Sunday, November 21, 2010

Badminton Single Sukan Asia: Rumah Aku Macam Stadium...

Aduhhh.. situasi semasa: riuh rendah bila 4 orang anak dara aku menonton live Badminton; 16th Asian Games. Perlawanan antara Lin Dan vs Chong Wei, untuk merebut tempat ke final.

Tiap kali dapat point depa pun pakat tepuk sama. Alahaiii.

Badminton antara games yang kami sefamili minat dan selalu layan sama-sama. Selain tu tentulah bola sepak tapi ini biasanya dilayan penuh fokus oleh si IKA, kenkadang dgn yang lelaki.

Sapa kata kita kena pergi ke stadium untuk enjoy menyokong?


Selingan:

Ini kad besday yang dibuat oleh CHAK untuk IKA sempena besday IKA ke-18, yg jatuh pada Aidil Adha lalu (17 Nov).

Macam biasa, mesti simpan sebagai kenangan...


~...kenangan sukan: pernah main Galah Panjang, SERI BULAN jatuh terlentang sehingga siku berparut panjang, lebih bengang bila HISYAM ketawa tanpa sedar dia sendiri pun belum pandai berseluar panjang...!~


19 comments:

  1. Kakcik kalau sukan memang jarang layan - sebab dari sekolah dulu minat kakcik pbukan pada sukan. Konon nak layan drama, tapi bila ada part 'marah2', 'dengki2' - jadi malas pulak nak tengok. Konon tak sampai hati! :)

    ReplyDelete
  2. salam kak azie..
    singgah sini mesti ayu tersenyum tanda riang...

    dengan telatah seri bulan....kadangkala senyum sorang-sorang melayan hisyam yang pandai ambil hati seri bulan, tanpa sedar ayu jeling-jeling pandang-pandang



    PSST...
    kat rumah pun..asal malam...semua kerumun tv, terpekik dan terlolong macam lihat konset.hehehehe..pengantin tak boleh tidur dengan aman..hehehehheh

    ReplyDelete
  3. KAKCIK > Samalah kita. Sukan pun saya tengok pilih juga. Budak2 ni lak, kalu boleh tinju, kriket, pedang semua nak tengok...


    AYU > Hehehehe terimakasih jika terhibur.
    Teruskan senyum melihat keletah dan telatah SERI BULAN yang banyak mengada-ngada tu.

    Pengantin? alaaa banyak malam lain lagi.

    ReplyDelete
  4. saya jarang layan games skrg..dulu masa skoloh..dok asrama..layan gak piala thomas yg m'sia juara tu..thun 92 kot..hehe..last tgk tu..

    bola lagilah..xminat..

    ReplyDelete
  5. SARAH NAJWAN > Kak Azie pun bab sukan ni pilih-pilih jer.. Badminton tu ok lagi, yg lain, sori gak la.

    ReplyDelete
  6. NORASHIKIN > hahahaha! CHAK tu imajinasi dia tinggi betul.


    ACU > Yeahh kalahhh... si LIN DAN tu tiap kali menang jer mesti bukak baju...!

    ReplyDelete
  7. salam..

    kecewa juga mlm ni..Datuk Chong Wei
    tewas di tangan Lin Dan..

    tapi tahniah juga kepada beliau kerana..kalah bukannya x melawan..tapi nasib x ada..

    ReplyDelete
  8. Salam SEKAMAR RINDU > Yeahh... sampai 3 set tadi...

    ReplyDelete
  9. salam azie//rumah azie riuh rendah tenguk badminton,rumah makcik yam riuhtenguk ragbi..seisi rmah dari yg tua kecucu2 minat tenguk ragbi..pemyokong kuat NZ..tiap kali pasukan NZ all blacks dapat buat try bertempeklah anak makcik dd bertempik..hehe..agaknya sama riuhlah rumah kita ya..nasib baik tidak sebelah ,kalau tidak satu taman dapat dengar..

    ReplyDelete
  10. sapa menang? dan 1 - 8 lindan tala ke chong wei, saya bla sebab bawak bebudak makan kat luo

    ReplyDelete
  11. Datuk CW tewas bermaruah...
    Lin d mmg bukan2 calang2 pemain, kan?
    Chak tu minat melukis ya? macam anak-anak akak...kerjanya dok perabih A4 paper..tp takper, akak pun suker, dari depa merayau tak tentu hala..tul dak?

    ReplyDelete
  12. MAKCIK MERIAM > Wahhh ragbi. Best gak tu kan?
    Bior deme riuh dlm rumah dari riuh kt rumah orang atau kat tepi jalan.



    CEMOMOI > Berapa ntah, tapi yg last set tu teruk gak. Ketinggalan sampai 3-20..

    ReplyDelete
  13. QUEENIE > Yeah, kalah tapi sudah berusaha bersungguh2.

    CHAK tu minat melukis sejak dia kenal pensil.. setahun tak ingat berapa kali kami kena beli pencil color dan cayon utk dia..

    ReplyDelete
  14. berapa umur Chak? siapa namanya? wah ada 6 anak. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  15. Lukisan tu...berseni dan penuh luahan perasaan...

    :D

    ReplyDelete
  16. NURSALAMAH > Kak Azie baru siapkan entri bertajuk "Siapa CHAK", tetiba nampak komen U ni. Dia baru berusia 8 tahun...



    CKLAH > itulah luahan jujur seorang budak berumur 8 tahun.

    ReplyDelete
  17. jiao ma jing birthday sheng ika @ selamat hari lahir ikaaaa ke-18

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails