Wednesday, January 25, 2012

Restoren Santai yang terlebih santai...!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Rabu
25-01-2012


Dah masuk ofis semula. Kalu nak kira kerja, duduk di rumah pun aku tetap bekerja, kerana banyak kerja-kerja online yang mesti diuruskan. Email pun banyak yang perlu dijawab dan “ditembak”. Ahh kerja...

Sekeliling tempat kerja lengang. Dalam tempat aku pun lengang juga. Tiada sambutan tiada apa-apa. Lega. Aman.

Bercuti agak panjang (3 hari setengah itu masih aku kira panjang), dipenuhi dengan agenda santai dan sepenuhnya untuk family. Agenda diri sendiri nampaknya tiada.

Kerana agenda adalah dengan keluarga, so kali ini takleh ngelak memang gambar-gambar ahli keluarga esp. anak-anak semata. Agenda santai yang biasa-biasa saja, tiada niat nak lawan dengan anak jiran saya pun!



Nak beli buku rujukan di MPH. Tapi bebudak tu tak beli apa pun, aku yang borong 2 novel, ALIA, CHAK dan AMOI pun novel sorang satu. Rabak...! Ingat nak ngendeng voucher buku yang budak U dapat, tapi depa buat derkkk jer!

Malam seterusnya:

Restoren Santai inside Tesco Ampang. Huhhh... berjam tunggu menu sampai!


Pengubat duka menunggu lama.

Kalu sedap takpa jugak.



Nasi Goreng Belacan tak rasa belacan tapi kaler merah?
Bistik tu cair!
Tomyam tu boleh laaa...
Nasi Goreng USA tawar!

Tobat. Gamaknya, nama restoren pun Restoren Santai, layanan pun santai? Tunggu dekat sejam baru dapat makan?

Kalu tahu baik masuk JM Beriani kat sebelah tu.



~...bila surat di bawah tempung di hujung ampaian semakin menipis dan pendek, SERI BULAN mula cuak curiga tetapi tetap tidak berani merasa ragu kerana masih yakin pada setia seorang HISYAM...~







13 comments:

  1. Gambar ABC nampak macam best..tapi bila sampai tang makanan..alahaiii sedih nengok.

    Dorang ni nak bernaiaga pun, takkan la sampai hidang makanan cenggitu rupa. Nengok gamba pun bole agak kurang sedap.

    ReplyDelete
  2. dah pernah pergi tahun lepas. mmg tobat tanak dah..

    ReplyDelete
  3. Azie...
    memang nampak makanannya pun tak sedap..
    tak menyelerakan langsung...
    lainkali kita saling beritahu yang mana sedap dan yg mana tidak...

    ReplyDelete
  4. Azie...saya memang dah tobat....tak nak makan kat santai...makanan ntah apa2...harga boleh tahan agak mahal...baik makan kedai biasa jer...tapi herannya orang sentiasa ramai kat restoran tu...

    ReplyDelete
  5. Bila pandang gambar makanan.. mmg tak menarik..

    eikkkkkkkkkkkkkkkkkk.. jahatnya ayu

    ReplyDelete
  6. ngendeng jangan tak ngendeng...selama ni dompet kita yang rabak kann...kali ni biar kita pulak yang mengendeng...sesekali apa salahnya kan...

    ReplyDelete
  7. asik tayang2 je kak azie ni..bla mau belanja hah? hehehe

    ReplyDelete
  8. Salam,
    JM Briyani memang best ... kalau pergi, calling2 sini.

    ReplyDelete
  9. saya selalu juge ke santai..
    so far oke jer.. mebi tukang masak yg bagus cuti kot..hehee

    ReplyDelete
  10. Sesekali kakcik pergi juga makan di situ, tapi layanan memang hampeh!

    ReplyDelete
  11. hehehe....akak pegi santai je bayar RM5 utk semua...

    ReplyDelete
  12. kalau restoran santai kat ttdi mmg best..kat tesco mutiara dmsara ngan ampang ni mmg kureng...gamaknyer sbb tukang masak lelain kot.

    ReplyDelete
  13. acu penah masuk restoran nie yg kat TTDI nye...not bad la makanan nye
    tak de la seteruk yg kak z punye

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails