Saturday, December 18, 2010

Pendedahan Dari Blogger Untuk Blogger....!

Aku rasa para blogger harus baca ENTRI ini. Sangat menarik dan suatu pendedahan yang tidak ramai yang tahu, malah ianya sungguh mengejutkan aku.

Lebih dari itu adalah ada beberapa petikan yang MEMUASKAN hati aku.

Contoh:
Kalau itu jawapannya – trafik yang melimpah ruah bukanlah syarat untuk mendapatkan BE. Tips yang selalu blogger canang²kan itu dibuktikan SALAH!

Trafik bukanlah syarat utama.

Update survey segala tu adalah asas yang semua blogger perlu tahu pun telah dikemaskini.

Blog tersebut walaupun mempunyai trafik yang tinggi dan pengomen yang aktif tetap tidak MEMENUHI SYARAT untuk mendapatkan BE.

Ada syarat tersembunyi yang ramai blogger ( ada juga beberapa blogger dah celik mata bab ni ) tidak nampak.


****


Walaupun aku tidak begitu faham (lebih banyak tidak faham dari yg faham) kerana tiada banyak masa utk mengkaji dan study tentangnya, tetapi sekurang-kurang petikan di atas melegakan aku kerana itulah yang berlaku kepada selama ini.

Aku tidak pandai semak trafik, tidak pandai semak earning, tidak pandai tengok statistik... Banyak tak pandai yang pandai. So, pasni aku tidak akan terasa terganggu bilamana melihat/or membaca penuh kagum orang yang boleh update blog sehari 10 entri, (kadang2 lebih), kini aku yakin mereka tergolong dalam orang yang sangat ada banyak masa, sentiasa ada idea, sentiasa fokus... Oh aku memang tak boleh macam tu.

Yang baik dikongsi bersama, yang kurang baik kita jadikan tauladan pengajaran.

Terimakasih KAK KUJIE.


8 comments:

  1. itu le akak..saya pun tak tau mcmana boleh dapat BE...kalau ada..ada la...hahahaha..
    tapi bila ramai dok kisah pasai earning yang masing2 dapat, baru saya tau sikit kat mana nak semaknya hehehe..

    ReplyDelete
  2. gua buat Ntry tanpa niat Trafikk..tanpa bines..
    Nufnad saya 75sen jerr 3 tahun dulu..malas POT..

    kita berdiri sendiri..
    bertenggek hasil bloger lain??larian laju??

    lihat persepsi dan niat individu terpulang..

    bisnes sambil entry..
    sambil info?
    sambil gelemer?
    menempel..


    sambil PUAS?

    ReplyDelete
  3. acu pun tabik spring pada org yg boleh update blog berkali-kali dalam masa sehari...macam en.Ben...

    ReplyDelete
  4. Ooo... iklan-iklan dalam blog tu ek...? Mmang boleh buat duit. Tak banyak pun sikit. Tapi blog tu sakit sikitlah sebab berat dengan programme code.

    ReplyDelete
  5. perkongsian menarik, dah baca gak tadi kat sana

    ReplyDelete
  6. kalu nak tinggi trafik tak elok paksa org masuk..tanpa minat..

    minat sukan
    minat sastera

    saran buka blog LEAKS panas tentang pejabat
    tentang mahkamah
    baru ramai jengok
    lepas itu bila ada soalan terus jawab..
    skandal 5 kali sehari
    cerita panas..

    ReplyDelete
  7. syukur ada sahabat yang sudi berkongsi maklumat..

    semoga kita sama-sama dapat ambil peluang

    terpulang..

    ReplyDelete
  8. salam...tertarik nak komen, blog mama tak de lah menarik mana. traffic pon malu nak bagitau, tapi alhamdulillah..rezeki BE tu ada je...dah nak masuk 18. cerita kat blog pon psl anak2 je. So, terbukti la trafik tggi bukan ukuran utk dapat BE :)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails