehe
    Nak pegi Bristol? I rasa passport I tak kasi I pegi sampai sana. hehehehe

    Kat belakang rumah U? Oh patut I nampak bumbung merah oren tadi ada kuar asap kepul-kepul. heheheheh!

    ReplyDelete
  10. ERI-CHAN:
    Bukan nampak lagi. Memang sedap pun. Kuah lemak ketam tu betul-betul memuaskan kali ini.




    DeLANCRETT LURPAK:
    Terimakasih. Terliur eh? Nanti kena lah pukat ketam sendiri, rebus sendiri kopek sendiri. hehehehe

    ReplyDelete
  11. AUNTIE MARINA:
    Saya ni pun dah berapa lama tak beli Ketam. Jarang. Sebab MyTOKLAKI tu kena kawal kolesterol dia.




    CATZ:
    Ehhh... I lagi terlior tengok U all Hi-Tea kat Istana Hotel tuh. hahahaha now kita seri kan?

    ReplyDelete
  12. BINTANGJAUH:
    Ratna, jangan lah sedih berada jauh di hujung dunia. Kami yang di pangkal dunia pun sedih juga. hehehe
    Ada benda/perkara di sini sukar di sana. Tapi ada banyak perkara/benda indah di sana yang kami di sini langsung tak mungkin merasainya. So, ada juga adil di sana sini.

    Salam manis madu juga.




    AYU:
    Sekali sekala kita kena berbalik kepada yang lama juga. Tukar selera gitu.
    Thanks!

    ReplyDelete
  13. tahniah kak azie..berjaya buat saya terliur! hehe...

    saya ingat kedai ni..kak azie pernah cerita dulu dalam salah satu entry kan..

    ReplyDelete
  14. Uih... Mmg terlior...

    Kejammmm.. Ehehe

    ReplyDelete
  15. SITI MURNI:
    Hehehehe.... syabas juga to SITI.
    Bila-bila mari KL, singgah ler untuk merasa.



    SURI SOLEHAH:
    Ayam kampung tu memang takda lemak. Makan seketul memang tak kenyang. Kena dua atau lebih. hehehe. Biasanya ada bahagian dada juga. Tapi Kak Azie pasti amik paha.

    ReplyDelete
  16. DERU OMBAK:
    Kesian saya kan? Semua orang kata saya kejam.
    hehehehe tapi I like!

    ReplyDelete
  17. ala akak ni dah saya teringin nak makan ketam masak lemak....

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails