Tuesday, November 16, 2010

Karangan Kalu “Kosong”, Memang Tak Akan Dapat Markah...

Gambar upload kul 8 tadi, tapi entri lambat taip sebab tetiba jer leh layan lak citer Korea kat KBS World. Ni gara-gara DAK AMOI yang follow satu siri Korea sejak di Seksyen 7. So dia sambung tengok di rumah.

Seluruh rakyat rumah, tak pernah pun layan citer Korea, tapi kali ini terpaksa lak. Ermmm... macam best la pulak siri Sungkyunkwan Scandal nih. And as usual, tipical Korea series, hero dia mesti cute punya lahh...! Sekali pandang macam pondan pun ada. Kahkahkah!

Ok episod tu dah abih, baru aman skit nak tengok PC. Yang benaq nyer, nak cerita apa? Sejak DAK AMOI balik, senarai menunggu giliran untuk layan internet bertambah lagi sorang. Huh, lama ler nunggu sebab PC yang idup cuma 1. E-Mac ada lagi satu, tapi sorang pun takmo layan sebab macam tak berapa best jer bila nak online.

Sorang dah cuti awal, agenda masak-masak kena digiatkan lagi. Walaupun tak ler sampai nak kena buku resepi (memang takdak pun), tapi otak ligat la jugak nak fikiaq, rini nak masak apa, esok nak masak apa plak.

Yang sempat diambil gambar, (tak sah kalu tak perasan menunjuk):

Ahad semalam hujan di petang hari, kan?


so, kami tak kuar mana pun, lepak rumah. Main “Speed” ramai-ramai.

Masa rancak main sambil gelak-gelak golek macam budak-budak; memang main dengan budak-budak pun, sorang anak buah sms bahawa drama NGOMPOL tu ulang balik kat 104, tapi aku takleh nak layan lagi sebab si IKA dok layan Asian Games. Aku dah buat entri pasal NGOMPOL tu (sampaikan ada pembaca yg tak aku kenali, sent email mengenainya), tapi masa aku tulis tu, aku terlupa nak sebut bahawa satu lagi yang best ialah, lagu latar drama tu ialah lagu dari Wonder Girls, Nobody...Nobody But You...!! Best gak.


Malam, masih lagi hujan, best jer.

Masak Nasi Goreng Kampung, pastu buat Teh Tarik. Pastikan ada buih yerrrr... (Teh Tarik tidak popular di rumah ini, sebab itu susu nak naik rumah pun setahun sekali sekala saja)


Pinggan si peminat telor~tolo~teloq:

Sengaja request telur kuning yang bergoyang a.k.a Telor Air, sebab dia suka makan yang kuning tu last sekali. Perangai budak 8 tahun (Eh.. bukan aku pun suka macam tu jugak ker?)


Pagi Isnin:

Sarapan, akhirnya mendapat juga jenama yang HIJAU...!


Tengahari Isnin:

Croquette; 1 pc = RM1.00 saja.

A potato Croquette: A small roll of chopped vegetables, meat or fish, fried in breadcrumbs.
Jagung jer dalamnya, tak lah sedap sangat, sedap lagi kalu kunyah bergedel atau tempe.


Last but not least;


Tahniah buat sorang kawan, sebulan lalu berjaya mendapat motor idaman hati (akulah yang jadi mangsa menemankan dia masa nak pilih helmet bulan lalu). Pagi tadi sudah berjaya lulus dalam ujian memandu Motor Berkuasa Tinggi; tapi aku saja nak sebut di sini, orangnya tidaklah setinggi kuasa motor itu.

Entri “kosong”, kalu buat karangan gerenti takda markah sebab karangan takda isi, kerana isinya sudah masuk dalam perut si penulis karangan.


~...menjelang Aidil Adha, lumrah seperti biasanya hari raya, belum pernah sekalipun SERI BULAN berpeluang meraikannya bersama HISYAM, kerana tanah leluhur lebih memerlukan mereka. Anda pun tahu HISYAM, we're not meant to be together...~



Sekian, terimakasih.


Yang benar,

33 comments:

  1. we're not meant to be together..?

    I did not ever want to be with you. do not want. Do not force me.

    hak hak hak hak hak

    hik hik

    larikkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  2. wah, layan daun jugak yer. hihihihi, ganaz

    ReplyDelete
  3. kak..
    nie bukan karangan yang kosong2..banyak ooo fakta dan penguatknya..

    sampaiayu nak komen part mana pun tak boleh nak celah..adeh...
    em..part motor jerlah..tahniah yer..karang boleh tolong bawa jalan2 motor en zalie...(boleh)

    ReplyDelete
  4. EELOBOR > Daun tu ntah sapa ler yg beli, tahu-tahu jer dah ada dalam rumah.
    Main SPEED ni main rebut nombor jer, sapa cekap dgn nombor menaik, dia menang. Tak guna duit pun.
    Sapa kalah, dapat booo...!

    ReplyDelete
  5. AYU > Saja jer boh banyak citer, biar AYU tak tau nak komen mana satu. hahahahahaha...

    ReplyDelete
  6. Masa di universiti dulu lecturer beta selalu kata "There's no right or wrong answer in law."

    Beta rasa dalam menulis "There is no such thing as barren prose." Kit abelajar apa yang kita belajar. I learn a few things from this entry!

    ReplyDelete
  7. salam...


    sebut je cete korea..mesti best..dan romantis serta konflik2 yg mendebarkan...

    ReplyDelete
  8. KHAYALKHAYAL > BRO, sebagai penulis karangan ini, I rasa I berhak jugak nak tahu apa yang U belajar? uishhhh....


    SEKAMAR RINDU > Salam.
    I kurang follow citer Korea, sekali sekala ada. I ikut selera anak2 dara, kalu bola yang ditekan, bola lah yang I tengok... sedihnyer I.

    ReplyDelete
  9. harap2 kalo bawak moto, moto jatuh tengah jalan nnti larat nk angkat moto ittewww.. ihiks

    ReplyDelete
  10. Salam Azie....

    Banyak isi tu....
    cuma dah ditiadakan..ditiadakan ke dalam perut...

    ReplyDelete
  11. EN_ME > Kalu motor jatuh, I panggey jer bomba mintak tolong angkatkan. Abang Bomba kan kuat-kuat belaka? :)



    QUEENIE > Akak, U got my point...!

    ReplyDelete
  12. azie...
    kalaulah anak akak dengar hero korea macam pondan.. mau nangis sebulan.. dialah punya taksub dengan hero dan citer korea...
    (jom high five sama-sama..) apalah citer korea ni... selalu kisahnya 1 makwe.. 2/3 hero yang berebut.. apa kat korea dah takda pompuan lagi ker????

    ReplyDelete
  13. bila masuk blog k.azie (akak ke?)ni rs kelu je nk komen..bukan apa..sbb suka tgk gaya penulisan...pastu kat setiap hujung entry ada kisah seri bayu dan hisyam..yg g tatau pokok pangkal sbb tak ikuti dr mula..

    tp kali ni nk komen gak...hik3

    ReplyDelete
  14. entri koosng..betul tu. nape habiskan semua makanannya???? hahahahaha

    ReplyDelete
  15. salam kak azie,
    nk minta tolong doakan utk anak ati.TQ

    ReplyDelete
  16. salam...
    pasal citer korea ni anak2 la yg paling minat...sesekali jer nengok tapi tak faham sebab tak nengok dr awal...

    citer ngombol tu mmg kelakar...

    ReplyDelete
  17. Salam Aidil Adha Azie...

    buat puding tak?? :)

    ReplyDelete
  18. Korea kak...? Oh Tidak....
    ehem-ehem.. opss siyes.


    Seghonoknya dah cuti..


    Croquette ? wah ketinggalan betul saya ni.. Tak pernah makan pun..

    * nebor2 kat umah ni pun sama.keja jauh di KL jd naik moto aje. Motor beso. Orangnya pun kecik-kecik aje..

    hehehe..

    ReplyDelete
  19. salam zie..hehe..sapa kata entry kosong, banyak tulisannya tu..kalau periksa guru akan bagi markah juga sebab tulis dan adalah isi2nya w/p tak berapa baik..hehe..
    Aie..selamat berraya korban..balik perak ke..

    ReplyDelete
  20. huuu meriah le rumah skang ni yea

    ReplyDelete
  21. melayan daun semasa hujan..hee
    tapi pekena teh tarik masa hujan tu yg tak tahan lihat...

    ReplyDelete
  22. :):):)
    hak hak hak hak hak hujannnnn

    sekian..

    ReplyDelete
  23. Ini bukan kosong lagi... ni markah penuh...

    ReplyDelete
  24. Lapar lah pulak tengok makanan kat Post akak nih ... Perut please be nice to me okay. Nanti balik kita isi baik punyer :)

    ReplyDelete
  25. AKAK > Hikhikhik! Yeah tahu anak2 dara AKAK pun minat giler dgn citer Korea. Tapi memang betul pun, setengah2 hero memang sangat cun cute sngat, udah macam pompuan plakkk..
    hehehehe, soklan tak bleh blah. Kat Korea dah takda pompuan? soh depa mai Malaysia pilih kita plak ek? ek?

    ReplyDelete
  26. OGY > Panggey Kak Azie ler kot. I'm older ok..
    Terimakasih sudi gak dok komen, tak kisah ler faham ker tidak.
    Kisah di setiap hujung entri tu rasanya takda sapa pun yg faham kecuali Seri Bulan dan Hisyam itu sendiri.



    ANA > Memang ler abih, sebab si penulis entri memang kuat makan..! hahahaha

    ReplyDelete
  27. ATI MASRIF > Salam.
    Sekejap lagi Kak Azie jengah blog ATI. Apapun semoga segalanya baik utk anak ATI.


    AINNORAINI > yeahh.. citer NGOMPOL tu kelakor giler.

    ReplyDelete
  28. KAK CIK > Salam Aidil Adha. Tak buat puding pun, sebab kalut. Hari ini kerja penuh.


    AZRINA > Kak Azie cuti pada hari raya saja. Sehari jer...

    ReplyDelete
  29. MAKCIK MERIAM > Adehhh kalu dah cikgu yang bagi komen, mesti ada jer yang nak diulas yerrr.. Timakaseh cikguuu.
    Tidak Makcik, saya beraya di sini sahaja. My BONDA Mertua tinggal setaman dgn saya..


    CEMOMOI > Yeahhh meriah giler.

    ReplyDelete
  30. VIC DIANA > terimakasih, Cikgu Pemahaman. Markah penuh! yesss!


    ACIK MLMW > Lepas isi lepak tidor, bangun mesti lapar balik. hahahaha

    ReplyDelete
  31. hak hak hak hak hak hujannnnn panass

    ReplyDelete
  32. sporting kak azie..layan anak2 main game.

    ReplyDelete
  33. SITI MURNI > sporting tak sporting, dah anak-anak dah macam kawan, layan jer lah semuanya apa yang depa suka.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails