Saturday, December 25, 2010

Entri Santai: Lama sungguh tidak ke pasar malam...

Tajuk: hmmmm.. betullah tu.

Lama juga aku tidak ke pasar malam di kawasan perumahan aku. Seminggu ada 2x, Selasa dan Sabtu.

So melayan karenah anak, meronda lah kami tadi. Bukan nak beli apa sangat, jalan-jalan cari makan. Pun bukan nak makan sangat, cuma rasa teringin nak meronda sebab lama tak menghayun kaki di pasar malam.

Tengok jer Potato Spring tu. Takda sapa pun yang teringin, so tak beli.


Curley Fries. Macam hangus jer, keras. Tapi RM2.


Real Sosej. Tak beli pun. Tengok jerrr...




Dinner aku. Lama tak buat. Tapi anak-anak tak suka. So aku leh makan sorang-sorang. Mengadap sambil tengok drama. Layannnnnnn...!

Vegeroni Spirals + Crab Sticks + Green Apple. Gaul bersama Thousand Island (Mayonis). Aku suka sejukkan dulu dalam fridge 2,3 jam baru makan. Perhhh!

Sunyi lak malam ni. Drama pun macam tak berapa best jerrrr...



~...lebih sunyi bila tiada latihan drama malam ini di balai raya, skrip sudah siap tetapi lakunan tidak mantap membuatkan SERI BULAN berlatih sendirian tanpa HISYAM yang merajuk sambil merenung bulan di balik awan...!~


14 comments:

  1. Eh! kakcik ingatkan Azie dah sampai ke Perak!

    Tadi kakcik layan BS dan BC menonton HKLBR di Galaxy Ampang - sahlah kakcik dah tua...rasa nak tidur je dalam panggung!

    ReplyDelete
  2. salam malam hujung minggu kak azie

    ayu kan...malam2 layan mesin basuh yang buat hal..terus lepak sbb kena basuh tangan..

    nak layan tv pun agak malas..
    tu yang blogworking kat rumah kawan-kawan..

    pasal pasar malam...ayu suka pi..walau tak ada apa yang ingin ayu beli bab makanan..hanya suka beli bahan bacaan utk umai..murah dan okey buku-buku tu..

    ReplyDelete
  3. sunyi je malam ni kan?
    bosan pulak rasanya
    errmmm nak sikit yang last tu nampak cam sodap.. ;p

    ReplyDelete
  4. KAKCIK:
    Isnin pagi baru bertolak. Sampai terus daftar. Malaslah nak pi awal-awal.

    Ohh layan citer Hantu Kak Limah yer. Lama sungguh saya tak pegi tengok wayang.

    ReplyDelete
  5. AYU:
    Adehhh.. kalu kena basuh kain dgn tangan, memang seksa.

    Ya, ada anak sekecil UMAI beli buku memang sesuai. Kak Azie ni anak2 dah besar juga, so pilihan di pasar malam berubah mengikut selera masing2 la. Biasanya suka beli makanan ler.

    ReplyDelete
  6. SYA:
    Yeaaa... sejak pagi tadi lagi nampak suasana agak slow dan tak ramai yang merempit meronda blog. Masing2 bercuti agaknya.

    Takpa, kita teruskan rempitan kita! hehehe.
    Yang last tu, cuma Vegeroni jerr.. Macam salad lah tu, sebab campur Epal Hijau.

    ReplyDelete
  7. tgh layan spiderman..
    berkali2 tgk tak jemu lagi

    psr mlm ...sekali pergi
    habis paling kurang rm50..huhu

    ReplyDelete
  8. beb...aku sempat pi pasar mlm pb 2x dan pasar mlm bandar baru 2x jugak.jakun sakan anak-anak semua pun nak dibeli.

    yg best tu beli putu mayam 5 bungkus sploh hengget.ko bayang 4x pergi dah berapa.giler sungguh!

    pastu beli cendol pulut...aku rasa 3 minggu balik mungkin 3 kilo lemak aku naik hohoho :p

    sabo ajelah.

    *terbayang murtabak,masalode,pasemboq,sotong kangkung,tapai pulut,taufu fa,satay,apam balik jagung,laksa...adoi terus lapaq :(

    ReplyDelete
  9. Sama dengan penghuni rumah kak Zai tak suka makanan tu tapi kak Zai suka.

    ReplyDelete
  10. anak-anak tak suka vegeroni? meh anak sedara tolong perabihkan :p

    ReplyDelete
  11. ATI:
    Spiderman 2 tu ulangan dari semalam lagi. Malam tadi tu siap smbung dgn no 3 plak.
    RM50 tu kira sakan tu, kalu siap beli dgn ikan sayur, berbaloi la.



    ECHAH:
    Aku rindu nak pi Pasar Malam yg dekat Bandar Baru tu. Rindu la sangat. Memang di sana makanan lebih ori. Putu Mayam tu mesti terasa lemak nyior dan gulanya.
    Cendol Pulut? Perhhhh! Terlior beb!

    ReplyDelete
  12. KAK ZAITUN:
    Kalu anak-anak tak suka, kita la yang puas makan, kan?


    NORASHIKIN:
    Depa pakat rebus Sosej Cheese jerrr. Kalu rajin buat Vegeroni macam tu, simpan fridge, pastu bawa bekal pi ofis. Buat habuan lunch, kenyang youuuu...!

    ReplyDelete
  13. Salam,
    Akak pun dah berkurun tak ke pasar malam. Kalau pergi pun taklah malam tapi petang bila peniaga baru nak buka gerai.

    ReplyDelete
  14. wah..bestnye g p.mlm..
    da lame jgk xprgi...kekurangan mase + mls....leh jgk jimat wang...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails