Friday, January 27, 2012

Lunch yang terlewat di Danau Golf Club...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Jumaat
27-01-2012


Hari Selasa, masih bercuti CNY. Keluar dari Taman Fadason agak tengahari. Kerana masih bercuti dan tiada agenda lanjutan, pagi itu aku membuat janji dengan seorang teman blogger untuk satu pertemuan. Dating di Bangi!

Kerana aku hanya bertiga dengan CHAK dan ALIA, perjalanan kami menjadi mudah sahaja. Komuter dari Kepong Sentral terus ke UKM. Walaupun dalam Koj Wanita penuh dengan jantan! Menyampah. Majoriti warga asing yang perasan tak reti Bahasa Melayu!

Kami tiba disambut oleh ANYSS. Plan pertama tentulah nak makan tengahari. Bebudak berdua tu dah lapar.

ANYSS bawa kami singgah di Kelab Golf Danau, dalam kawasan UKM.

Cuaca sungguh baik, dan ramai sekali golfers pada petang itu.



Air sampai dahulu. ABC tu enak. Tapi menu makan, agak lambat.




Macam “anak burung” kelaparan.
ALIA terpaksa berbaju lengan pendek, sebab tak bawa baju spare. Itu pun beli selai di Carrefour. Tak jumpa lengan panjang.




CHAK peminat Mushroom Soup. Punya la lama nak tunggu sup ni sampai. Paling akhir tiba, itupun setelah 2 kali pegi tanya. Agaknya, ramai cuti dan staf tak cukup nak layan ramai pelanggan di waktu puncak.

Terimakasih banyak, lunch ditaja oleh ANYSS. Setelah ALIA said, “nak bayar makan pun nak gaduh.” hehehehe


Tangga dari lobi atas, menuju bawah ke cafe dan padang golf. Kami singgah solat Zohor di surau berhadapan tangga itu.
*semua pic snap sendiri, tak cilok orang punya

Keluar dari Kelab Golf Danau, untuk agenda seterusnya.

...bersambung...



~...bila tiba-tiba semalam HISYAM bertembung bagai sengaja di denai menuju surau, SERI BULAN terus bertanya, “antara rindu dan teringat, awak kategori mana”, bagai sengaja juga HISYAM tidak mengaku mana-mana pun kerana dia tahu SERI BULAN sangat mengerti dia dalam keadaan apa, situasi bagaimana dan sebab mengapa...~







7 comments:

  1. Teringat masa makan di IR, Chak memang suka sangat dengan sup cendawan tu, kan? :)

    ReplyDelete
  2. Salam,
    Kalau tahu, memang tunggu kat stesyen komuter tu !

    ReplyDelete
  3. mushroom soup, feveret hero kecik saya tu

    ReplyDelete
  4. sedapnya mushroom soup makan dengan roti bakar..

    ReplyDelete
  5. makan sambil layan org main golf....ahhhh....heheheh~

    ReplyDelete
  6. hamboiiiii...lunch lambat tapi.....amikkkkk.....sedapnya laahaiiii nampakkk

    ReplyDelete
  7. nampak sedap je...boleh mencuba nih

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails