Wednesday, January 18, 2012

Tart Nenas, Limau dan Hamper CNY...

Assalamualaikum
Rabu
18-01-2012


Stok Tart Nenas untuk Chinese New Year sudah diambil malam tadi. Seperti biasa, pelanggan setia di area tempat kerja lama dulu (Imbi) order banyak juga kali ini.

Seorang sahabat lama yang kini aktif buat bisnes hamper untuk hari perayaan juga order lebih dari biasa untuk dijadikan sebahagian item dalam hamper client dia. Thanks PUAN SERI DEVI.

Terimakasih atas sokongan dari yang lain.


Tart Nenas Sepanjang Tahun
*pic snap sendiri, tak cilok orang punya


Suasana beraya Tahun Baru Cina sudah mula terasa di area sini.


Merah sana merah sini.

Sudah ada 2,3 hamper besar setinggi depa aku di lobi ofis, tapi sejak kes “merajuk” Manager dengan Bos minggu lalu, tiada seorang pun berani menegur pasal hamper. Kes boikot kot?

Limau pun sudah bertingkat 5 kotak dari client. Pun aku tengok takda sapa berani sentuh atau tanya. Wahhhh... nampak gaya kena beli sendiri la kalu nak makan.

Mengikut rekod, tahun lepas pun kami staf tak pernah dapat walau sebijik pun. Padahal MyBos memang menyambut dan client pun ramai sekali yang hantar. Tapi ntah sapa ler yang dapat limau tuh.

Takpa, sekarang ni, sekotak pun dah boleh dapat serendah harga RM9.90! Kalu mampu beli yang gred baik skit, beli yang RM30++ pun banyak.

Yang penting, sekarang ni, semua orang sedang tidak sabar nak berehat dan bercuti sepanjang 3 hari cuti Tahun Baru Cina...! Anak-anak sekolah pula sudah confirm cuti seminggu. Wahhhh...!




~...bunyi katak berselang bunyi tupai sudah memberikan irama yang lain dari yang lain dapat didengar dari serambi Teratak Nyatuh, lalu bila telinga dirapat ke dinding bilik kenapa bunyi dengkur yang didengar SERI BULAN sehingga nyaris pula dia menyangka HISYAM tersadai pengsan di lantai ambin...~








28 comments:

  1. akak, ada lebih tak tart nenas tu? kalau ada nak 1. lupa nak order aritu.

    ReplyDelete
  2. nak jugakkk...

    kalau kak azie dtg rmh ayu nanti boleh la nak satu...

    ReplyDelete
  3. Baguslah ni. Tak kira perayaan apa masyukkk jugak.

    ReplyDelete
  4. kenapa cuti 3 hari je? bukan 4?

    ReplyDelete
  5. Kakcik tak ada tambahan cuti walaupun anak2 cuti seminggu. :(

    ReplyDelete
  6. kak azie tart nenas sya baru habis, sbb tak ada kwn makan rebut rebut jadi kurang nikmatnya

    ReplyDelete
  7. Tengah kushuk nikmati limau mandarin...

    ReplyDelete
  8. Selalu menjelang raya, bulan rezeki utk org Melayu...tp sy tak pnh rs bahang raya. Sebaliknya, saya menumpang bahang CNY sbb bile menjelang CNY, rezeki sy murah.

    Hahahah...Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  9. AA..meleleh air liur ni..bila nampak tart nenas tu.

    ReplyDelete
  10. AA
    I suka makan limau manis dan kalau boleh lebih manis jika ada yg tolong kopekkan kulit siap buang urat bagai sekali.

    Harga sebekas tart cam tu berapa ringgit??

    ReplyDelete
  11. Untungnya menjadi rakyat Malaysia.. hampir semua perayaan dirai dan dapat cuti.. kalau NZ ni kak cuma krismas je yang cutinya, Tahun Baru Cina takde pun cuti sedangkan masyarakat Cina pun ramai di sini.

    ReplyDelete
  12. p/s: kak saya bulan puasa nanti baru balik Malaysia...

    ReplyDelete
  13. ummm kecur liur tgk tat nenas tu. besar dan penuh pulak inti nenasnya!
    sy pernah jumpa tat nenas yg sy gelar bentuk cawan ni sekali je kat petronas subang dulu... lepas pada tu takat terbayang2 jelah hehe

    ReplyDelete
  14. Amboi tak tahu lak Seri Dewi ada bisnes hamper sekarang ni :) Jumpa dia kirim salam ek ;)

    ReplyDelete
  15. yang bestnya, hari2 mkn limau mandrin........

    ReplyDelete
  16. alamak my feberet la tat nenas ni...kalau beli utk hariraya bukannya saya hidangkan tapi saya makan dulu tak sempat sampai raya hehehe....

    ReplyDelete
  17. Akak buat tart nenas ke? Mcm sedap je nampaknye... pasal limau tu, beli sendri lg baik kan kak...hehehee...dekat sini walaupun cina ramai, tp xde pulak nampak mcm nak chinese new year... weekend ni klau xde ape2 nak pergi Barrio Chino (China Town) nak tgk mcmna keadaan di sana :)))

    ReplyDelete
  18. KAKCHIK ELLA:
    Ahad ni kalu pegi Shah Alam, collect di sana ya.



    AIN NORAINI:
    Wokeh. InsyaAllah datang.



    YUNUS BADAWI:
    Yer bang. Itu yang syok!

    ReplyDelete
  19. GC:
    Cuti Ahad–Selasa adalah 3 hari. Sabtu hari kerja lagi.



    KHAIRIN:
    Kejap tak kejap. Lama tak lama. 3 hari penuh + separuh hari Sabtu.



    KAKCIK SEROJA:
    Sama ler kita. Saya simpan cuti. Ada banyak urusan lain lagi nanti.

    ReplyDelete
  20. KASIH IBU:
    Nak kena makan berebut rebut ya? hehehe



    FARID:
    I belum lagi dapat limau walau sebijik!



    POK AMAI-AMAI:
    Betullah. Kita kerja company Cina ni, memang tumpang meriah depa jer. Bonus eh?

    ReplyDelete
  21. GADISBUNGA:
    Mana lagi sayang...



    ACIK ERNA:
    Meleleh sampai basah keyboard? hehehe



    SOM:
    Ni berangan nak jadi jiran I? Atau lamaran berbesan sudah diterima? Ahaks!

    ReplyDelete
  22. NIDA:
    Agaknya bila mastautin di negara orang, terpaksa ikut rentak sambutan di sana. Sedih kan...



    NIDA:
    Alhamdulillah. Nanti Julai dah ada sini. Beraya sini ya? Bestttt...!



    LIASARI:
    Agaknya Tart di Petronas Subang tu inilah juga tart nya. Tart gini memang tak masuk kedai lagi, semua jual pakai dealer jer.

    ReplyDelete
  23. ACIK MLMW:
    Dah lama dah dia mula. Tahun lepas lagi. Dia masukkan Tart Nenas dalam hamper dia.
    InsyaAllah.



    DADDY ZIYYAD:
    Terasa jer?



    NZA:
    Hari hari makan limau? heeee... cirit nanti. hehehehe

    ReplyDelete
  24. AKU BUDAK KILANG:
    Sebab itu Kak Azie pun tak hidang sangat masa raya. Sebab biasanya kami yang nak makan dulu!



    MARYA YUSOF:
    Tak. Bukan Kak Azie buat. Kak Azie jualkan jer.

    ReplyDelete
  25. Aina sudah booking cuti seminggu balik Perlis.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails