Saturday, February 11, 2012

“Kan Kukejar Cinta Kamu”: Bila nak habis kejar pun tak tau...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
JumAAt, malam
10-02-2012


Sori Berlori.


Beli bulan lepas.

Tapi sampai sekarang, tak boleh nak habis.

Tak tau apa sebab jelas. Nak kritik kat mana pun tak reti. Yang pasti, aku tak rasa tertarik pun nak segera habiskan. Memang akan baca habis, tapi ntah bila. Sehari 2,3 pages, pastu letak. Kawan aku tegur, “kalu best, 2 hari dah habis. Tapi ni dah sebulan lebih, setengah pun belum?”



Sekali fikir macam tak percaya jer novelis OMBAK RINDU yang tulis ini... hmmm?

Kritik buku boleh?


1. Font besar, macam 14 pt, so novel jadi tebal.
2. Leading besar dari biasa, macam extra 4pt, so novel jadi tebal.

Sori Berlori....!

*seorang blogger juga pernah menulis entri tentang novel ini, memberikan pendapat yang hampir sama dengan aku. Ohh...





~...SERI BULAN sedikit hampa dan kecewa bila sepanjang minggu walaupun HISYAM kelihatan di Kampung Separuh Desa, tetapi surat bawah tempurung di ujung ampaian masih kosong diseluk sehingga Pak Utih menyindir kayu api bawah atang kekurangan tempurung kering...~








13 comments:

  1. Nama belum tentu menjamin, kan?

    Semalam kakcik singgah di Popular, Tesco Ampang. Dah pegang novel Dingin Salju Indiana (di tv sekarang di dramakan sebagai Dingin Lavenda), tapi seba b malas menunggu dalam barisan yang sesak, novel itu kakcik tinggalkan begitu saja di rak!

    Lain kalilah datang lagi untuk beli.

    ReplyDelete
  2. macam menarik jerk novel fauziah ashaari ni...tp still suka ombak rindu..

    ReplyDelete
  3. hilang sedikit bisa kot?

    mungkin kurang feeling?

    atau teruja ombak rindu akan difilemkan waktu dia tulis novel tu?

    ehehehe~

    ReplyDelete
  4. kak cik..
    sya pun layan cerita tu, ada novel ye? nak cari lah

    kak azie
    novel ombak rindu pun sya tak baca, ingatkan novel di en3 ni penulis baru, rupanya penulis ombak rindu ye?
    hrrmmm...kenapa tawar hambar novel tu?
    mesti terawang awang di lambung ombak kot penulisnya?

    *opss..pepandai je, sya kan? mcmlah baca novel sesangat* (,")

    ReplyDelete
  5. Azie...tak syok ek? I belek2 jugak hari tu..klau tk syok taknk la beli...hihi...i tgh cari novel lama dia..'pergilah sepi'...dh tk dijual ke? Tu novel pertama fauziah kan?

    ReplyDelete
  6. nama bkn ukuran utk melariskan jualan novel..yg pnting isi cerita yg menarik mampu menarik pembaca membelinya.....

    ReplyDelete
  7. Saya suka baca novel Norhayati Berahim... Novel dr penulis lain baca jgk tapi kdg2 & jrg2 :)

    ReplyDelete
  8. Kritik yg 'teknikal'

    (hehehe... bukan semua orang faham kritik tu...)

    ReplyDelete
  9. oh dear,
    ok cukuplah entry kak azie yg kontot itu, sudah sy dpt tangkap maksud disebaliknya! hehe... tergerak hati nak beli last week kat mph tapi bila baca sinopsis dibelakangnya entah kenapa x teruja...
    ini risiko dan cabarannya menjadi penulis yg tersohor... expectation pembaca juga semakin tinggi... dan semestinya tekanan dibahu penulis juga tinggi

    ReplyDelete
  10. salamm..
    thaks untuk info..
    sekarang tgh kumpul tajuk2 buku & novel untuk wishlist PBAKL...confirm novel ini tak masuk dalam senarai...

    ReplyDelete
  11. Jangan lupa dapatkan buku AWAK SUKA SAYA TAK? Saya tulis 2 entri tentang novel itu.

    ReplyDelete
  12. hai! :) ohh sy baru habis baca novel ni. tp best je. sy suka font dia macam tu. kecik sangat kena kecikkan mata jugak haha

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails