Thursday, November 4, 2010

“Simbiotik, Bukan Platonik” — Sebuah Karya KHAYALKHAYAL...

Kata lah apa saja; Copy Paste, Cedok or Cilok, or Plagiat..

tapi aku memang suka sajak ini. Karya teman blogger KHAYALKHAYAL@novelis NAJWA AIMAN, yang pernah dia masukkan dalam ruangan komen di blog aku suatu ketika dulu.

Izinkan aku terus masukkan dalam entri ini. Terimakasih BRO. I like...!

Simbiotik, Bukan Platonik

Tak perlu ada rasa antara kita
sekadar hubungan tanpa cinta
namun bukan sekadar kawan
antara lelaki dan perempuan

Tak perlu ada cinta di hati
tapi boleh saling merindui
namun bukan sekadar kawan
antara lelaki dan perempuan

Tak perlu hubungan platonik
antara kita sekadar simbiotik
namun bukan sekadar kawan
antara lelaki dan perempuan

Biar kita boleh bercumbuan
atau semahu-mahunya berkucupan
atau lemas bila saling berpelukan
tanpa perlu ada perasaan

Aku perlukan dirimu
dan mengharap kesudianmu
namun bukan sekadar kawan
antara lelaki dan perempuan

Berikan aku tanda
sama ada kau menerima
antara kita hanya simbiotik
tanpa perlu ada platonik
namun bukan sekadar kawan
antara lelaki dan perempuan

~30 Oktober 2006~


–pic hiasan semata–


~...bila HISYAM tidak berani mengaku sebagai kekasih, jauh untuk mendakwa sebagai buah hati, apalagi terlalu takut dilihat sebagai mata air, SERI BULAN sebenarnya lebih senang menjadikan sebuah PLATONIK yang paling tulus, bukan Tonik yang paling mujarab tapi makan dalam...!~


9 comments:

  1. aiyaaa..gua mau komen itu pasat KECEWA..tibber tibber aaaa...sulah keluar enteli balu....waaaaa..manyak episyen aaa...

    ReplyDelete
  2. salam zie..tak pandai komen tentang yg ni..tapi tak nak mengaku kalah,mesti tinggal jejak juga.

    ReplyDelete
  3. dah baca 3,4 kali tak paham2 gak

    ReplyDelete
  4. beratnya bahasa tajuuuuk...
    kalau antibiotic dan platun tu saya paham lah....hebatnya sang penukil tu ya?

    ReplyDelete
  5. Suke...! Suke...! Najwa Aiman suke bila ada yang menggemari puisinya... ekekekekekekek...

    Errr... down boy... down...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails