Monday, January 30, 2012

Citer tempat kerja: antara skandal ~ politik ~ merudum...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Senin petang
30-01-2012



Sori Berlori lagi sekali. Tak sempat juga nak meronda membalas komen.

Tapi teringin plak nak suruh orang baca entri sendiri > perasan sungguh Azie.

Kisah tempat kerja, memang tak habis-habis. Macam-macam kisah jika kita pandang setiap hari, pasti dapat buat entri sejam satu. Kalu rajin laaa. Aku jer yang tak rajin.

Kisah rangkuman sejak bulan lalu lagi. Rentetan dari kisah Manager Merajuk. Emosi setiap orang seperti agak tidak terkawal. Mudah sentap!

Akhirnya, Manager & Supervisor membuat keputusan untuk meletak jawatan. Dan setiap job baru tidak lagi diterima. Big Boss sendiri dalam keadaan yang semakin merosot kesihatannya. Terutama jantungnya. Doktor nasihatkan beliau untuk bersara segera.

Kisah selanjutnya, akan disambung lagi nanti.

Tayang-tayang:


MasyaAllah! Sarapan Bihun sebegini berharga RM3.50! Tanpa ayam weyyy! Mahal ya amat! Mengong agaknya tokey Bistro tuh. My first time akan menjadi my last time laaarrr! Silap aku.

Biasa kat foodcourt tu, cuma RM2.00 saja.





~...resah gelisah menanti surat di bawah tempurung di ujung ampaian ketara mampu membuat HISYAM terlupa mandi terlupa wuduk sehingga Pak Utih membebel-repek macam orang tercekik kerepek, lalu SERI BULAN segera membantu riak agar si lelaki yang zahirnya sekeras alu kini lembut bagai daun semalu...~







22 comments:

  1. tu gambar sendiri tak cilok orang punye jugak kan? kehkehkeh!!!

    ReplyDelete
  2. terserlah kemahalanya tu
    kalau sya pun akan jadi yang pertama dan terakhir lah gitu

    ReplyDelete
  3. Delima makan mahal ini berlaku kat mana2. Bawak bekal lagi bagus tetapi banyaknya terbabas kerana sedap beradu...hahahaa...

    ReplyDelete
  4. Salam,
    Sori, lari topik...Harap kakcik kita tu sihat sejahtera !

    ReplyDelete
  5. azie..
    yg mahal kacang dal nya..
    sebijik seposen...
    kihkihkih..
    lain kali amik mee jer...

    ReplyDelete
  6. Salam,

    Cuba kuis2 kot2 ada ayam belanda terselit celah2 meehoon tuh..hehehehehe

    ReplyDelete
  7. Harga Kota Raya, sume nak cepat kaya. Pagi tadi kan Azie, saya tapau mihun jugak, beli bawah jembatan kat pasar seni. Tambah telur goreng dgn sambal sotong sikit.. 4 hengget!..

    ReplyDelete
  8. He he..GB..kemain dia ye..Azie lupa tulis hari ni GB dah tolong..
    anak acik tadi talipun bagi tau..sarapan pagi dikantin sekolah..debgan sosej RM2.00 kemudin makan tengahari nasi dan ayam..pun RM2.00 di kata..tak dapat maknya nak tolong jawab..he he

    ReplyDelete
  9. GADISBUNGA:
    Of course laarrr...!



    ZEQZEQ:
    Kenal alu? atau hanya kenal aku?



    KASIH IBU:
    Sekali terkena, cukuplah sekali saja.

    ReplyDelete
  10. JUNAINA:
    Kak Azie masak tu selalu tiap hari. Tapi nak bawak tu kadang2 jer rajin.



    DATO’ LF:
    Aminnnn....



    AKAK:
    Ambik mee pun, saya takut 1 urat pun reganya 10 sen!

    ReplyDelete
  11. AUNTIE MARINA:
    Hikhikhik! takut saya terjumpa daging kangaroo plak kang! hehehehe



    DERU OMBAK:
    RM4? Sotong tu kira dengan upah mencandat sekali tuh...!

    ReplyDelete
  12. ACIK ERNA:
    Jika dah gambar ada “watermark” sudash tentulah saya cilok pic sendiri! GB tu memangggg....!

    Nasi + ayam RM2, masih dikira sangatttt murah!

    ReplyDelete
  13. Sallam Azie,

    Bukan kat Kl aja makanan mahal,
    kat bandar separuh desa ni pun mahal juga, lalu saya hari2 bawak bekal...haha.

    ReplyDelete
  14. semua pun mahalkan sekarang ni,..tp kalau dah 3.50 tu..patutlah kalau jd yg last huhu

    ReplyDelete
  15. LIPIS LADY:
    Semua harga barang naik tanpa notis. Tapi gaji dan elaun masih di takuk lama. Terpulang kita saja nak pilih yang jimat. Kes saya ini kes tersilap dan terkena.



    SURI SOLEHAH:
    Memang mahal. Sya tersilap la tuh. Next time memang tak pegi dah kedai tuh.

    ReplyDelete
  16. wah , hebat cerita di ofis tu. macam haru juga ya

    ReplyDelete
  17. CIKGU NORMAH:
    Pada saya normal. Sebab saya pernah tengok lebih dasat dari itu. Biasa la, ofis. Ada puak ada pihak.

    ReplyDelete
  18. Salam,

    Wah, hebat betul drama di ofis tu...! meehoon tu nampak menarik tp mmg dikira mahal mcm tu...ermm...

    Menjwb soalan akak aritu, klau di Msia pukul 8 pagi, di sini pukul 7 mlm...lewat 13 jam dr KL :)

    ReplyDelete
  19. nama pun bistro .... charge title sekali...

    ReplyDelete
  20. mcm2 citer kat ofis, x per kumpul dulu, nanti stroy kt cni. bihun tu setakat letak telur goreng pon leh caj mahal...parah la camni

    ReplyDelete
  21. Beautiful MARYA:
    Drama di ofis ni, kalu dilayan, boleh jer jadi lebih hebat dari drama di tv. hehehe



    CHIK ATT:
    Bistro yang menggunakan sepenuhnya pekerja asing. Nyesal I....!




    SYARIZA:
    Salam kenal. Sila masuk, thanks.
    Ya, setakat telor goreng jer pun. Mahal kan?

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails