Saturday, January 19, 2013

Tiada tajuk sesuai...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Sabtuday
19-01-2013

Bila dah tak kerja ni, tarikh pun kekadang lupa. Tak peka.

Bila dah takda idea, paksa pun tak mahu jadi apa-apa. Dalam ertikata lain, apa pun tak boleh!

Lepak.

Sambil tengok ulangan Juara Lagu 2012.

Nak tulis tentang Maharaja Lawak Mega semalam. Nanti lah.

Pagi tadi Nasi Lemak Masak Sendiri. Resipi ubahsuai. Masukkan kulit kayu manis dalam nasi lemak. Baca kat blog sapa ntah, lupa. Lalu saya cuba. Enak. Lauk biasa, tapi ada extra Paru Goreng Berempah.

Layannn...



~..bolehkah suatu perebutan hati dan perhatian itu disebut pertandingan antara dua lelaki apabila HISYAM tersenarai bertanding sedangkan dia pasti akan menang besar...~








18 comments:

  1. nasi lemak lauk paru goreng mmg best...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paru Goreng Berempah tau... Ohh memang enak!

      Delete
  2. Tu diaaaaa
    bab nAsi lemak ngan paru bt air liur melelehhh

    thanks sbb ambil berat ttg ayu. Ya. Ke kmpung jln dh banjir. Moga hentilah hujan... Amin
    risau ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga banjir tidak membawa kemnusnahan. Berhati-hati ya....

      Delete
  3. tumis ke Masuk terus kayu manis tu kak? rasa nk Cuba lah jugak...Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekeping kulit kayu manis masuk sekali dalam periuk bersama sedikit halia. Kak Azie masak guna rice cooker, so semua campak sekali dalam santan dan beras. Lazat! Garam jangan lupa...

      Delete
  4. kak, jadilah blogger profesional :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak terfikir la pulak ke situ. Nak kena belajar banyak benda, siap ada kursus tertentu. Agak leceh juga.

      Delete
  5. Bestnya nasi lemak.Anak-anak ternanti2 kita masak nasi lemak tapi hari ni tak berasap pulak dapur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat rumah saya, setiap bulan sekali mesti ada buat Nasi Lemak. Biasanya hari minggu la. Baru puas makan ulang-ulang.

      Delete
  6. Akak pernah juga masukkan kulit kayu manis dalam nasi lemak. Sekali sekala nak rasa kelainan , tapi akak lebih suka nasi lemak tanpa kulit kayu manis........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti bila saya rasa jemu, harus saya ubah balik ke resipi asal. hehehe

      Delete
  7. saya masukkan juga cengkih dan halba ;)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu macam resipi my arwah ayah. Dia memang masukkan halba dalam nasi lemak.

      Delete
  8. mesti wangi bau nasi lemak tu kan, nasi lemak makan pagi kadang sampai ke petang baru lapar semula:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Tapi bebudak kat rumah ni, belum kul 2 petang, pakat-pakat ulang balik dah.!

      Delete
  9. Replies
    1. Ada bubuh kulit kayu manis jugak kah? hehehe

      Delete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails