Saturday, November 6, 2010

“I Want to Laugh...”!

Hari ini Sabtu, balik kerja tengahari. Aku singgah beli barang. Dalam kepala, ada plan nak masak Nasi Lemak utk esok pagi. Ahad adalah hari untuk Makan Sakan-Sakan.

As usual, beli barang letak jer atas meja ada lah nanti yang akan angkat dan kemaskan barang. Seperti: she knows mana nak simpan gula, mana nak simpan ikan bilis, santan, balang mana nak simpan udang kering, kacang tanah, minyak masak, etc. etc. etc...

2 hours later, My TOKLAKI pun balik juga. Dan dia pun letak barang macam biasa juga.

Dan tetiba IKA said, “I want to laugh...”. Sebab apa yang TOKLAKI beli 90% sama dengan apa yang aku beli. Barang-barang yang sama nak buat Nasi Lemak jugak. Cuma bezanya dia ada beli telur, tapi aku tidak, sebab terlupa.

Adakah itu yang dinamakan SEJIWA?

Now my turn to laugh...! Wakakakakakaka!

Cuma ketawa aku mungkin tidak sama definisinya dengan ketawa orang lain.




~...SERI BULAN sudah lama tidak ketawa sesungguh hati, kerana kehampaan menanti ranumnya buah mata kucing, hanya HISYAM mengerti gelak ketawa itu kerana hanya dia yang nampak ada sinar bergenang di kolam mata...~


21 comments:

  1. itu bukan jer sejiwa bahkan seraga..
    I tumpang laugh juga pasai dia ada beli telur..you takder...Q.

    ReplyDelete
  2. NA > Hahahahaha....



    QUEENIE > Bab telur jugak yang U nak sebut ek? hikhikhik!

    ReplyDelete
  3. haha, saya pun nak ketawa baca... yang ni memang sehati sejiwa, confirm!!!

    ReplyDelete
  4. sungguh..inilah yang dikatakan satu jiwa,.

    selalu kes nie berlaku bukan pada ayu dan en zalie..menu antara besan (mak ayu dan mak en zalie) selalu sama....

    kadangkala kalau kami balik, ketawa melekek2...sebab selalu dapat menu yang sama..hanya beza air tangan...

    ReplyDelete
  5. ZEZEBEL > I nak ketawa jer lah..
    sebelum I pi masuk tido.:)

    ReplyDelete
  6. AYU > Wahhh itu namanya Besan yang bukan saja Sejiwa dan Seraga, tapi juga Sebesen...hehehehehe!

    ReplyDelete
  7. sayaaa tumpang ketawa yekkkkkkkkk

    hak hak hak hak hak

    larikkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  8. Hmmm... 10% tu ialah telur... 10%...

    ReplyDelete
  9. Azie...
    kalau dah berumah dan bertangga dalam jangkamasa yang agak lama... memang akan jadi 'sejiwa' tak perlu nak diucapkan.. masing2 dah tau kegemaran masing-masing....
    seronoknya....
    ALhamdulillah... semuga ikatan jodoh berkekalan hingga keakhir hayat....

    ReplyDelete
  10. tidur sebantal..lama2 aura biomagnetic tu melekat.. hehe

    sy dgn kakak ipar yg jarak selang 3 rumah tu selalu masak sama. berkali².....

    ReplyDelete
  11. Walawei...Memang sehati-sejiwa-raga betul..


    Boleh masak dabel lah kak..


    Jangan lupa jemput saya sekali..hehehe

    ReplyDelete
  12. ...ketawa pelerai hiba. Tetap kekadang tak mampu ketawa kerana kehibaan...


    :D

    ReplyDelete
  13. AMIN > Jangan la larik...


    KHAYALKHAYAL > yeahhh 10% ialah telur!


    AKAK > Kadang2 tak seronok juga, takda kelainan.

    ReplyDelete
  14. KAK KUJIE > betul la tu, aura kan? Ada orang bila dah kenal lama wpun sebagai kawan jer pun kadang2 selalu berlaku kesamaan spontan macam tu.


    AZRINA > Udah macam sebakul dah tuh...


    CKLAH > Itulah hidup kita. SEkali sekala gelak besar, kemudian ada airmata duka. Yang penting, kita selalu syukur dan redha.

    ReplyDelete
  15. Kak AA boleh buat kenduri Nasi Lemak gini ... hehehehehe

    ReplyDelete
  16. salam zie..hahaha..betul sehati sejiwa tu..payah nak cari satu kepala dgn ilham yg sama..

    ReplyDelete
  17. Azie

    So, bila boleh join Sehati Berdansa? Dont wori, I sms you kasik menang, wakakakaaa..

    ReplyDelete
  18. ACIK MLMW > Kalu tak beli double pun memang Kak Azie masak macam kenduri. Maklum anak ramai...:)



    MAKCIK MERIAM > Kadang2 kepala yang sama tu berangin jugokkk...

    ReplyDelete
  19. SOM > Sehati Berdansa? Mak aiiii... abih ler patah pinggang I kena lambung nanti..!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails