Monday, December 27, 2010

“Nak Minta Tolong, Bleh?”

Bila dah cuti, apa yang best selain pergi bercuti ke tempat lain?

Tentulah masak-makan, masak-makan...

Antara menu hari ini:

Nasi Goreng Cina, resipi sendiri, ada Crab Sticks.


Semuanya sudah sedia.

Travel time...! (Kalu dah peminat PURPLE)

AA bakal meninggalkan KL seawal pagi ini. Tidak lama, cuma 2 hari saja.

So, sesiapa yang sudi nak tolong tengokkan rumah AA, atau rajin nak tolong siramkan pokok mempelam yang baru nak membesar di sudut sinun, atau tolong potongkan rumput... amatlah dialu-alukan.

Pokok bunga memang takda, maklum AA ni tak pandai tanam pokok bunga pun. Ada ler sekor dua ayam kampung kat belakang tu, kalu ada nasi lebih campakkan jer buat habuan...

ahaaa... satu lagi, kalu ada ternampak tetamu mengejut yang mengetuk pintu atau sedang bermenung di atas tangga menanti-nanti tertinjau-tinjau, kabarkan kepadanya, kunci rumah ada atas lubang tiang rusuk rumah.



~...seperti biasa, bila burung membawa khabar tidak bersuara bahawa SERI BULAN tiada di dapur Teratak Nyatuh, HISYAM dengan sendirinya memahami bahawa melintasi laman tidak guna mengangkat muka juga tiada guna meninjau ampaian baju mencari tempurung pelindung surat...~



24 comments:

  1. selamat jalan dr KL kak azie
    semoga selamat pi dan balik yer..

    ReplyDelete
  2. kak azie

    semoga selamat pergi dan balik
    selamat bercuti

    jangan lama2 nanti ayu ternanti2..

    ReplyDelete
  3. Huh...? Wallaweh...! Bagi tau lokasi kunci rumah dalam blog kepada seluruh dunia semasa tak ada kat rumah...??? Bior bebenor weh...!!!

    ReplyDelete
  4. akak antor dak Amoi masuk semester baru ek?

    selamat bercuti lah ye... jgn lupa ole2 utk kami ni.. :P

    ReplyDelete
  5. SARAH:
    Terimakasih. Jommm.


    AYU:
    Terimakasih. Cuma 2 hari saja. Sebab urusan rasmi.

    ReplyDelete
  6. KHAYALKHAYAL:
    Memang ler benorrrr....


    MAKSU:
    Bercuti pendek saja.

    ReplyDelete
  7. EJA:
    Bukan Dak AMOI. Dak AMOI boleh balik sendiri minggu depan, lgpun dekat S Alam saja.

    yang ini hantar daftar anak no. 2, new semester, Kampus Sri Iskandar.

    ReplyDelete
  8. oo.. sok jenuh angkut beg, bantai, timba bagai la ek..

    atey.. balik KL speaking ala2 cik Mamat Khalid la ye.. :P

    ReplyDelete
  9. selamat pergi dan selamat kembali... :)

    ReplyDelete
  10. Semoga selamat walau di mana berada dan kembali membawa keceriaan ke sini... :)

    ReplyDelete
  11. pepellllll!!!!!!!!!!
    ai laike!!!

    ReplyDelete
  12. tak mangga umah pakai solex tak?

    ReplyDelete
  13. Salam kak azie..
    Menjenguk kembali sesudah segar
    Selamat bercuti ye..

    ReplyDelete
  14. SALAM,
    SEDIA MEMBANTU DEMI RAKAN BLOGGER. TAPI KENALAH BAGI ALAMAT DAN NO HP! PERLUKAN NO HP TU UNTUK MUDAHKAN NAK CONTACT KALAU ADA APA2 HAL!

    ReplyDelete
  15. selamat berjalan2 dengan beg purple... cantik pulak beg2 tu ya

    ReplyDelete
  16. selamat bercoti akak..
    moga selamat tiba dan pulang..:)

    ReplyDelete
  17. patutle blog rs sunyi je tanpa kunjungan kak azie...hik3....

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails