Friday, January 11, 2013

Uncle K bukan Dato’ K...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
JumAAt
11-01-2013


Selepas beberapa jam berada di DEMC, kami keluar mencari makan malam. Saya sendiri rasa sangat lapar. Dan MyAdikBongsu bermurah hati hendak menaja makan malam kami. Yess....!

Atas cadangan Azian, kami bersetuju untuk makan di Uncle K, dalam SACC Mall.



Apa nama kopi ni? Lupa pula, tapi masing-masing ralit melihat AZIAN ELIAS membancuh kopi paberet dia nih. Yang putih tu ialah white cream (ke ice-cream).


AZIAN order Tose, AZUKLE AYU order Nasi Lemak. Air botol tu Esprit.


Dak AMOI order Fish & Chips, MyAdikBongsu makan Nasi Putih + Daging Merah. Saya order Fettuchini Carbonara. Creamy sangat! tapi okeh la, sedap.



Sambil makan sambil borak pasal food, food and food.


Gathering yang tak dirancang. Kadang-kadang kalu plan susah nak jadi.

Terimakasih kepada mereka yang terlibat dalam ini cerita, juga MyAdikBongsu yang belanja kami semua.



~...kedai Seman sentiasa menjadi port terbaik untuk duduk melepak tanpa kepak samada mengopi atau tidak mengopi tetapi SERI BULAN sentiasa suka kerana hanya di sana dia dapat menikmati air botol yang comel bertutup ketat kerana dia boleh pura-pura lemah meminta HISYAM menolong membuka tudung botol dengan penuh gagah dan nampak sangat maskulin...!~







34 comments:

  1. Replies
    1. Kalu saya, kompom la makan Tosei dengan Telor Mata taruk atas!

      Delete
  2. salam kak..sedapnya tosei dan kopi tu..nak cikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu Kak Yan yang punya. Kopi tu kami rasa sorang sikit. Memang lemak berkrim.

      Delete
  3. kat uncle K ada nasik goreng kambeng yang sedap kan? heheh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya ka? Kak Yan ada amik Kari Kambing nak cecah dgn Tosei.

      Delete
  4. kopi tu nampak menarik sangat..kena bancuh sendir eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuang saja dalam teko khas. Kopi tu terbancuh sendirinya. Tu yang sedap!

      Delete
  5. sedapnye tengok tose tu..lama da sy tak makan sejak pindah kerja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat tempat keja baru, takda mamak jual tose?

      Delete
  6. Tengok foto famili ni, buat saya rasa sebak. Seronok sgt dpt berkumpul ramai2 tapi apakan daya. Kdg2 kita ditakdirkan kesunyian tanpa org tersayang dan hanya mampu dengar suara dan sesekali bertemu.

    Azie, apa yg tertulis di blog akak tu hanya secebis kisah hidup kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka bukanlah famili saya, tetapi kengkawan blogger yang rapat macam famili juga. Sekali sekala jer dapat peluang begitu.
      Saya tumpang simpati apa yang berlaku, tapi saya cuba memahami.

      Delete
  7. nampak macam 'butterfly gasoline lamp'pon ada atas meja tuh...

    ReplyDelete
  8. kalau orang belanja lagi sedap..kan??heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhh of course! Tu yang makan tak hengat.

      Delete
  9. Sume termasuk skali kecuali tip...akak cari kt FB 'Mari melancong'.. ataupun Kembara sufi travelplanner...sy tk jd pegi sbb sibuk posting...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM2699 jika termasuk semua adalah sangat murah utk ke negara mahal macam tu...
      Thanks info.

      Delete
  10. Replies
    1. Dia ok sihat saja. Tapi rawatan tu kena diteruskan lagi. Masih di wad.

      Delete
  11. Gathering di malam hari bersama food.. Marvelous.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pastu sembang pun pasal food dan food. Mana tempat yang ada food best, lalu tukar-tukar cerita dan info.

      Delete
  12. sedap nampak tosai tu.. coffee tu pun nmpak special.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Restoren tu berkembar sekali dengan mamak section, so boleh order menu e.g. nasi kandar, roti canai or teh tarik.

      Delete
  13. nampak wallla je food dia...terliur!!! aik, kopi kena bancuh sendiri...unik ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuang air panas dalam teko kopi khas. Memang serve sebegitu. Unik kan?

      Delete
  14. bestnya gebang beramai2 sambil pekena kopi orang sehirup, teringin nak jumpa dengan kak yan jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu nak jumpa dia, boleh terus pegi kedai dia di Plaza Alam Sentral. Kedai Canggih (uniform sekolah). :)

      Delete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails