Saturday, November 20, 2010

Teringin Nak Makan, Bukan Makna Teringin Nak Masak...

Salam. Hari Sabtu.

Dulu aku suka Sabtu. Suka bangettt...!

Sekarang, tension!
Sebab kena kerja. Gilaa!

Apapun, sekarang ni aku teringin nak makan ni, sebelum tu kena masak dululah.

Dah lama tak makan Sosej Blackpepper nih. Selalu beli, rebus dan ratah saja. Tapi bila baca di blog QUEENIE, dia masak dengan spagheti, wuaaa teruja nak try.


Kredit: QUEENIE. Terimakasihhhh..!

Aku suka baca setiap entri dari KAK QUEENIE ni, sebab dia pandai masak dan juga selalu snap masakan dia.

Kemudian aku juga suka meronda di blog kawan blogger yang sorang ni. Dah lebih setahun aku ikuti kisah dia di Australia. Dia pun selalu tunjuk makanan yang dia masak, dan dia juga pandai masak menu yang lain dari selera kita, walaupun dia seorang wanita Jawa. Cayalah...!


Kredit pic: LEMONGRASS
Ini antara menu yang dia masak. Terimakasih LG.

Cuti sekolah ni, budak-budak pun dah sebut, lama dah tak masak spagheti. Harus dicuba.


~...antara Barat dan Timur, sudah tidak kisah bertembung di dalam Periuk Kawah, tetapi adakah yang Laksa Kuah Belut boleh berganding dengan Laksa Pekat Bersantan Sambal Belacan dari Selatan?...~


19 comments:

  1. Salam Sabtu Kak AA ... aduh lapo ler pulak pagi pagi Sabtu akak tayang gambo tu... tak leh jadik nih, nak pergi pasar jap lagi :)

    ReplyDelete
  2. Azie
    Kena kerja hari Sabtu, memanglah tak best!

    Agaknya ada tak budak2 kat Italy atau kat Mexico yg suruh mak diorang buat lontong atau nasi lemak sebab katanya 'dah lama tak makan'?. Bagus ek kalau makanan kita menjadi pilihan pada mereka didunia sana tu ..

    Bercakap nih sbb terkena kat batang hidung sendiWilah nih :-)

    ReplyDelete
  3. hehehe....hari sabtu & ahad paling best...kan???? wah menarik gak gmbr masakan lemongrass

    ReplyDelete
  4. Salam Azie...

    nampak senang masak spaghetti ala Q tu, kan? Nanti2 nak cuba jugalah. :)

    ReplyDelete
  5. owhh, boleh di cuba
    anak anak penggemar masakan western...

    ReplyDelete
  6. salam...


    saya pun dah agak lama tak makan Sosej Blackpepper ni..hehe

    ReplyDelete
  7. masak spegeti menggunakan sosej sebagai bahan memang mudah kak..
    acu selalu masak macam tu di kala penyakit M melanda...hehehe

    ReplyDelete
  8. hee..teman memang suka makan tapi tak pandai masak...tapi pandai komen..hhmm

    ReplyDelete
  9. hee..teman memang suka makan tapi tak pandai masak...tapi pandai komen..hhmm

    ReplyDelete
  10. Wa suka sosej! Memang suka sosej! Boleh dipelbagaigunakan dalam masakan.

    ReplyDelete
  11. akak yg call AG semlm sebab keje hari sabtu tu kan kan kan?

    ReplyDelete
  12. sdpnyer kak..mleleh air liur huhuhu

    ReplyDelete
  13. ACIK MLMW > Pegi pasar belum tentu dapat jumpa spagheti, kena pegi pasaraya lak pastu.


    SOM > Huhuhuhuh.
    Ahaa anak Italy mana tu yg demand nak makan Nasik Lemak?
    Sama lah kita, bila anak yg balik bercuti mula mengada melayan tekak.

    ReplyDelete
  14. EELOBOR > Ada banyak lagi pic menarik. Setiap entri LEMONGRASS pasti ada menu berbeza dgn gambar menggoda!


    Salam KAKCIK > Yeahh harus dicuba. Dah terbau nih.

    ReplyDelete
  15. KAK ZAA > Salam kenal.
    Yeahhh sekali sekala tukar selera western, orait gak.


    SEKAMAR RINDU > cepat pegi carik...!

    ReplyDelete
  16. NORASHIKIN > Belum buat pun lagi nii...



    ACU > Yeahhh M tak M pun kalu dah tingin kena gak masuk dapur kelentang kelentung..!

    ReplyDelete
  17. Bang LANA-BULU > Pandai banyakkkk tuuu...


    KHAYALKHAYAL > Yeahhh.. memang. Multipurpose.!

    ReplyDelete
  18. GADISBUNGA > Wakakakak! Kantoi Beb!


    NOOR > Jaga-jaga, jangan sampai keyboard banjir!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails