Monday, November 29, 2010

Sarcastic di FB: Akhirnya Aku Kena Maki...!

Mula-mula aku baca, aku sudah duga yang komen itu sangat pelik...

Permintaan itu sangat tidak masuk akal dan tidak wajar dibuat secara terbuka kalaupun dia kenal dengan empunya wall (DJ @ Pengacara @ Penerbit, Puan Noraini Ibnu) kami panggey Kak ANOY. Tapi, TIADA seorang pun kawan-kawan aku termasuk Kak Anoy sendiri, yang kenal dengan si penghantar komen @ peminta duit itu...

So, sebelum Kak ANOY perasan, aku sudah buat soalan “lurus bendul” bernada sarcastic Itu adalah Jumaat lalu.


Hari ini, aku dikhabarkan aku kena maki, kena carut. Hahahahaha...!

Itulah nak sangat jadi pembela, tak pasal-pasal kena tembak kat page orang, kerana cuba halang “bisnes” orang.

Tapi tembak pun tak kena tepat..!
Kena sipi-sipi, bahu aku jer. Sempat aku ketis, kelepuk jatuh kena muka Director Ahmad Nisfu!

wakakakakaka!

Apa aku rasa? Tak rasa apapun, selain kesian pada si pemaki hamun itu. Kesian sungguh...!

Jap... nak sambung gelak.


41 comments:

  1. fuhh..indahnya bahasa dia kak..superb gitu..ekeke :p

    ReplyDelete
  2. salam..

    kak azie..agak payah sebenarnya bila kena kat batang hidung sendiri..

    yang dasyat tu...ayat dia..alahai..buat malu kaum perempuan jer


    PS: kena entry ini tiada hisyam atau seri bulan, adakah mereka penat atau tak suka campur hal-hal yang agak `pelik`??

    hehehhheh

    ReplyDelete
  3. AZRUL HISHAM:
    Kesian sungguh pada dia. Macam dah tak perkataan lain.


    AYU:
    Kak Azie sebenarnya rasa tak payah sangat, sebab bila dah jadi gitu, memang Kak Azie akan ignore, buat tak layan saja. Buang karan kalu terus layan.

    *HISYAM tidak pernah penat melayan karenah SB...:)

    ReplyDelete
  4. azie...
    kesian kat orang cari makan dengan cara menipu macamtu...
    makanya sebab itulah keluar perkataan yang sangatlah manis sebab hasil makan makanan haram.....

    ReplyDelete
  5. percuma je dapat title PELACUR...
    muahahahaaaa....lawak la kak azie..
    aduih...sakit perut acu...

    ReplyDelete
  6. macam2 orang...kan
    agaknya dgn maki2 tu dah rasa boleh selesaikan masalah ke..

    ReplyDelete
  7. AKAK:
    Memang kesian sungguh. Terdesak sampai terpaksa maki hamun carut kat orang utk dptkan hajat di hati.


    ACU:
    Memang lawak...!

    ReplyDelete
  8. Bang LANA~BULU:
    Selepas wall itu dia maki hamun carut, dia tetap masih menulis meminta RM100 lagi di wall lain milik Penerbit itu...

    ReplyDelete
  9. Salam Kak AA ... nampak sangat penipu. Ish ... memang patut pun akak ber'sarcastic' kat situ. Biar padan muka dia. Nak join gelak jugak lah bersama-sama akak ... Wakakakakaka

    ReplyDelete
  10. biarkan si luncai dengan labu labunya, kena gigit dengan si tikus tahulah dia kan?

    ReplyDelete
  11. huiyaii ..

    lama tak dengar perkataan tu.


    mesti bengang tahap gaban tu kak..

    ReplyDelete
  12. ACIK MLMW:
    Kak Azie bukan takutkan dia, tapi takut jika ada yang percaya dgn tipu helah dia. Kak Azie sempat check senarai friends dia, semua selebriti. Hebat.
    Her activities pula adalah London Weight Management. Dasat tul...!

    ReplyDelete
  13. SYA:
    Nyaris dah kena gigit oleh ayat Kak Azie...:)


    AZRINA:
    Dia memang sedang bengang tu..

    ReplyDelete
  14. saya penah dpt gini dlm emel
    org anta emel dlm bahasa inggeris lgi
    cakap nak bg duit psl wasiat
    ala kak...byk org dpt emel tipu gini

    saya nk main2..saya reply ikut loghat kalte ckp xnk

    dia reply jugak..dlm bahasa elok..ckp ni perkara serius sb saya reply main2..

    say reply lgi..guna loghat kedah lak

    kali ni dia balas guna loghat klate..maki saya

    say reply blik dlm bahasa BM stnden bhw ini emel tipu

    terus org tu senyap..
    org ni ramai penipu
    keje malas tapi nk duit mudah..
    kita wajar hati2 kak..bahaya..

    ReplyDelete
  15. Hi Aziezah, I guess there are such unfortunate incidents. One reason I am very careful whose blog or whatever I visit.....some people don't take too kindly with certain comments.
    Anyway, its okay....you just stay easy and keep well, Lee.

    ReplyDelete
  16. SARAH:
    Ya benar. Yang hantar thru email tu biasanya memang banyak dari luar negara, mereka select email secara randomly saja. Nasiblah sapa yang kena. Kak Azie pun selalu kena, baca tajuk jer terus delete sbb segala nak bagi duit or wasiat jutawan tu memang tipu belaka...



    Hallo UNCLE LEE:
    Benar. Saya sendiri cuba berhati-hati, tapi adakala nasib tak baik juga. Hehehehe
    Have a nice day, UNCLE...

    ReplyDelete
  17. Tu perkara biasa berlaku kepada selebriti. Orang entah siapa minta duit.

    Allahyarham P. Ramlee pernah alami.

    Allahyarham Sudir pernah alami.

    Barangkali entah sesiapa lagi...

    Wallaahua'lam...

    ReplyDelete
  18. hahahahaha.. tolong sama gelak.. ada juga manusia gila macam tu ek kak.. ada ke patut nak beli ubat tak mampu, duk layan internet mampu lak bayar sewa broadband..wakakakakaa (sambung gelak)

    ReplyDelete
  19. KHAYALKHAYAL:
    Sungguh kesian... Tak pasal-pasal I kena carut you...


    NIDA:
    Betul. Fikirkan secara lojik, memang tak lojik.

    ReplyDelete
  20. dia cari duit macam tu kot selama ini...

    ReplyDelete
  21. Kesian dia... mungkin tak cukup duit nak bayar kat LWM tu!

    ReplyDelete
  22. ABU MUAZ:
    Saya fikir pun macam tu juga. Memang selepas page itu, dia tetap taip perkara yang sama di wall lain pula.


    KAKCIK:
    Memang kesian, kan? hehehe

    ReplyDelete
  23. Azie
    Padan muka dia 'disepit ketam', har3.

    ReplyDelete
  24. ada jugak kes cenggini heh? sabo je le

    ReplyDelete
  25. dier...taktik tak menjadi. klu nak menipu pun jgn la time ada azie azah...hahahahaha

    ReplyDelete
  26. mak aiiii!

    samseng betul.

    dan kurang ajar.

    dan hati kering. dan seumpamanya.

    jangan dilayan.

    ReplyDelete
  27. COBA'AAANNNNNNNN...........

    NGEEEEEEEEEEEEEEH NGEH NGEH NGEH....

    ReplyDelete
  28. eee..first tak tahu malu minta duit dengan alasan bodoh

    second boleh maki orang selamba

    ati agak orang ni something wrong some where ler..
    tiga suku kot..

    uhh..buat org takde mood jer bila kena maki ni..

    ReplyDelete
  29. Salam,
    Orang yang mudah latah gitu...sbb dia rasa lantai tempat dia berjoget dah jongkang kongkit ;)

    ReplyDelete
  30. hahaha...nak tumpang gelak..giler saiko..itu la dia org yg tak reti nk terima teguran ;p MELUAT!...sambung gelakkkk hahahahha

    ReplyDelete
  31. memalukan dgn makian mcm tu..
    adab dan sopan kian hilang..
    mmg betul..zmn skrg susah utk percaya
    mcm2 jenis dan cara mintak duit
    orang nak bantu pun curiga..
    bgtu jgk sindiket2 guna knk2..
    knk2 jadi mangsa..

    ReplyDelete
  32. Memang Spam tu. Entah ye entah tidak gambar dalam FB tu. Macam cacat jek

    ReplyDelete
  33. kak saya pun demam. boleh tak akak masukkan dalam lima enam ribu ringgit sebab panadol sekarang mahal.

    ReplyDelete
  34. SOM:
    Ehh ketam kalu Masak Lemak Cili Padi, tentu sedap, kan? > Anti klimaks!


    CEMOMOI:
    Manyakkkkk....

    ReplyDelete
  35. ANA:
    Memang dia silap. Silap orang dan silap haribulan...


    GADISBUNGA:
    Bior ler. Nak buat lagu mana...

    ReplyDelete
  36. ZAKIYAH:
    Jadi gila ok lagi, tapi jangan jadi bodoh...!


    QUEENIE:
    KAK... cobaan yang tak begitu pandai mencoba..

    ReplyDelete
  37. ATI:
    ..third, memang wrong everywhere.. hahaha


    ANYSS:
    Lantai dia reput tuh. Lama-lama jatuh terjunam.

    ReplyDelete
  38. NORASHIKIN:
    Haa... belajaq cemana MakNdak hang ni handle orang mengong...:)


    HASLEENA:
    Kak Azie rasa anak dia sakit sebab MAK dia memang sakit...!

    ReplyDelete
  39. MR BINDER:
    Fizikal tidak menjadi soal pada saya, tapi cara dan bahasa dia sungguh penting utk menjelaskan siapa diri dia.


    HAZREY:
    Demam kapialu mana ada telan Panadol. Itu kena telan ubat nyamuk!


    EELOBOR:
    Jom gelak lagi...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails