Sunday, November 7, 2010

Sesi Tayang-Tayang: Sebuah Entri Perasan...

Ahad, pagi minggu 7 November, 2010: 8.30 pagi, Nasi Lemak Masak Sendiri dah ready.

Sementara menunggu rakyat serumah siap mandi dan kemas seluruh rumah (si EMAK duduk saja depan komputer dan tv..hehehehe), layan citer The Sangam Boys. Best gak walaupun pelakunnya tidak lah pelakun terbaik tapi lagu-lagu yang dimainkan semua lagu 60-an, dari S.Jibeng, M.Shariff, M.Osman dsb... layannnnn!

Oh ya mesin basuh sedang berputar, gantikan tangan GEBU ini memberus kain baju seluar jeans tebal-tebal milik anak-anak jantan termasuk juga anak pompuan dan si EMAK...:)

Kerana Nasi Lemak Masak Sendiri tidak dapat ditayang kerana masih dalam periuk elektrik (nak habaq juga tuuuu....), aku nak tayang benda lain.

Kad ini aku dapat semalam. Macam biasa si CHAK tu memang suka melukis kad-kad sebegini. Aku simpan sejak dia mula pandai lukis-lukis ni (dah 2 tahun) dalam kotak utk kenang-kenangan.


Luar... lukis bersama ALIA


Dalam...



~...Samada kerana aura terlalu lama menjadi teman tapi mesra atau memang ditakdirkan seKEPALA, tiap kali makan Nasi Lemak Kedai Orang, SERI BULAN mesti tambah Sotong sama banyak seperti di pinggan HISYAM...~



19 comments:

  1. cCepat upload nasi lemak...nk tgk...hi3

    ReplyDelete
  2. Oh! sangat sweet kad itu. Cepat ler tayang nasik lemak tu, tengah lapor nih :)

    ReplyDelete
  3. ~...Samada kerana aura terlalu lama menjadi teman tapi mesra atau memang ditakdirkan seKEPALA, tiap kali makan Nasi Lemak Kedai Orang, SERI BULAN mesti tambah Sotong sama banyak seperti di pinggan HISYAM...~

    INI BUKAN KES SEKEPALA LARRR....INI KES NAK NGERPAW SOTONG TUHHH

    ReplyDelete
  4. tak sabar menunggu si kecik kat rumah nie pandai melukis. sekarang pun dah abis yang di contengnya. pantang dapat pen kat tangan

    ReplyDelete
  5. salam aie..sweet begitu..
    eh janganlah bagi orang terliur..nak sembunyi2 pula..cepatlah letak gambar sebab selalunya makcik makan nasi lemak kedai orang je,jadi naklah pula makan nasi lemak masak sendiri..

    ReplyDelete
  6. argh, lapar terus walaupun xde gambar..hahaha

    ReplyDelete
  7. CT > Nanti laarrrr...


    ACIK > Ni lagi sorang..

    ReplyDelete
  8. FADZIL > Naper ko? Selama ni cari lauk sotong dapat KEPALA saja kah? Ahaks!


    EELOBOR > Bagus. Kanak-kanak yg melukis adalah ekspresi dirinya terhadap sesuatu.

    ReplyDelete
  9. MAKCIK MERIAM > Komen Makcik buat saya tergolak bosar...!


    NORSHIKIN > ahaaa.. ni lagi sorang.

    ReplyDelete
  10. nyamfahhla makk nih cakap pasal nasik lemakk.. uhuhu

    ReplyDelete
  11. Azie

    Cepatlaaa .. kita nak tengok nasi lemak air tangan sendiri .. nak tengok gambar telor juga, kih3

    ReplyDelete
  12. Azie....

    lenkali nasi dah siap masak baru tulis entry tau...

    sambal sotong ada?
    buh lebih sikit....my peberet tu...
    Ooops, ngences dah nih!

    Psst..selama ni saya selalu tertanya2 cerita ttg SERI BULAN dan HISYAM tu petikan dr sebuah novel atau....watak dari tuan rumah sendiri....start kepochi dah ni.....

    ReplyDelete
  13. sweetnya...
    Kalau masak sendiri lagi sedap ;D
    nak2 kalau Emak sndri yg masakkan utk anaknya xD

    ReplyDelete
  14. nasi lemak oh nasi lemak...
    masak sendiri boleh tambah banyak kali dan ulang kali. Itu yang paling best !


    saya berbihun aje hari ni..

    ReplyDelete
  15. pagi ni belumlah lagi dapat mengadap nasi lemak, semalam kenduri satay di keramat sungguh meletihkan

    ReplyDelete
  16. bila la nak jemput jadik food tester

    ReplyDelete
  17. Pertama kali jumpa kak Azie di FRIM, kita kenduri nasi lemak juga kan? Okey... next gath teringn nak makan nasi lemak air tangan kak azie, boleh kan?

    ReplyDelete
  18. sedapnya nasik lemak...kene lak mkn dgn ikan bakaq....ishhh

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails