Wednesday, November 10, 2010

All the Best...!

All the Best to semua siswa-siswi yang bergelut dengan exam akhir semester ini. Especially, to My AMOI, yang hari ini ada paper akhir LAW. Semoga terus cemerlang. (kalu bleh, ulang lagi Anugerah Dekan).

Citer pasal makan lagi lah ya...


Ini budak kalu suap sendiri, ginilah kelaku nya.


Dia minat telor...telur...tolo... dan teloq.. Samada dibuat hancur, atau goreng bulat (nak yang kuning berair Goyang dipanggey “Telur Air”) atau dadar. Seminggu sepapan pun boleh habih.

Juga minat kentang goreng kunyit, susun baguih punya. Siap kira, kalu short 1, means dia tau ada orang sudah curik!

Sarapan aku pagi ini:


Kerana Kopi Mak Dara tempohari kurang “kaw” aku jahat campurkan dengan “brand” sendirik yang dok ketagih selama ni. Dapat yang Merah (regular) sedangkan selama ni aku selalu ambik yang Hijau (RICH).. (comey tak bekal aku?)

Result setelah minum kopi tanpa tulisan di paket itu? Bolehlahhh....

Result lain? Ahhh... jangan tanyalah. Just wish me All the Best jugaklah...! Hikhikhikhik! > Tekup mulut, takut Nasi Goreng Masak Sendiri tersembur balik...!


~...HISYAM, semalam SERI BULAN sudah kehilangan pendayung kolek, lalu dia berjalan meniti sungai yang tohor, mujur terjumpa orang asli di pinggir Kampung Separuh Desa...~



23 comments:

  1. nasi goreng cili api ke tu kak?


    hari ni dah langgar pantang lahhh..


    nescafe kawan-kawan menggoda sukma !

    ReplyDelete
  2. I miss your cook, Nino Zi's cook, Kujie's cook, all the ladies cook!! How? Can you girls courier foods to me and hani?

    ReplyDelete
  3. tahan diri dari minum yang merah (atau hijau, atau oren), kang pedih perut asik nak makaaaan je pulak

    ReplyDelete
  4. salam zie..macamlah dengan cucu makcik muzafar..suka makan telur,yg tukang masaknya rasa nak muntah tenguk telur..hehe..
    makan perlahan2 nanti tercekek kan buruk padahnya..

    ReplyDelete
  5. AZRINA > Cekap sungguh mata RINA yer... Mesti ada Cili Padi baru besttt..! Lidah Melayu.

    Thanks.


    HAZREY > Missed? terharu lak aku. Macam ler ko tu makan banyak sangat. Kalu nak makan lagi, kena panggey aku rumah ko, nanti aku masakkan. cewahhhh..
    (Aku rindu Hani)

    ReplyDelete
  6. KOG > Kak Azie ni dah tahap ketagih. Tidak boleh ditolong lagik...


    MAKCIK MERIAM > betul tu, kita yang goreng dah tak lalu dahhh.. Dia selamba jer ratah.

    ReplyDelete
  7. Sedapnya minum kopi kaw petang-petang sambil tengok drama kan?

    ReplyDelete
  8. salam..

    nasi goreng cili padi , wahhh sedapnya tue..

    ReplyDelete
  9. ati suka nescafe..em..yg hijau lg sedap ke..biasa yg merah je..halussss

    ReplyDelete
  10. nasi goreng dan nescafe...

    'Akan terlihat kah Hisyam di mata Seri Bulan saat-saat menikmatinya.. atau Hisyam sudah semakin suka pada pesanan yang diterima dari Mat Myanmar itu...."..lariiii....

    ReplyDelete
  11. nescafe...klu dh ketagih memang susah nak lepas.

    ReplyDelete
  12. salam kak azie,
    keco nengok kopi dalam paket merah tu.. udah lama tak pekena, sebab my blood can go upstairs one if i minum, so doc advise to stop .. hihi...
    kecik jer bekal, cukup ker..

    ReplyDelete
  13. sesakali minum nescafe mmg bestkan..tapi saye suke minum milo..

    tapi nasi goreng cili padi mmg saye sukee..lagi pedas lagi sedap kann..

    ReplyDelete
  14. AA

    Good luck untik Amoi. Insyaallah boleh genggam itu 'title'.

    Psst.. kita minum yang 'mild' + 1 sachet coffeemate (kesian, diorang nak berkawan jugak, kan? heheh)

    ReplyDelete
  15. ZEZEBEL> ohh jangan sebut lah. Memang terbaekkk tuuu...



    ANA > Salam. Cili padi, sudah mesti...!

    ReplyDelete
  16. ATI > Yang Hijau tu untuk orang yang ketagih lagi ketegaq macam Kak Azie ni..



    QUEENIE > “Tidak terlihat?” Mat Myanmar? oh tidakkkkk....

    ReplyDelete
  17. ANA > Tau tak perrr...


    AANAS > Bekal kecik tu gimik saja. Sapa tahu kalu bekal tu tetiba jadi 2 tingkat? hahahahah!


    AINNORAINI > Ahaa lidah Melayu mana leh tinggal pedas.

    ReplyDelete
  18. SOM > Thanks.
    alaaa eksyen ler U ada kawan... I minum solo jerrrr...

    ReplyDelete
  19. bawak bekal ke? jimaaat

    all d best amoi...

    ReplyDelete
  20. CEMOMOI > Bawa bekal sebab ofis dekat, banyak masa utk masak... dan juga taknak bazirkan nasi sejuk semalam...!

    ReplyDelete
  21. nescafe tu patut lagi kaw2 taruk. baru pueh minum! huuuuuu~

    ReplyDelete
  22. GADISBUNGA > Kesian Mak Dara, kalu beli tapi tak minum...:)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails