Friday, January 11, 2013

Mula-mula bagi free, pastu bagi suffer?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
JumAAt
11-01-2013

Beberapa situasi yang terlihat dan terdengar dalam keadaan sekarang:
  • Seorang bapa pagi-pagi dah melalak jerit anak minta tolong angkut.
  • Meter paip extra semua kering jadi tong hitam bekalan menjadi tumpuan dan rebut-rebutan.
  • Meja kecik kaunter aduan ‘orang ayaq’ dibuka depan surau juga jadi tumpuan sampai jenoh nak jawab. Padahal itu untuk adu jika tong habis bekalan.
  • ‘Orang ayaq’ yang dok bawak lori jadi tension dengan soklan dan rungutan orang awam lalu “Bang, jawab la dengan orang atas, saya tak tau. Saya ikut arahan saja. Saya pun dah 3 hari tak balik rumah. Dok bawak lori hantaq ayaq merata.” Kesian.
  • Seorang suami komplen sambey gelak-gelak — “Amoi-amoi turun amik ayaq masih pakai baju tido singkat, tanpa bra!” Amboiiii jamu mata!


*Pic dari status FB seorang friend.

Apapun, masak tetap masak. Hari ini, Kari Ayam, Sayur Taugeh.

Petang ada interbiu kerja kali ke 3. Harap hat ni dapat, berkat hari Jumaat. Amiinn...



~...tidak mudah untuk melepas diri dari leteran Mak Utih kerana SERI BULAN berdegil keras hati buat kepala batu hendak mengikut HISYAM ke jeram kerana kepingin mandi berendam sambil menunjuk skil berenang kuak lentang...~








29 comments:

  1. pakcik mengaku pakcik memang jamu mata... baahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakcik memang la suka bangat bab jamu mata nih, kan? Alahaii pakcik.

      Delete
  2. amin... semoga dpt majikan baru..
    bekalan air lembah dipam dr anak sungai celah padang golf tu. seingat kakngah, belum pernah terjadi bekalan air putus terlalu lama....
    paip syabas belum sampai lembah lg.
    :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam-macam cerita punya dok dengar kan? Ada orang kata begitu, ada orang kata begini. Kita pening.

      Delete
  3. semoga akak berjaya dalam interview petang ni, do the best okay

    ReplyDelete
  4. salam jumaat kak.teruknya krisis air tu..moga tidak akan bertambah teruk lagi...
    amin ya rab..semoga ada rezeki untuk akk..insya Allah...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menurut berita (yang ntah rasmi ntah tidak), krisis kering air ni akan berlarutan sampai Tahun Baru Cina...

      Delete
  5. banyakkan bersabar.. dan moga berjaya ye.. amin.

    ReplyDelete
  6. KALAU SAYA AIR TAK DE MEMANG TAK MASAK..KALAU SEBULAN TAK DE AIR SEBULAN MAKAN LUAR BANKRAP SUAMI..HAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best gak camtu eh? Tapi kami tak mampu nak buat camtu, lagipun depa ni tekak tak reti makan luar. Semua nak makan kat rumah.

      Delete
  7. Azie,
    Semoga dipermudahkan rezeki ptg ini insya'Allah.

    ReplyDelete
  8. Semoga pintu rezeki buat Azie terbuka luas. Amin. :)

    ReplyDelete
  9. semoga akak berjaya interview petang ni. dan semoga krisis air juga akan berakhir segera di sana..

    ReplyDelete
  10. amoi2 terkejut bgn tidoq takut ayaq abes kot.. hehehehe..

    bersabarlah akak..
    ada hikmahnya..

    ReplyDelete
  11. Semoga yang terbaik milik akak...amiin

    ReplyDelete
  12. amoi amoi tak pakai bra sebab stok bra bersih dah habis pakai...nak basuh takda air

    ReplyDelete
  13. ha ah la...risau sebenarnya dengan masalah air kat klang valley ni...dengar kata sampai raya cina. Betul ke? haish ni la jadi bila air pon nak dipolitikkan ;)

    anyway salam kenal semua...aireen masih baru dalam blogging ni. May need followers wink wink......jemput lah ke www.aireenosman.com

    ReplyDelete
  14. Saya memang tak sanggup la kak beratur panjang macam ni..haraplah krisis air ni dapat diselesaikan dengan segera..Orang atas pun tolonglah faham dan nengok keadaan diaorang ni..*simpati campur geram*

    Semoga akak berjaya dalam temuduga kerja yea...Chaiyokk

    ReplyDelete
  15. moga krisis air ni tak berpanjang ya kak,dan moga akak berjaya dalam temuduga tu nanti .

    ReplyDelete
  16. tumpang simpati. but kalau berlarutan mcm ni, for sure menyirap jugak kan. tugasan harian jadi rumit.

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum,
    semoga dipermudahkan semuanya...

    ReplyDelete
  18. Salam. Selamat maju jaya dalam apa jua.. :)

    ReplyDelete
  19. Semoga dipermudahkan segala urusan .

    ReplyDelete
  20. Pernah rasa situasi beratur panjang tu masa tinggal di asrama he he ehh
    In shaa Allah... segalanya akan dipermudahkan! Amin...

    ReplyDelete
  21. As salam Kak Zie,

    Moga K.Zie berjaya interview tu nnt...insya'ALLAH Ameen...

    Tak suka kalau xde air, takde letrik boleh tahan lagilah itu pun seminggu mmg nak kena maki! hukhukhuk... Bilalah krisis air ni nak berakhir ye...

    ReplyDelete
  22. Semoga segala urusan Kak AA di permudahkan, dan terbaik untuk Kak AA. AMIN. Good Luck Kak.

    ReplyDelete
  23. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails