Saturday, December 18, 2010

Pertemuan Bloggers di ICE ROOM: Sepintas Lalu...

Selesai sudah, segalanya lancar dan menggembirakan. Meriah dan mengejutkan. Beberapa orang blogger lama (bermaksud sudah pernah bersua), dan yang baru (belum pernah berjumpa sebelum ini), berkesempatan hadir bersua wajah, bertanya khabar, berpeluk manja (yang perempuan), bergurau dan makan bersama.


Seperti dirancang walaupun hanya kurang seminggu, ternyata berjaya menghimpunkan lebih 20 orang penulis blog untuk bertemu dalam program anjuran Sdr Mazidul — Pertemuan Bloggers. Ini merupakan gathering aku sebagai blogger, kali ke 3.

Antara kejutan tentulah pertemuan kali pertama antara aku dan teman blogger (juga teman sekampung) ECHAH SYED yang kebetulan balik ke Semenanjung dan bakal balik ke Sabah semula esok hari.


Memang tidak pernah dirancang kerana ECHAH tahu tentang program ini hanya pada petang tadi dan kemudian hadir bersama blogger WANGI.

LORD ZARA yang seperti berada di alam fantasi bila menulis, tetapi di luar cikgu dari Johor ini memang seorang yang periang, kuat melawak (merapu pun ya jugok) dan tak berenti ketawa. Datang memeriahkan, kebetulan dia memang berada di KL atas urusan keluarga.

JARD, WANGI, ZARA, ASRUL dan ACU...

Terimakasih kerana aku menjadi blogger ke 2 (di belakang KAKCIK SEROJA) yang tiba di pintu ICE ROOM, dan berjaya mendapat voucher. Sepatah kata; “Sapa lagi nak sokong blogger, kalu bukan blogger?”



CHAK order Fries.


IKA order Aiskrim Strawberri

Ada banyak gambar dirakam, mungkin jika dihimpun menjadi ratusan. Tapi aku langsung tak snap, so gambar akan dicopy-cilok saja dari entri-entri yang ada. Cerita lanjut dan lebih gambar di blog MAZIDUL, sini.


Terimakasih kepada semua yang hadir, terutama penganjur Sdr MAZIDUL sendiri, serta tuan rumah, tokey ICE ROOM, Kota Damansara, Dato’ Razali dan isteri yang peramah, Datin Faridah.

*...benar, kami bermula jam 9.00 malam dan masing-masing berpisah sebelum 11.00 malam.!


Entri penuh tentang ICE ROOM akan ditulis kemudian.
Blog para blogger yang disebutkan boleh dilihat di senarai links di sebelah.



20 comments:

  1. Nice gath kak Ziezah, =) hope ada gath yang lain lagi.. huhu~

    yours
    SH

    ReplyDelete
  2. SHAHRUL:
    Yeahh, insyaAllah jika ada lagi, join leh jumpa lagi.


    NAJWA AIMAN:
    Kak Cik mana? Kak cik Seroja tu kah? :)

    ReplyDelete
  3. kak, nama saya AZRUL bukan ASRUL..hehe :P

    kenyang perut tadi makan banyak...tapi puas hati.. :)


    Jom guling-guling disini pula:

    Azrul Hisham -My Real Life

    ReplyDelete
  4. mesti seronokkan?
    dah lah menu dkt iceroom best2.. ;p

    ReplyDelete
  5. acu antar blogger yg balik lambat...seronok bersembang tak sedar dah hampir pukul 12...hehehe

    ReplyDelete
  6. lupa lak...acu volunteer jadi "DRIVER" kak azie untuk ke makan bawal nanti...hahahahaa

    ReplyDelete
  7. hehehe, saya dah pegi malam semalam

    ReplyDelete
  8. Elok juga kalu ada bloger pelangsingan lemak,adil..kan

    ReplyDelete
  9. kak azie memang sangat peramah... salam perkenalan di hulur..

    ReplyDelete
  10. Kak Azie, Jelez nengok K.Azie berpeluk sakan dgn besan teman tu tau... Ala, jelez-jelez sayang...

    ReplyDelete
  11. AZRUL:
    Ampunn.... tersilap. Yeahhh kenyang dan meriah.


    SYA:
    Yeahhh benar, menu memang best-best.

    ReplyDelete
  12. ACU:
    Tawaran menarik tu. Nanti pakat dengan pemenang no 1, utk pegi sesama.


    EELOBOR:
    Kalu pegi lagi sekali pun tak salah.

    ReplyDelete
  13. CIKGU MIZI:
    Memang syiokkk!


    AZMASK:
    Terimakasih. Seronok kenal dgn awak.

    ReplyDelete
  14. PN LIZA:
    Tercapai juga hasrat nak jumpa besan awak tu. Memang tak sangka betul. Cum nak jumpa LIZA lagi jer yg terlaksana.

    ReplyDelete
  15. akhirnya dapat jumpa. hehehehe... ramai gak blogger lain tak kenal2 lagi neh. tp cam la nama akak. moga bertemu di hari yg lain

    ReplyDelete
  16. miahahaha~

    denagn KAk Azie memang happening nokks!

    I like!

    kih3~

    ReplyDelete
  17. ZARA:
    Mujur ko tak nangis nookkkkk!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails