Rabu
18-01-2012
Hahahaha...! baru saja tulis entri pasal limau bertingkat di lobi ofis tapi takda sorang pun staf berani sentuh. Semua tunjuk protes, majuk!
tup tup!
tadi semua limau sudah dibuka-bongkar, dilonggok dalam kotak dan bakul besar. Terdedah saja bagai melambai diambil oleh setiap staf. Pun takda sapa pun yang sudi nak amik. Hahahaha.. Semua masih sentap wpun takda kes. Lagipun MyBos langsung tak buka mulut nak pelawa. Malu kerrrr... hehehehe tergelak aku dengan situasi sekarang. > simpan sengih sendiri.
Abaikan.
Tayang-tayang:
Lunch tadi, plan tidak dirancang. Mengejut saja, kalu asyik rancang, manjang tak jadi.
tup tup!
tadi semua limau sudah dibuka-bongkar, dilonggok dalam kotak dan bakul besar. Terdedah saja bagai melambai diambil oleh setiap staf. Pun takda sapa pun yang sudi nak amik. Hahahaha.. Semua masih sentap wpun takda kes. Lagipun MyBos langsung tak buka mulut nak pelawa. Malu kerrrr... hehehehe tergelak aku dengan situasi sekarang. > simpan sengih sendiri.
Abaikan.
Tayang-tayang:
Lunch tadi, plan tidak dirancang. Mengejut saja, kalu asyik rancang, manjang tak jadi.
Air kelapa gelas besar tu sentiasa menjadi pilihan. So far, kami belum tukar air lain lagi.
Ketam yang sudah mesti 2 ekor. Sorang sekor, tapi aku kurang skit, sebab malas nak kerjakan ketam tuh...!
Aku jumpa menu ni di kedai tu tadi. Kawan Minang aku panggey “rimbang”. Sebenarnya Terung Pipit, kan?
Sedap dan lazat, dimasak tumis dengan ikan bilis, cili padi, tempoyak dan petai! Oh nikmat....!
*Menjawab pertanyaan tentang Tart Nenas, harga masih lagi kekal di bawah RM20. Harap maklum.
~...masih belum sejuk lagi cerita lucu tentang kejahilan HISYAM tentang Ketam Padi yang disangkanya boleh dimasak Lemak Cili Api yang pekat enak dan tentang kebodohan SERI BULAN yang menyangka Kuku Kambing boleh dibuat BBQ...~
Tengahari semalam Mr Bob ajak kakcik makan kat velodrom tu, tapi kakcik malas sebab rasa jauh. Buat masa ini kakcik masih boikot untuk makan di Tangling (macamlah ada orang hairan!). Sudahnya makan ayam kampung di Medan Selera HKL. :)
ReplyDeleteAduh! Kejamnyer tayang tayang gambo makanan kat sini, dah lah lapo ni, dah lah nak diet ni.
ReplyDeletekeluarga saya kat kampung puji tart nenas akak sedap katanya.....
ReplyDeletesambal terung rimbang + petai + ikan bilis hmmmmm sesuatu yang terasa pulak nak cuba....
ReplyDeleteKAKCIK:
ReplyDeleteJika dari ofis Kakcik, haruslah jauh. Tapi jika dari rumah tersangatlah dekatnya. Harus cuba.
ACIK MLMW:
Saja jer sekali sekala nak jadi kejam!
EELOBOR:
ReplyDeletePujian kepada tukang buat tukang masak. Kak Azie tukang bawa, tukang jual.
AKAK:
Saya baru pertama kami dengar perkataan “rimbang”. Tadi belajar.
selalu gak makan kat situ dan mmg selalu rembat ketam masak lemak tu ayam kampung grg xlayannn hu huuu
ReplyDeleteLamanya tak makan ketam. Lebih suka yang masak sendiri berbanding makan di kedai. Almaklum le control ayu gitu
ReplyDeletesoheh saya tak tau nak gi velodrom tu kat mana..haha
ReplyDeletefuhh seleraaaa.....padan larr sihat jerk makcik nih..
ReplyDeletePejabat Azie dekat dng Velodrom ke...selalu ke sana?
ReplyDeleteSalam K.Azieazah,
ReplyDeleteSedapnye semua lauk tu... terung rimbang @ pipit tu mmg sedap...ade pulak petaikan...mmg terbaik... lama tak mkn ketam, tak reti nak sianglah kak...huhuuu
memori sungguh velodrom tu, kawasan zaman sekolah, dekat dgn sekolah dulu, x tau pulak ada kedai sedap situ, lama x pergi
ReplyDeleteQASEH SUHAIDA:
ReplyDeleteSama ler kita. Asyik berselera jer kalu ayam kampung Kedai Haji Hassan!
KAK SAM:
Betullah. Kalu makan ketam kat kedai, sah comot!
DADDY ZIYYAD:
Velodrom ni adalah stadium basikal. Di Bandar Tun Razak. Tapi ada medan selera besar di situ, dan malam hari menjadi pusat Down Town.
FADZIL:
ReplyDeleteSihat seluloi! Mana hang pi? Lama tak mengomen tang ni?
FARID:
Dekat juga. Kira-kira 5-7 min sahaja dengan kereta.
MARYA YUSOF:
Sebenarnya ketam tak perlu siang sangat. Sekadar buang bahagian bulu gebu bawah badan dia jer. Yang lain boleh dimasak sekali.
MOHD ZULFADLY:
ReplyDeleteDi Velodrom tu kan ada bangunan tinggi warna hijau, Kedai Haji Hassan?
Di situlah tempatnya.
Sebenarnya kakcik pernah makan di situ 2 atau 3 kali. Tapi dari pejabat nak ke sana, kakcik rasa lebih baik balik ke rumah! hehehe...
ReplyDeletesaya x penah lagi makan situ.. tengok menu yang azie order tu,, nampkak sedap..
ReplyDeletenyum2.. en.asben selalu juga lunch di sini.. tp saya tak pernah smp..
ReplyDeleteKetam itu sungguh menggoda.
ReplyDeleteacu selalu elak makan ketam sebab malas nak mengerjakan nya...teruk betul kan?? hehehee
ReplyDeleteyummmeh...x than pic snap sendiri x cilok org punyer tuh..hihihi, nway mmg pica yang mengoda lah :))
ReplyDeletebetul la kak, lunch kalau dirancang² mesti tak menjadi
ReplyDeleteLa...belum smpt mengabihkan ayat kat bwh...igtkan bawah RM20 tu harga keseluruhan makan tengahari lauk ketam. Upenya.....harge tat nenas. Hiks!
ReplyDeleteKAKCIK SEROJA:
ReplyDeleteKalu saya balik rumah time tu, jawabnya tak pegi ofis semula ler. hehehe
DERU OMBAK:
Bukan nampak lagi. Memang sedap pun.
HANIS AZLA:
Ohhh en. Asben tu memang keja area situ ya
JUN AINA:
ReplyDeleteYang bayar pun agak menggoda juga orangnya. Ahaks!
ACU SAYANG:
Kalu ada orang yang kerjakan, kita boleh makan lebih banyak dari dia, kan? hehehe
SUSU MANIS:
Statement tu dah mula mereka-reka dan merapu sendirik! hehehe
KUCING OREN GEMOK:
ReplyDeleteSelalu gitu lah. Rancang beriya-iya, tapi selalu ada halangan. Rancang last minute, terus go!
POK AMAI AMAI:
hehehehe... Ketam tu semua bawah RM40.
sedapnya.......semua feveret tu....
ReplyDelete