Wednesday, November 10, 2010

Kesihatan Luar atau Dalam...?

Ntah kenapa, lately ramai lak orang yang dok hulur benda-benda untuk kesihatan dalaman. Adakah? oh tidakkkk...!

Ya, yeah. Aku memang sudah tua dan semakin tua. Tak akan mungkin semakin muda (wpun hati kuat degil nak jadi muda sentiasa).

Hari ini sorang kawan beli ini.


Tolong percaya ini memang bukan milik aku. Tapi hmmm.. macam best jer kan?

So aku pun jalan-jalan jengah blog si penjual itu.

Dan..

...yang ini memang aku punya. Memang best! Sebab walaupun yang beli tu orang lain, Beli 1 Percuma 1 (juga kotak free), tetapi kesemua ini menjadi milik aku...!


~...sebelum keluar merantau, lupa hendak bertanya kepada SERI BULAN, jamu mana yang sudah ditelan, tonik mana yang sudah diteguk dan maajun mana sudah dikunyah, kerana HISYAM memang sudah lali minum Kopi Janda...!~



19 comments:

  1. Kadang2 rasa perlu juga nak makan untuk dalaman tu.. tapi selalunya rasa tak perlu pun - sebab tak pernah dapat 'komplen'..hehehe....

    ReplyDelete
  2. tak pernah mkn ubat2 dalaman nie...rasa perlu, tp x buat2 lg

    ReplyDelete
  3. salam azie..hehe..luaran dan dalaman mesti dijaga selalu barulah awet muda..

    ReplyDelete
  4. KAKCIK > Wow! hebat tuuu...:)


    ANA > Ada yang perlu, ada yg tidak. Yg penting hati mau baekkkk...!


    MAKCIK MERIAM > Macam Makcik ler agaknya, kan?

    ReplyDelete
  5. saya ni makanlah jugak untuk dalaman ni azie... walau kadang banyak kali terlupa dan buat2 lupa

    ReplyDelete
  6. Makan suplemen untuk dalaman memang bagus tapi kena juga kita pastikan yang suplemen tu mendapat certification. Kalau tak... kang nak jadi sihat dan mengancam... jadi terbalik kod plak.. ekekeke

    ReplyDelete
  7. Makan suplemen untuk dalaman memang bagus tapi kena juga kita pastikan yang suplemen tu mendapat certification. Kalau tak... kang nak jadi sihat dan mengancam... jadi terbalik kod plak.. ekekeke

    ReplyDelete
  8. dalaman...?
    luaran....?
    dalaman.......?
    luaran........?

    tengah2nya takder ker?

    "aku sayangkan SERI BULAN, aku kasihkan SERI BULAN....bila HISYAM lali dengan kopi jandanya, aku mau SERI BULAN lalok dengan kopi duda ciptaanku....." zzzooooommmm!!!!

    ReplyDelete
  9. kalau saya makan mesti skip2. tak disiplin la kak...cemana ni??

    ReplyDelete
  10. Kak Zai tak pernah makan benda tu semua tapi selalu mengamalkan vitamin.

    ReplyDelete
  11. pernah cuba juga lepas-lepas bersalin dulu pastu bulan ketiga dah tak makan.. sampailah expired..

    ReplyDelete
  12. CIKGU NORMAH > Kalu selalu terlupa tu yang kena makan lagi banyak tuuu...:)



    V.I.C. > Betullah, kena pasti lulus oleh pihak berwajib yg penting Halalan Toiyiba.

    ReplyDelete
  13. QUEENIE > Ambil luar atau dalam, yg penting isi. :D
    *Kopi DUDA? SERI BULAN lebih rela cari Teh Bujang...:D


    GADISBUNGA > Memang nak kene rotan niii...

    ReplyDelete
  14. KAK ZAITUN > Vitamin memang bagus, sebab ada yg harga sampai beratus-ratus.


    AZRINA > amboi sampai expired. Sayang.. buang barang buang duit tu.:)

    ReplyDelete
  15. APA SEKALI PUN...

    SEMUA UBAT ADALAH BAGUS, YANG TAK BAGUS ADALAH BILA KITA AMBIL BERLEBIHAN, YANG BAIK PUN AKAN JADI TAK BAIK BILA DAH BERLEBIH-LEBIHAN....

    kan?

    ReplyDelete
  16. KHAYALKHAYAL > I think, your Permaisuri mungkin tahu...:)



    JARILENTIK > Berkesan jika diambil, diambil betul. Ikut body seseorang juga. But, jaminan bukan datang dari saya. :)

    ReplyDelete
  17. luar dalam kena sihet, cantik & baik. baru ada ummppphhhhh

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails