Monday, December 6, 2010

Berenang-renang ke Tepian...

Dah Disember dah pun...
Cepatnya masa, kan? Rasa macam ada banyak lagi benda tak buat, tak tercapai. Entahlah, kenapa... Takpa lah. Tak kesal pun.

Azam tahun depan? Hmmmm tak mau terikat sangat dengan azam ni. Nak buat apa pun, ikut kepada keadaan dan keperluan. Malas nak paksa diri. Kan aku tak suka dipaksa?

Hmm.. tapi semalam petang aku macam dipaksa juga. Mulut gatal pegi sebut kat budak dua orang tu, pasal nak kuar bawa pi kolam.

Padahnya, betul-betul tak ujan dan aku terpaksa tunaikan janji.

Lalu,



...berenang-renang ke tepian lah budak-budak ni semalam.

Ada gak betulnya, dah lama aku tak bawa depa pi swimming. Cuaca baik sehingga lewat petang baru renyai. Mujur, dapat balik cepat.


Aku lebih seronok layan Cheezels (mahal nak mamp*ss! 1 paket RM2) dan Aiskrim Potong Perasa Cendol jer di tepi kolam.




~...Sungai Menghijau Lumut sentiasa menggoda SERI BULAN untuk turun berendam dan berenang, tetapi rakit sentiasa lalu-lalang menjadi penghalang; sehingga membuatkan HISYAM turut berasa Kampung Separuh Desa tidak lagi sesuai buat mereka berdua...~



12 comments:

  1. si budak 20 sen datang dengan muka tak tahu malu...hulukan tangan....nak aiskrim cendol!!!!



    hehehheheh

    selamat pagi kak azie, salam hari isnin...meow...meow...

    ReplyDelete
  2. Uikkk?
    awalnya kucing ni dah mengeow kat dapur umah Kak Azie?
    Pepagi takleh makan eskrim, nanti selsema.
    Dah, pegi mandi dulu...:)

    ReplyDelete
  3. Wah seronokjnya kalau dapat berenang2 macam anak dara dua orang tu... Jom Azie... :)

    ReplyDelete
  4. KAKCIK:
    Jommmmm... di sungai mana gamaknya tuh?

    ReplyDelete
  5. kids always love water.. kena plak tmpt mandi camtu.. lagi la dieorang nak. hehehe :D

    ReplyDelete
  6. alahai..

    kalau kena air mesti tak nak balik dah anak2 akak ni kan ?



    memang dah lama tak bawak budak2 ni pergi swimming pool. tengoklah kalau dorang dah sihat nanti..


    Kak Azie,
    tart nenas tu kalau nak oda..berapa reganya ?

    ReplyDelete
  7. suka mkn ais krim potong...selalu kacang merah je...tak pernah la pulak jumpa perasa cendol. kena cari nie...hehehehe

    ReplyDelete
  8. sonoknyerr berendam tewww.. ehehe

    ReplyDelete
  9. emmm....budak2 dapat air mmg susah nak ajak pulang...gtulah anak2 saya ni...
    cuti ni mmg sy antar anak dara tu g kelas berenang...bubling pun tak lulus lagi :)

    ReplyDelete
  10. best nya eskrim potong.. sejuk je tekak bila telan time tgh hari cenggini... ;)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails