Thursday, December 30, 2010

Berehat Sebentar Bersama Minyak Gamat...!

Gara-gara perasan bagus dan kuat, aku nak repair kepala paip (utk sambung ke washing machine), tak sabar sangat nak buat sendiri. My TOKLAKI said, tunggu sampai dia habis tengok bola malam tadi, dia akan buat. Tapi gelojoh punya pasal, aku guna screw driver buat sendiri, akhirnya terbabas...


Berlubang tapak tangan, terbelah jari manis. Sakit gak ler. Pastu siram (bukan titis lagi) dengan minyak gamat. Tiba-tiba rasa nak pitam. Terbaring ler sekejap. Dah la belum makan lagi.

Sudahnya, makan ke mana, online ke mana, blogging ke mana.... pengsan!

Mujur dah ready beli yang ini masa di tempat kerja semalam. Pau ready-made. untuk sarapan anak-anak.

Inti Red Bean & Jagung.

Apapun TAHNIAH kepada pasukan bola sepak negara kita kerana menang Piala Suzuki semalam. Aku langsung tak tengok. Rugi lak, sebab masa final pertama dulu layan dari mula sampai habis, terhibur betul.

Nanti nak sambung cerita jalan-jalan sampai ke Penang.

**SORI BERLORI, tak sempat nak jawab komen di previous entries... juga di blog kengkawan. Nanti petang la yaaa... “Maafkan saya penunggu gua...!” hikhikhikhik!


~...hajat hati ingin mengadu kepada si kawan sejati, tetapi HISYAM lebih senang menyendiri, ntah merajuk tak dapat mandi perigi lalu SERI BULAN lebih rela masak maggi...!


23 comments:

  1. Ketulahan Tok Laki ek??? Tapi, memang pun.. kadangkala hilang sabar juga kalau menunggu lama sangat, kan?

    Seronok juga layan bola kat TV semalam. :)

    ReplyDelete
  2. nasib besok cuti, boleh belek jari lama²

    ReplyDelete
  3. salam kak azie..
    wah...serba boleh ye kak azie :)

    ReplyDelete
  4. eelok le mencuba sendiri nanti tak tau camana rasa buat keja cenggitu (heee sori la, kekadang orang pompuan ni dia suka bebel je kat laki sebab lambat la, apa la bila suruh keja-keja gitu. dan la pulak time bola... laaaaagi la lambat)

    ReplyDelete
  5. elokkan kalau kita bersabar nak pulak bila toklaki dh janji nak buat hehehehe

    ReplyDelete
  6. terujaanyaa tgk pau berwarna pink tu.....pestime tgk...nyum3

    ReplyDelete
  7. Alahai kesiannya angah nye, habislah tak boleh nak buat kuih lagi ni, kurang kurang kena cuti masak seminggu ni. he he

    kakcik tu termasuk dalam gang 'kulaan niring napa takurihing' jugak ke tu?

    ReplyDelete
  8. degil...tak nak dengar cakap suami...ha! kan dah kena...hehehee

    ReplyDelete
  9. bila ada parut2 tu maksudnya mmg tahan lasak. heheh

    ReplyDelete
  10. salam kak azie,
    ngeri gak nengok luka akak tu.. bagi saya dah parah dah tuh... sebab tu ler saya kalau boleh memang tak moh buat kerja2 orang laki2 nih, sebab takut cedera cenggini ler.. tapi memang betul ler, kadang tu panas hati kan bila kat seratus kali suruh tak gerak2, tu yang rasa baik buat sendrik.. hikhik..

    ReplyDelete
  11. oh ya kak, kalau letak franch oil pun berkesan.. sakit cepat ilang, dan luka cepat baik,..

    ReplyDelete
  12. aisey.. dah petang baru baca entry ni.. siannya akak eja sorang ni.. jari dah berbelah cenggitu sekali.. mujur la esok cuti..


    *tangan kanan dah injured.. makan luor je la nanti.. :)

    ReplyDelete
  13. cuba angkat sikit tangan AA sampai tak ke telinga, Kalau sampai tak pa.. tak mati lagi kerana tangan boleh suap nasik sampau kemulut.

    Jangan marah... nanti baik le tu...

    ReplyDelete
  14. KAKCIK:
    gamaknya sebab ketegaq ler tu kot...:) Mana leh tahan KAKCIK, dah 2 hari tak mesin kain baju, pastu kita balik Perak, dia pi tukar kepala paip lak..


    KOG:
    Takder makna nyer nak belek jari...:)

    ReplyDelete
  15. HASLEENA:
    Salam.
    Serba tak berapa nak boleh. Yang serba boleh tu, Profesor SerbaTau jerrrr...


    CEMOMOI:
    Yeahhh... setuju!
    Kadang2 Kak Azie buat sendiri angkat tong gas dan pasang pun sendiri!

    ReplyDelete
  16. MAMAI:
    Sabar tu memang sabar. Tapi kita taknak ler nyusahkan dia nak tengok bola. hmmm... padah.


    ECHAH:
    Setuju dengan ECHAH gak. :)


    OGU:
    Pau pink adalah yang berinti Red Bean.

    ReplyDelete
  17. ABANG RAMBUTAN MERAH:
    Yeahh... tak buat karipap ler minggu nih. Wuaaaaaaaa!


    ACU:
    Jangan ikut perangai Kak Azie tau...:)

    ReplyDelete
  18. GADISBUNGA:
    Kalu banyak parut kat kaki? tu tanda masa kecik suka main pasiaq, kudis buta. Hahahaha


    AANAS:
    Kak Azie ni keras hati, kalu bleh buat sendiri, memang buat sendirik jerrr...

    ReplyDelete
  19. EJA:
    Tak masak ler nampaknyaaaa... Yeyyy!


    AZMIROY:
    Teringat kata-kata arwah AYAH saya; “kalu jauh pada perut tu kira luka kecik jerrr....”

    ReplyDelete
  20. CALUK:
    Mujur kat rumah, kalu pitam kat jalan, agak-agak ramai tak yg nak tolong buat CPR?

    ReplyDelete
  21. teringat dulu pernah kena camtu.. memang rasa nak pitam darah memancut kuar..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails