Wednesday, January 18, 2012

Ke Velodrom lagi demi ketam nan 2 ekor!

Assalamualaikum
Rabu
18-01-2012



Hahahaha...! baru saja tulis entri pasal limau bertingkat di lobi ofis tapi takda sorang pun staf berani sentuh. Semua tunjuk protes, majuk!

tup tup!

tadi semua limau sudah dibuka-bongkar, dilonggok dalam kotak dan bakul besar. Terdedah saja bagai melambai diambil oleh setiap staf. Pun takda sapa pun yang sudi nak amik. Hahahaha.. Semua masih sentap wpun takda kes. Lagipun MyBos langsung tak buka mulut nak pelawa. Malu kerrrr... hehehehe tergelak aku dengan situasi sekarang. > simpan sengih sendiri.

Abaikan.

Tayang-tayang:
Lunch tadi, plan tidak dirancang. Mengejut saja, kalu asyik rancang, manjang tak jadi.

*pic snap sendiri, tak cilok orang punya

Air kelapa gelas besar tu sentiasa menjadi pilihan. So far, kami belum tukar air lain lagi.


*pic snap sendiri, tak cilok orang punya

Ketam yang sudah mesti 2 ekor. Sorang sekor, tapi aku kurang skit, sebab malas nak kerjakan ketam tuh...!


*pic snap sendiri, tak cilok orang punya

Aku jumpa menu ni di kedai tu tadi. Kawan Minang aku panggey “rimbang”. Sebenarnya Terung Pipit, kan?

Sedap dan lazat, dimasak tumis dengan ikan bilis, cili padi, tempoyak dan petai! Oh nikmat....!

*Menjawab pertanyaan tentang Tart Nenas, harga masih lagi kekal di bawah RM20. Harap maklum.



~...masih belum sejuk lagi cerita lucu tentang kejahilan HISYAM tentang Ketam Padi yang disangkanya boleh dimasak Lemak Cili Api yang pekat enak dan tentang kebodohan SERI BULAN yang menyangka Kuku Kambing boleh dibuat BBQ...~







28 comments:

  1. Tengahari semalam Mr Bob ajak kakcik makan kat velodrom tu, tapi kakcik malas sebab rasa jauh. Buat masa ini kakcik masih boikot untuk makan di Tangling (macamlah ada orang hairan!). Sudahnya makan ayam kampung di Medan Selera HKL. :)

    ReplyDelete
  2. Aduh! Kejamnyer tayang tayang gambo makanan kat sini, dah lah lapo ni, dah lah nak diet ni.

    ReplyDelete
  3. keluarga saya kat kampung puji tart nenas akak sedap katanya.....

    ReplyDelete
  4. sambal terung rimbang + petai + ikan bilis hmmmmm sesuatu yang terasa pulak nak cuba....

    ReplyDelete
  5. KAKCIK:
    Jika dari ofis Kakcik, haruslah jauh. Tapi jika dari rumah tersangatlah dekatnya. Harus cuba.



    ACIK MLMW:
    Saja jer sekali sekala nak jadi kejam!

    ReplyDelete
  6. EELOBOR:
    Pujian kepada tukang buat tukang masak. Kak Azie tukang bawa, tukang jual.



    AKAK:
    Saya baru pertama kami dengar perkataan “rimbang”. Tadi belajar.

    ReplyDelete
  7. selalu gak makan kat situ dan mmg selalu rembat ketam masak lemak tu ayam kampung grg xlayannn hu huuu

    ReplyDelete
  8. Lamanya tak makan ketam. Lebih suka yang masak sendiri berbanding makan di kedai. Almaklum le control ayu gitu

    ReplyDelete
  9. soheh saya tak tau nak gi velodrom tu kat mana..haha

    ReplyDelete
  10. fuhh seleraaaa.....padan larr sihat jerk makcik nih..

    ReplyDelete
  11. Pejabat Azie dekat dng Velodrom ke...selalu ke sana?

    ReplyDelete
  12. Salam K.Azieazah,
    Sedapnye semua lauk tu... terung rimbang @ pipit tu mmg sedap...ade pulak petaikan...mmg terbaik... lama tak mkn ketam, tak reti nak sianglah kak...huhuuu

    ReplyDelete
  13. memori sungguh velodrom tu, kawasan zaman sekolah, dekat dgn sekolah dulu, x tau pulak ada kedai sedap situ, lama x pergi

    ReplyDelete
  14. QASEH SUHAIDA:
    Sama ler kita. Asyik berselera jer kalu ayam kampung Kedai Haji Hassan!



    KAK SAM:
    Betullah. Kalu makan ketam kat kedai, sah comot!



    DADDY ZIYYAD:
    Velodrom ni adalah stadium basikal. Di Bandar Tun Razak. Tapi ada medan selera besar di situ, dan malam hari menjadi pusat Down Town.

    ReplyDelete
  15. FADZIL:
    Sihat seluloi! Mana hang pi? Lama tak mengomen tang ni?



    FARID:
    Dekat juga. Kira-kira 5-7 min sahaja dengan kereta.



    MARYA YUSOF:
    Sebenarnya ketam tak perlu siang sangat. Sekadar buang bahagian bulu gebu bawah badan dia jer. Yang lain boleh dimasak sekali.

    ReplyDelete
  16. MOHD ZULFADLY:
    Di Velodrom tu kan ada bangunan tinggi warna hijau, Kedai Haji Hassan?
    Di situlah tempatnya.

    ReplyDelete
  17. Sebenarnya kakcik pernah makan di situ 2 atau 3 kali. Tapi dari pejabat nak ke sana, kakcik rasa lebih baik balik ke rumah! hehehe...

    ReplyDelete
  18. saya x penah lagi makan situ.. tengok menu yang azie order tu,, nampkak sedap..

    ReplyDelete
  19. nyum2.. en.asben selalu juga lunch di sini.. tp saya tak pernah smp..

    ReplyDelete
  20. acu selalu elak makan ketam sebab malas nak mengerjakan nya...teruk betul kan?? hehehee

    ReplyDelete
  21. yummmeh...x than pic snap sendiri x cilok org punyer tuh..hihihi, nway mmg pica yang mengoda lah :))

    ReplyDelete
  22. betul la kak, lunch kalau dirancang² mesti tak menjadi

    ReplyDelete
  23. La...belum smpt mengabihkan ayat kat bwh...igtkan bawah RM20 tu harga keseluruhan makan tengahari lauk ketam. Upenya.....harge tat nenas. Hiks!

    ReplyDelete
  24. KAKCIK SEROJA:
    Kalu saya balik rumah time tu, jawabnya tak pegi ofis semula ler. hehehe



    DERU OMBAK:
    Bukan nampak lagi. Memang sedap pun.



    HANIS AZLA:
    Ohhh en. Asben tu memang keja area situ ya

    ReplyDelete
  25. JUN AINA:
    Yang bayar pun agak menggoda juga orangnya. Ahaks!



    ACU SAYANG:
    Kalu ada orang yang kerjakan, kita boleh makan lebih banyak dari dia, kan? hehehe



    SUSU MANIS:
    Statement tu dah mula mereka-reka dan merapu sendirik! hehehe

    ReplyDelete
  26. KUCING OREN GEMOK:
    Selalu gitu lah. Rancang beriya-iya, tapi selalu ada halangan. Rancang last minute, terus go!



    POK AMAI AMAI:
    hehehehe... Ketam tu semua bawah RM40.

    ReplyDelete
  27. sedapnya.......semua feveret tu....

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails