Sunday, January 8, 2012

Nasi Lemak Buah Ketereh...

Assalamualaikum
Ahad
08-01-2012

Salam hari minggu!

Pagi ni, Nasi Lemak Masak Sendiri untuk anak-anak, juga untuk dikirim sedikit kepada kengkawan ber-mini-gathering sarapan pagi ini nun di BBB. Sori Berlori tak dapat join, kerana harus berada di luar kawasan pagi ini.

KAKCIK, tolong bawakkan eh?

Dengan ucapan, “Kenang daku dalam doamu.” > macam ucapan tahun 70-an! hahahaha


Kenangan di Ketereh:


Aku baru tahu “ketereh @ tere” tu rupanya buah gajus! uishhh naifnya aku!

Selamat berhujung minggu kengkawan!



~...HISYAM sudah bersedia di tepi Sungai Menghijau Lumut, menanti SERI BULAN untuk menjelajah baruh dengan pesanan jangan memakai kebaya dan batik lepas, nanti banyak mata tidak lepas, banyak tangan tidak terbatas...~









16 comments:

  1. Salam,
    Tkasih atas ingatan kpd kami di sini .. Bagi lebih2 sikit

    ReplyDelete
  2. Samalah juga macam kakcik tertanya2 makna bundu. Rupa2nya bundu itu adalah binjai (itupun tahu dari catatan GB). :)

    ReplyDelete
  3. saya pun baru tahu bila akak citer pasal nama ketereh tu...hehehehe

    ReplyDelete
  4. Salam...

    Morning Aziie...post nasi lemak sebungkus pls. Tq. ;)

    ReplyDelete
  5. Oh itu rupanya...sebelum ni tak tau..
    manatahu satu hari tersesat ke sana...tak bolehlah diaorang nak kelentong.

    ReplyDelete
  6. Salam,
    Saya tak join gathering, nak mintak tapau untuk saya sekali boleh? heheee

    ReplyDelete
  7. wah...kampungku....rindunya bila nak balik ni....hehehehe

    ReplyDelete
  8. Ada rupa cendawan pula buah gajus 'batu' tu, ya? Masa kecil dulu bahagian yang besar buah itulah yang dikunyah sampai melecet mulut. Rupa-rupanya bahagian yang kecil tu yang lebih berharga dan enak bila dipanggang.

    ReplyDelete
  9. ketereh dh dekat rmh sya..sya stay kat kok lanas...hehehe..jemput le ke rumah...=D

    ReplyDelete
  10. DATO’ LF:
    Terimakasih dan maaf kerana memang tak sempat nak join.



    KAKCIK:
    Oh begitu ya? Saya pun tak tahu.



    ACIK MLMW:
    Comel? uishhh tiang tu lagi lawo beb!

    ReplyDelete
  11. MAMASYAZA:
    Banyak belajar di Kelantan haritu. Seronok bila kita dapat ilmu serba sedikit bila berjalan ke tempat orang.



    DERU OMBAK:
    Pos maya jer yaaa?



    FARID:
    Hehehe... sebenarnya banyak lagi yang kita tak tahu, kan?

    ReplyDelete
  12. CIK SIBUK:
    Nanti bila-bila ada gathering, jemputlah join. Boleh kenal-kenal.



    AZAM:
    Wahhh orang sebelah mana ni? Rantau Panjang kah?



    TEMUK:
    Betullah bang. Biji buah gajus tu, memang enak dan lazat. Mahal pun.



    KAAKA:
    Ya, Kak Azie pun baru tahu Kok Lanas tu pekan sebelum Ketereh. Tu yang terbabas sampai ke Pasar Mulong hari tu.

    ReplyDelete
  13. jadi gambo last akak tu buah gajus la ek...saya ingatkan cendawan tadi

    ReplyDelete
  14. ANN ISHAK:
    Kalu idak ada gambar tu sebagai mercu tanda, Kak Azie pun tak tau ketereh tu gajus.

    ReplyDelete
  15. Orang Perlis panggil buah janggus...:)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails