Thursday, January 19, 2012

Entri Ni Tak Best, Tak Komen Pun Takpa...

Assalamualaikum
Khamis malam JumAAt
19-01-2012



Mood nak bercuti di mana-mana, eh? Sama ler kita.

Agak kelakar bila terpecah cerita di tempat kerja tadi, BosPompuan sorang tu (merangkap jaga duit), cuma masukkan gaji untuk 2 orang staf Cina yang nak raya saja. Staf lain, no gaji this week! Betul ker? Macam tak caya jer. Tapi apa nak kata, redha.


Cuaca panas sekarang kan?
Asam Boi Fizz itu adalah aku punya
.
*pic snap sendiri, tak cilok orang punya




~...bila tiba penghujung musim, anak murid seramai sepenuh sebiji bas pun ternampak seperti seketul dua sahaja, sedang yang riuh-rendah itu terasa seperti langau sesat cuma seekor, lalu HISYAM mula merancang hendak mengajak-paksa SERI BULAN bercuti ke tempat yang ada pantai, ada ombak dan yang pasti boleh mengira bintang dan mendongak bulan...~









22 comments:

  1. hah?

    kalau uncle lavendari mesti dah sebut 'bedebah!'.

    ReplyDelete
  2. GADIS BUNGA:
    Kak Azie nak kata, “cisss!”

    ReplyDelete
  3. Awat dia buat lagu tu, haisy..

    Ayat favret dah la ni naa, "pic snap sendiri, tak cilok orang punya" hehe

    ReplyDelete
  4. Hurmm... Camtu pulak ye... Kijammmm..

    ReplyDelete
  5. pernah jer camtuh... saper yg raya dia dpt gaji dulu.. huhuu..

    ReplyDelete
  6. x aci la cam tu..... raya kan untuk semua Malaysian!

    ReplyDelete
  7. x pe la.. gaji kak azie bulan lepas punya x sentuh lagi kannn...

    ReplyDelete
  8. AYU:
    Terus pengsan!



    EELOBOR:
    Sebab tu main tulis jer sekarang nih!



    DINAS ALDI:
    Dia buat lagu tu pasai dia kejam!
    Dah jadi ayat paberet kot? hehehe

    ReplyDelete
  9. DERU OMBAK:
    Apa nak buat. Kita ni kuli.



    FATIN MRAZ:
    Sampai hati, kan? Kita pun nak tumpang bercuti gak!




    NIESAA ATIESYA:
    Awat la dok padam komen. Sampai 2 kali plak tu...

    ReplyDelete
  10. KAK ROSE:
    Itu kata kita. Bukan kata dia. huhuhuhu



    ZONAKU:
    Memang tak sentuh lagi, sebab tak sempat sentuh, dah abih!

    ReplyDelete
  11. boleh pilih2 pulak nak masuk gaji kat staf yang mana dulu...huhu

    ReplyDelete
  12. YUS:
    Agaknya dia rajin benor nak buat kerja dua kali. Bank pun bukan boleh pegi jalan kaki, kena drive juga...

    ReplyDelete
  13. Cuti ke mana AA. i kat rumah je kott..

    macam malas je...

    ReplyDelete
  14. lorh! mcm tu pulak, lawak betul

    ReplyDelete
  15. AA..yeeee????
    ish3 sampainya hati..

    ReplyDelete
  16. AZIAN:
    I pun sebenarnya malas gak. Tapi anak2 ni mana leh duk setempat. Ada 2,3 plan tapi last minute baru ble ejas.



    ZUL:
    Ya lorrrr... It macam larrr...!



    ACIK ERNA:
    Sampai tak sampai. Dia buat jerrrr...

    ReplyDelete
  17. Bagi si majikan, lagi lambat duit dikeluarkan dari bank dia, lagi bertambahlah dividennya. Kotlah. No problem, Azah guna kad kredit tu. Sebelum depa kenakan caj, bayo abeh. Bonus hujung tahun lepas pun belum sentuh, kan? Selamat bercuti panjang.

    ReplyDelete
  18. g ngadu kat fb PM loh..mane boley cam nih..1malaysia maaa...hehe

    ReplyDelete
  19. nasib baik kat ofis munna takde staff cina ... klu tak mmg rasa nak sebut cissss

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails