Monday, December 6, 2010

Jangan Marah ya, Lagi Pasal Hujan...

Sebenarnya entri ujan sebelum ini aku post mengejut dari tempat kerja. So nak jawab pun macam tak terkejar, lalu aku suka jawab komen secara begini. Cara begini bukanlah pertama kali aku buat, sudah beberapa kali aku terpaksa buat gini (betul ker terpaksa ni AA?)...

Jawapan kepada insan blogger yang sudi mengomen dijadikan satu entri pula. Jangan marah yaaa...

SARAH-NAJWA said...
kak azie
masa kecik2 dulu
mmg saya suka main hujan mcm skrg mandi kolam la tu..hhee

tapi skrg..xle dah main hujan..mudah sakit kepalakan..
December 6, 2010 3:31 PM
KAk AZIE dari kecik sampai besaq suuka main ujan.

My Little Diary said...
salam,
yes..yes... tapi kat tmpt saya blum hujan daaa... hehe gelap jer ni
December 6, 2010 4:08 PM
Salam. Kalu dah gelap, tapi tak ujan itu mendung namanya. :)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...
tengah suapkan budak2 tu makan tadi... hujan menderu..

huawaaaaaaaaaaaaa habis baju basah lencun.. baju yang diangkat dan baju yg mengankat jugak..
December 6, 2010 4:09 PM
Lain kali angkat kain di badan dulu baru angkat kain di jemuran, gerenti tak basah. Hehehehe

kakcik said...
Dah angkat kain di jemuran???

Jangan main hujannnnnn... nanti demammmm.... :)
December 6, 2010 4:14 PM
Hari ini tak jemur kain, jemuran patah...!

azmiroy said...
main ujan ni beast... tapi kesannya kemungkinan demam....itu yang tak best.
December 6, 2010 4:33 PM
Best..! Ever!

ejaescobart said...
bleh main ujan.. jgn sampai demam..

* soheh kak Azie suka dok sini.. petang2 mesti ujan lebat..;)
December 6, 2010 4:38 PM
Duduk mana tuh? Memang sohehhh...

Aanas said...
kak azie, saya takleh main ujan, takut selesemaa...bila dah selesema, satu umah akan berjangkit.. tak larat nengok idung anak2 ingus bertali2.. heheh..
December 6, 2010 4:41 PM
Boleh ajak anak-anak main tarik tali plak, kan? :)

kak ja said...
Bila ujan lebat, jgn kuar main ujan, nnt demam.. Lbh baik cari bantal, cari selimut.. zzzzzz..
December 6, 2010 5:04 PM
Salam KAK JA. Wuaaaa itu pun best gak tuh, kan?

Citarasa Rinduan said...
kak....
saya dok google doa akhir dan awal tahun...lalu nampak kak main hujan kat sebelah rumah..

dah..dah masuk rumah cepat..nanti ayu piat telinga tu..

kalau tak, BAK...20 sen..ayu simpan rahsia yer..hehehhehe

PS: macam banyak sangat kak hutang ayu RM0.20.... hampir RM 1.20 kot...

LARI..............................
December 6, 2010 5:19 PM
AYU, mujur ko budak ayu. Memang nak kene budak niiii...:) > sengihhh

mohdandmeriam said...
salam azie..bestnya orang muda tahan mandi n main air hujan..makcik ni selalu berbaju sejuk n berstoking..hehe..hari ni je tak hujan,namun sejuk..berangin..
December 6, 2010 5:37 PM
Salam MAKCIK. Idak ler muda benor pun saya ni.

eelobor said...
hehehehe.....ingatkan apa tadi
December 6, 2010 5:47 PM
Ingatkan apa ek?

ainnoraini said...
saye bawak2 anak gi wet world pedas...ade kolam air panas...

kat sane hujan agak lebat jugak ...anak2 ape lagi ambik kesempatan la mandi hujan...seronok dia org tak mau naik.. mandi kat kolam tu...
December 6, 2010 6:55 PM
Soh budak-budak tidor dalam kolam jer terussss...

DrSinga said...
sila datang klinik bila dan jika demam ya..
:)
December 6, 2010 7:03 PM
Memang DRSINGA ni pandai lagi bijaksana. Singa betina kan lebih bijak dari kuda? :)

shila said...
singgah dari blog cikgu eja
December 6, 2010 7:23 PM
Salam SHILA. Sila masuk. Sila.... Esok mai ler lagi nooo...

khayalkhayal said...
Apa kelasss masa hujan lebat main hujan? Tu permainan sebelum baligh. Skg dah baligh ada permainan lain semasa hujan lebat... perghhh...!
December 6, 2010 7:46 PM
BRO, memang tak berapa kelas, tapi tetap sama bestnya dengan game yang U maksudkan tu. Bezanya antara panas dan sejuk sahaja. Ahaks!



Aku layan ini semasa lunch tadi, malas keluar kerana panas terik. Sambil baca novel lama. Nampak lirik Maher Zain kat situ tak? Hahahahaha... ada ler yang nyamfah nanti.



~...semasa hujan lebat dan mereka terperangkap di celahan susunan pokok getah, terfikir sejenak kenapa mesti hanya mereka berdua, SERI BULAN~HISYAM; tidak bertiga termasuk “si syaitan bertanduk dua”? Adakah iman belum sampai masa untuk diuji?...~



14 comments:

  1. terbaiklah kak azie..

    ayu baca semua komen kawan2 dalam blog kak azie

    sungguh teruja. kak boleh balas komen2 mereka...


    PS: maher zain!!!..wah kegemaranku jua..bawa sini 20 sen..ayu nak photostat lirik itu..huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. hujan ooo hujan kenapa engkau turun
    macamana aku tak turun

    katak panggil aku


    tp sekarang kena hujan dah pening kepala habis camno?


    wah dr singa
    kompen lebat kan macam hujan ;p

    ReplyDelete
  3. salam kak azie..
    seronok saya baca komen2 pasal hujan nie...
    sampai saya no komen pulak hehehe..

    ReplyDelete
  4. wah kak azie...

    ni lah pertama kali saya jumpa n3 berkomen..hehe

    terbaekkk...

    ReplyDelete
  5. hehehe, bagus gak nih. idea...idea. lain kali nak ciluk.

    ReplyDelete
  6. AYU:
    Apalah sangat terbaiknya. Sebenarnya ini bukanlah pertama kali Kak Azie buat. Sebelum ni dah buat dah. Sebenarnya tak berapa bagus sebab entri ini akan jadi bertali-tali-tali tak berkesudahan... Bergantung topik lah.
    *20 sen mana cukup nak fotostat. Skang dah mahal tau.

    ReplyDelete
  7. SYA:
    Katak pun dah tak rajin nak panggil ujan sekarang ni, sbb Bomoh Hujan lagi terrer!
    Dr SINGA tu memangggg...:)



    HASLEENA:
    Seronok dan beronok-ronok!

    ReplyDelete
  8. SARAH-NAJWAN:
    Ada 2 keadaan bila buat entri begini.

    1) Orang bosan kerana ianya akan menjadi entri bertali, macam kena tagging, tak berkesudahan.

    2) Orang suka sebab komen lebih jelas.

    SEBENARNYA, ni entri orang takdak idea dan juga kerana tak sempat nak balas komen...!

    ReplyDelete
  9. EELOBOR:
    Cilok kena bayor tauuuu...:)
    Chicken Chop satuuuu...!

    ReplyDelete
  10. salam,
    Mmmmmm rindu nak main ujan dengan moto...jom!

    ReplyDelete
  11. ANYSS:
    Salam.

    Main ujan dgn motor? Wahhh macam best tuh. Tapi takut air ujan masuk dalam tangki motor plakkk...

    ReplyDelete
  12. di kawasan saya.. hujan pagi pagi tahun baru.. sejuk jer :)

    ReplyDelete
  13. heeeeeeeeeeee..

    mahir zain aje ?
    sami yusof takde ?

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails