Sunday, November 7, 2010

Nasi Lemak Masak Sendiri: Tak Abih Lagi Perasan...

Menyambung perasan sampai ke malam, tentang Nasi Lemak Masak Sendiri.

Juga terus menjawab komen yang tertinggal kerana tadi petang berada di majlis walimatulurus. Malam baru sempat jengah.

Gambar Nasi Lemak Masak Sendiri memang disnap pagi tadi, so muat-naik saja lah...


Tak sesedap mana, tak secantik mana, (but I think Telor tu macam cantekkk jerrr...) as usual, Sambal tetap mendapat Pujian Kelas Pertama...!


Komen-komen korang buatkan aku tergolak sensorang, malah ada yang sampai buat aku terguling. Seronok dan lucu sendiri.

“Thank you very much.. You all made my day...”!

Blogger en_me said...
nyamfahhla makk nih cakap pasal nasik lemakk.. uhuhu
Aduhai anak aku yang sorang nihhh..

Blogger somuffins said...
Azie
Cepatlaaa .. kita nak tengok nasi lemak air tangan sendiri .. nak tengok gambar telor juga, kih3
Ahaaa... amikkk!

Blogger Queenie said...
Azie....
lenkali nasi dah siap masak baru tulis entry tau...

sambal sotong ada?
buh lebih sikit....my peberet tu...
Ooops, ngences dah nih!

Psst..selama ni saya selalu tertanya2 cerita ttg SERI BULAN dan HISYAM tu petikan dr sebuah novel atau....watak dari tuan rumah sendiri....start kepochi dah ni.....
QUEENIE, memang entry dibuat setelah nasi masak. Cuma tak tayang sekali. Saja mengada. Hikhikhik!
Hari ni no Sambal Sotong, lauk Sambal Bilis saja.
*ops! teruskan tertanya-tanya tentang SERI BULAN ~ HISYAM.

Blogger Fakhrur Razi berkata said...
sweetnya...
Kalau masak sendiri lagi sedap ;D
nak2 kalau Emak sndri yg masakkan utk anaknya :D
Ohh MAK ni memang sweet. Ahaks!

Blogger a.z.r.i.n.a.03.07 said...
nasi lemak oh nasi lemak...
masak sendiri boleh tambah banyak kali dan ulang kali. Itu yang paling best !

saya berbihun aje hari ni..
Oh.. Berbihun pun enak, leg gak berulang kali. Ada Telor Goyang, taruk kicap, perhhh!

Blogger Panglima Muda said...
pagi ni belumlah lagi dapat mengadap nasi lemak, semalam kenduri satay di keramat sungguh meletihkan
Wow! Kenduri satay... yang letih sebab mengipas, kalu makan saja pun letih berbaloi tuh..

Blogger cemomoi said...
bila la nak jemput jadik food tester
Hakhakhakhak!

Blogger makdara TERdiva said...
mane gambar nasi lemak?????? :)
Yeahhh...!

Blogger V.I.C @ D.I.A.N.A said...
Pertama kali jumpa kak Azie di FRIM, kita kenduri nasi lemak juga kan? Okey... next gath teringn nak makan nasi lemak air tangan kak azie, boleh kan?
Yea, kenduri Nasi Lemak tajaan BRO MAZIDUL. Sedappp! Wokeh, plan next gath, insyaAllah Kak Azie cuba bagi rasa.

Blogger i am Naa... said...
sedapnya nasik lemak...kene lak mkn dgn ikan bakaq....ishhh
Wow! Ini sungguh berbeza, makan Nasi Lemak dgn ikan bakaq. Kak Azie makan dgn Ikan Goreng or Ikan Masin biasa lar...


~...bila konfrontasi berlaku antara seluruh isi Teratak Nyatuh, yang merasa tersindir dan tersingkir adalah HISYAM kerana sebagai “orang luar”, wajar sekali SERI BULAN juga meletakkan diri sebagai orang terpencil...~


19 comments:

  1. Kita pg td trs masak nasi lemak...hi3 terliur cite nasi lemak pg...dh upload

    Satu lg nk tanya en_me tu anak ke??? Besonya.....

    ReplyDelete
  2. kat atas pinggan tuh di alas lak ngn daun pisang...pergh lagi kick kut

    ReplyDelete
  3. akhirnya dpt gak tgk nasi lemak azie...hehehehe

    ReplyDelete
  4. CT > Wahh bernasik lemak jugak ya..
    EN_ME? eh tidakk, but since dia dah panggey I "mak", I anggap dia macam anak jugak lah.


    EELOBOR > Yup, kalu lah ada tanam pokok pisang dalam rumah...hehehehe

    ReplyDelete
  5. ANA > Dapat tengok tentu tak sama dengan dapat makan, kan? kan? Hahahahaha

    ReplyDelete
  6. meleleh ayaq liuq aihhh...bestnya!...kene lak lwn dgn kopi o....uihhhh x tgk kiri kanan dah....

    ReplyDelete
  7. kak azie... bila leh rasa ni?
    haha... rini hanya mkn lontong klang... tp lokasinya seksyen 7 s.alam :) hahaha ... apa pun mmg telur tu nampak cantik

    ReplyDelete
  8. salam..


    sedapnya nasi lemak ni..tibe2 jadi lapar la pulak...:))

    ReplyDelete
  9. salam..


    sedapnya nasi lemak ni..tibe2 jadi lapar la pulak...:))

    ReplyDelete
  10. salam..


    sedapnya nasi lemak ni..tibe2 jadi lapar la pulak...:))

    ReplyDelete
  11. Gambar jer? resepinya mana? kemut eh?

    haisy...nampak gaya nak kena ngorat Hisyam dulu baru boleh tau saper Sri Bulan tuh? err..ada simpan no tepon Hisyam? bak ler jap!
    ngeeeeh ngeh ngeh...(ketawa gatai buang tebiat)

    ReplyDelete
  12. ala kak azie nihhhh!!! saje nak kasi air liur melelehhhh ;(

    ReplyDelete
  13. Walaweh...! Berat ni Sis! Eheks... Bak mai la nak rasa gak...!

    ReplyDelete
  14. GADISBUNGA > Order jangan tak order. Order dari gerai makcik bawah tu....hehehehe



    NAA > Ayaq kupi? Perhhhh Kak Azie pun meleleh ayaq lioq gak.



    ARDZ AMY > Seksyen 7 S Alam? Ahaa selalu gak pegi, tapi tak sempat nak rasa.

    ReplyDelete
  15. SEKAMAR RINDU > Alaaa you tu lapar selalu... :)



    QUEENIE > ehh cukup ler gambar jer. Jamu mata kata orang. hahahahaha...!
    Ahaaa ketawa gatai tu tak cukup gatai lagi.. gelak lagi, nanti bleh dapat nombor tepon.


    JIJI > Memang... Memang...

    ReplyDelete
  16. KHAYALKHAYAL > apa yang berat. Berat mata? hehehe

    ReplyDelete
  17. uwaaaaaaaaaa....tetiba teringin nk mkn nasi lemak tgk gmbr tu...huhu

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails