Wednesday, January 25, 2012

Sarapan Bersama Blogger: Irama Kemesraan Itu Adalah Irama Asli...

Assalamualaikum
Thalatha
24-01-2012



Masih bercuti.

Menyambung sedikit lagi gambar — ‘kasi perabis gambar’ — sepanjang program Sarapan Bersama Blogger, pada Ahad lalu.


Sepatutnya ramai jika pasangan dimasukkan sekali, tapi depa malu.


Jeles okeh!


Datuk yang peramah dan cucu-cucu yang periang!


Tu mesti cari Puding Jagung kan? kan? kan? Ahaks!


Macam nak tukar tukar resepi jer?



Jumpa blogger baru, tapi mesra sungguh.


Yeay! Yeay! Limau sudah mali...!


Setiap kali tengok nasib tongkat ni, terus teringat kisah Pak Maun lempar tongkat semata-mata nak pegi Joget Lambak di Malam Pesta Muda Mudi... hehehehhehe!


Aku tak tau, sapa ler yang tolong tuliskan kedatangan aku tuh...


Malu pula nak suapkan...


Makan Roti Jala sampai bertambah 2,3 kali. Macam bodek bakal besan jer?



Hujan ribut dah berenti, dia dok pegang pinggan tak sudah lagi...


Teh Tarik satuuu...! Sampai ke sudah takdak pun Teh Tarik nyer. hehehehe


Teropong tertinggal kah?


Budak baju merah tu paling popular...!
Ops! aku pun pakai baju merah gak! hahahahaha!



“Kalu nak tangan halus macam tangan gebu I nih, guna jer Sabun Cap Kapak!”


Tiga pasangan dengan gaya berbeza.


Peace No War! > Kak Ros jangan marah aaarrr...!

*semua pic di atas snap sendiri, tak cilok orang punya



Kenangan:

*Pic AKUZLE AYU



~...senja itu jelas sekali pelangi dapat dilihat berbelang indah dari serambi Teratak Nyatuh dan kagum melihat membuatkan SERI BULAN ternanti pula bulan di malam hari dengan harapan HISYAM akan datang mengajak bersama memandang bagai terlupa pagi itu petang dan terperangkap perasaan itu bagai melihat helang menjadi burung tukang...~








22 comments:

  1. Seronok dapat jumpa, gather gather... kalau ada lagi nak join gak ..

    ReplyDelete
  2. SALAM,
    AZIE, KENA KETUK TONGKAT BARU MU TAHU ! LF CARI2 JUGAK KARIPAP PANAS ... TAK ADA !

    ReplyDelete
  3. IBUNDO:
    InsyaAllah, next time kita pasti berjumpa lagi.


    LF:
    Ampun Dato’...!
    lain kali insyaAllah akan diusahakan karipap itu.

    ReplyDelete
  4. SUSUMANIS:
    Alahai....
    kami memang dah ilang malu. :)

    ReplyDelete
  5. Salam K.Azie,
    Saja menyibuk sini, baca :)))

    ReplyDelete
  6. Kak azie, cube tengok ayu dah garu kepala bila abg kakcik mintak teh tarik satu...hihihi...

    anak ain tu pun dah tepuk dahi apa la yg mak aku merapu jer ni... Tak reti2 nk balik...asyik nk sembang jer...

    ReplyDelete
  7. MARYA YUSOF:
    Sila... sila menyibuk, takda masalah pun. I suka!



    AIN NORAINI:
    Sebenornya, ndak juga tulis pasal orang yang garu kepala tak tentu arah tuh, tapi ilang idea plak. hehehehe Tuan Rumah pening sampai bukak peti ais tapi taktau apa nak dicari. hehehehe

    ReplyDelete
  8. ambuih! kemain kakak2ku ini berceloteh yea? sobonae den nk g mkn puding jagung buat kali yg keberapa ntah.tp, bila bila org tgk, tetiba malu n buat2 bz bukak peti bagai....ahahahhahaha>> kisah dongeng ajer neh....kuikuikui...caption ae kemain... geli usus...hikhikhik

    ReplyDelete
  9. AA..gambar makanan kat bawah tu yang tak boleh tahan..sedap2 tu..

    ReplyDelete
  10. Serius kakcik gelak baca catatan Azie yang ini (eh! serius ke gelak??? apa2lah labuuuuu)...

    Jawapan Dato' LF pun buatkan kakcik tersedak. :)

    ReplyDelete
  11. seronok tengok gambar2 tu...
    ceria yg bukan paksaan.

    akak sempat jalan-jalan laman orang..semua dah dua tiga N3 pasal jumpaan 22/1
    akak tak sempat lagi...

    ReplyDelete
  12. meriah betul. seronok boleh kumpul2 macam ni.

    ReplyDelete
  13. best nye nengok gambar2 kat sini... rasa senak perut kak.. senak sebab terkilann tak dapat join..

    ReplyDelete
  14. salam akak..

    wow bestnye dapat jumpe ramai2...seronoknye...heheh

    ReplyDelete
  15. Seronoknya depa semua! Tumpang seronok :)

    ReplyDelete
  16. hi ayu.... benyak sungguh mknn hari tu.. byk mknn dari org siap ber"tapau"

    ReplyDelete
  17. hahaha..kelakau la catatan kak zizah ni....hahahah tak habis gelak lagi ni kang org ingat saya sewel pulak hahah...seronok betul la hari tu

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails