Friday, February 24, 2012

Emosi Giler Nih! Jangan silap...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Khamis malam JumAAt
23-02-2012



Siang tadi, ada meeting tentang offer baru kerja baru. Tak penting untuk aku publish the details pun, tapi aku nak tulis, yang aku sangat gembira dengan perkembangan ini.

Gembira hanya setakat siang.

Pastu kesedihan muncul, dan kekecewaan menutup seluruh jiwa raga sehingga menyentap semua semangat aku. Seorang aku jika tiada semangat, akibatnya tidak baik. Aku tak suka begitu.

Aku hanya buat kerja aku. Jika kau tak suka sekalipun, tak perlu lah nak kutuk aku sekeji itu...! Siasat dulu kau berurusan dengan siapa. Jangan silap.

Pernah aku mintak penghargaan selama ni? Pernah? Pernah aku suruh ko puji aku selama ni?

Aku hanya buat kerja aku. Yang kadang-kadang bukan kerja aku pun. Aku buat lebih pun tak bagitau, sebab aku cuba membantu memudahkan seluruh perjalanan kerja.

Bukan suruh balas dengan pujian pun. Tapi janganlah sampai tergamak pula nak tuduh aku gitu gini? Sempitnya fikiran...!

Kalu tak kenal aku siapa, tak perlu nak buat judgment yang merepek camtuh. Nonsense betul semua sangkaan tuh.

Biasanya orang yang suspicious memang suka buat assumption yang merepek lagi nonsense. Tiada keyakinan diri.

Kerana dia tak kenal aku siapa. Aku kenal diri aku sendiri dan aku yakin dengan diri aku.


Aku merepek meroyan sekejap kat FB. Jangan marah aarrr...!
3 kali ulang perkataan “silap”



Aku nak mengubat sedikit kekecewaan aku yang tidak terduga ini, lalu aku melihat tuduhan-tuduhan itu hanya sekadar latah orang yang dulu tak terpilih berlakun drama kat sekolah masa Talentime!

Aku tahu dan yakin, esok semangat aku akan pulih semula dan aku akan kembali menjadi aku yang biasa. Nothing special....!

Jom makan nasik!




~...terimakasih atas sebuah kejujuran walaupun sangatlah pahit Peria Katak digigit mentah kerana Mak Utih lupa membeli garam...~








22 comments:

  1. kak...
    saya nak makan nasi gak, kita syer lauk yang ada diblog ya

    PS: eh!! kita sama2, hari ini mood marah dan geram pd seseorang.. (bila jodoh nak bersua nie?)

    ReplyDelete
  2. AYU:
    Besarlah sungguh rasa hati andai dapat jumpa dengan AYU.Peluk cium nangis 2,3 jam! hehehehehe

    ReplyDelete
  3. kak mlm2 saya cuba tak mkn nasik walau dlm hati ada hati nak makan nasi goreng cina dengan telor goreng...weeee

    ReplyDelete
  4. salam pagi jumaat kak..moga hari ni akak dah ceria balik..suri tak sabar tunggu akak ni..dah panas sangat duk tepi oven ni hehe

    ReplyDelete
  5. Salam Kak Azie..

    Terasa bahang api kemarahan hingga ke sini... sabar kak, istighfar banyak2 ye...

    ReplyDelete
  6. ERI-CHAN:
    Kalu teringin nak makan nasik juga, makan sebelum Maghrib tuh.
    Kak Azie kalu tak makan nasik, adui perut ada live band nanti!



    MAMA JU:
    Salam Jumaat Kak. Semoga hari ini lebh baik dari semalam.

    ReplyDelete
  7. KARUKORD JAGAU:
    Memang dah tenang. Alhamdulilah. Sekadar marah sekejap, buat syarat. hehehehe




    SURI SOLEHAH:
    Alaaaa... awai benor pasang oven nya. Tepung pun belum beli lagi nihh.. Tunggu sat nooo...!

    ReplyDelete
  8. NIDA:
    Tidak lah marah sangat. Cuma kesal dan kecewa. Sesuatu yang baik yang kita lakukan, sudahlah tidak dipandang, dipandang serong pula.




    CHIK ATT:
    Memang mengajar diri untuk lebih lebih lagi bersabar.. Tq

    ReplyDelete
  9. Sallam Azie,

    harap Azie bersabar dengan semua tuduhan tu, hidup ni kalau tak ada dugaan tak manis...

    ReplyDelete
  10. Azie
    Kalau tersilap nanti you sepit I ke??

    ReplyDelete
  11. LIPISLADY:
    Ohhh saya perlukan kemanisan itu!



    SOM:
    Bukan setakat sepit jer, I kepit tak lepas! hahahaha

    ReplyDelete
  12. Sabar ya...
    Jommmm kita makan nasi....

    ReplyDelete
  13. patut laaa dok meroyan kat fb... huahuahuaa

    ReplyDelete
  14. Kak azie.. sy pun kekadang selalu mengalami apa yg skrg kak azie lalui.. camne kak azie harunginya ye.. huhuhu..

    **Nak add akak kat fb boleh..??? plezz reply.. hehe

    ReplyDelete
  15. jom kak azie, kita makan eskrim... tak yah buang karan fikirkan tuduhan2 yang tak de pekdah tuu...

    ReplyDelete
  16. sabar kak azie..
    biasalah..dugaan ada di mana2..

    akak, tadi kita makan burger mcdonald lah kak...
    malam karang baru nak makan nasi..hehehe

    ReplyDelete
  17. MULUT PAYAU:
    I memang hari-hari makan nasi. hehehe



    ICE:
    Lepas geram Bro! Dah tak leh tahan.



    DATO’ LF:
    Salam. Terimakasih Dato.

    ReplyDelete
  18. MAMA MAMAN:
    Silakan. Add jer. Tapi pastikan ada mesej, so Kak Azie kenal siapa yang add.

    FB: Azie Azah.
    thanks



    ANAA:
    Dah terbuang banyak dah pun karannya. Letih.



    PUTUBAMBU:
    Kak Azie pun makan McD gak. McChicken. Tukar selera.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails