Saturday, November 13, 2010

Rindu ABC, tak berkesudahan hingga Z...

Panas pulak malam ni...

Kalu dapat ABC, mesti best, kan?

ABC yang sedap pernah aku rasa, masa di sekolah menengah dulu, suatu tempat yg kami panggil “benteng”, tepi Sungai Krian. Terkenang.

ABC di Bellamy, tempat jual ikan bakar belakang Istana Negara pun sedap.


Yang ini di Restoren Jejantas Sg Buloh, dulu...

*Lama dah tak melepak borak-sembang-kutuk-gossip dengan GENG di Restoren ABC, dekat BTHO...


~...antara ABC atau DEF, SERI BULAN tidak dapat memisahkan dirinya dengan AA dan AZ dan ZA walaupun HISYAM lebih faham makna SB...~



21 comments:

  1. kak azie..

    sajer eik nak usik dan goda ayu..ABC tu peberet en zalie..sampai ayu terjebak sama..
    tapi..sekarang nie....~eik mana boleh~

    hehhehehe, bahaya lah..banyak manis oooo.....


    psst--
    br ku tahu...AA, AZ, AB adalah org yang sama...tang SB sure seri bulan...kan..kan...?

    ReplyDelete
  2. AYU... kena tunggu la sampai En ZALIE tu sembuh betul. Skang ni pantang ler dulu.
    Betul, mana leh manis-manis sangat..

    psssttt...
    AA, AZ ZA AB = semua bukan orang yg sama.
    dan,
    SB = bukanlah bermakna Seri Bulan sebenarnya.

    ReplyDelete
  3. heheheh..

    salah lah pulak..nak mimpi malam nie bertemu seri bulan dan hisyam....
    hehehehe

    ReplyDelete
  4. tengahari tadi pegi makan ikan bakar kat jalan bellamy, tak ambik la pulak ABC

    ReplyDelete
  5. ABC paling sedap kat shah alam ialah kat Seksyen 2 dekat medan makan yang baru tu. Harganya cuma RM2.50 je, tapi ada laici, anggur, segala macam kacang dan coklatnya sangat sedap, pekat.... pergh... bayangkan pun dah telan liur.

    ReplyDelete
  6. salam azie..eh..ABC dekat BTHO tu kedai mana ..mana tau makcik pergi sana boleh minum abc disitu..anak makcik duk situ..

    ReplyDelete
  7. Azie
    Skrng nih dah suka guna abbreviation ek? :-)

    ReplyDelete
  8. suka ABC kat sec 2 SA...sedappp!!!

    ReplyDelete
  9. betul tu...kat sek 2 SA mmg sedap ABC dia...
    kalau nak teringin nak mkn pegi kat sane jer...kalau kat lain mcm tak best jer...

    ReplyDelete
  10. Kak Azie,

    bila nak makan ABC kena pastikan bukan masa lunch hour kat ofis ..sebab lama nak tunggu habis..

    lai-chee-kang tak suka ?

    ReplyDelete
  11. Azie...
    akak pun memang suka ABC...
    sekarang ada ABC boleh letak macam-macam.... itu yg best sangat tu....

    ReplyDelete
  12. EELOBOR > Oh.. pegi Bellamy? Best tu ikan bakar. Next time try cuba ABC.



    QUEENIE > amboiii.. timakaceh. Caya cangat cukerr...!

    ReplyDelete
  13. VIC > Dulu, Seksyen 2 tu tempat Kak Azie dok tunggu bas ulang alik tengok anak di Puncak Perdana. Masa tu Medan Selera tu lum naik lagi.
    Skang ni dah siap lawo, siap ada KFC lak. Tapi kerana dah berulang situ, tak pernah lagi masuk makan. Nanti harus cuba....

    ReplyDelete
  14. MAKCIK MERIAM > Saya kadangkala, jumpa kengkawan dan geng TOKLAKI di BTHO, duduk lepak dekat Restoren 24jam ABC, hampir dgn Taman Minang (rasanya). Restoren ABC tu juga ada orang berniaga sate.


    SOM > Dolu lagi suka, saja kali ni symptom mengada sudah ada...

    ReplyDelete
  15. ANA > Nampaknya pendapat ANA sama dan serupa dgn VIC DIANA. Nampaknya kena cuba jugak nihh...


    HAMIZAH > Memang sedap.!

    ReplyDelete
  16. AINNORAINI > Kerana dah masuk 3 orang sebut pasal sedapnya ABC di Seksyen 2, Kak Azie tanya ler pada DAK AMOI di rumah ni. Rupanya memang betullah...


    AZRINA > Betul tu, makan ABC kena time santai, lepak dgn geng. Baru best layan.
    Lai Chee Kang, kurang skit sebab selalu terkena yang dah nak basi.

    ReplyDelete
  17. AKAK > Nanti ada lak yang buat ABC letak pulut lak. Sebab ABC letak durian saya dah penah rasa...

    ReplyDelete
  18. Kali terakhir wa come across bahas ayang banyak guna abjad ni ialah di MRSM - PMK, MTM, BWP, LDP, MPP, PSP, bla bla bla...

    Dalam dunia kerja wa tau logistik memang ada abjad istilah sendiri tapi yang wa paling risau ialah bila nak guna istilah RORO dan LOLO sebab suatu masa dulu ada sorang staf yang pelat Cina dia pekat gilar. Dia maksudkan RORO tapi dia sebut LOLO, dan begitulah sebaliknya.... adoi laaa...

    ReplyDelete
  19. KHAYALKHAYAL > I terpaksa tanya My AMOI (sebab dia pun ex-MRSM)

    LDP = Lembaga Disiplin Pelajar
    BWP = Badan Wakil Pelajar
    PSP = Pusat Sumber Pelajar
    MPP = Majlis Perwakilan Pelajar

    yg selebihnya memang taktau, sebab lain Maktab, lain pula abbreviations nya...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails