السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Sabtuday
19-01-2013
Bila dah tak kerja ni, tarikh pun kekadang lupa. Tak peka.
Bila dah takda idea, paksa pun tak mahu jadi apa-apa. Dalam ertikata lain, apa pun tak boleh!
Lepak.
Sambil tengok ulangan Juara Lagu 2012.
Nak tulis tentang Maharaja Lawak Mega semalam. Nanti lah.
Pagi tadi Nasi Lemak Masak Sendiri. Resipi ubahsuai. Masukkan kulit kayu manis dalam nasi lemak. Baca kat blog sapa ntah, lupa. Lalu saya cuba. Enak. Lauk biasa, tapi ada extra Paru Goreng Berempah.
Layannn...
Bila dah takda idea, paksa pun tak mahu jadi apa-apa. Dalam ertikata lain, apa pun tak boleh!
Lepak.
Sambil tengok ulangan Juara Lagu 2012.
Nak tulis tentang Maharaja Lawak Mega semalam. Nanti lah.
Pagi tadi Nasi Lemak Masak Sendiri. Resipi ubahsuai. Masukkan kulit kayu manis dalam nasi lemak. Baca kat blog sapa ntah, lupa. Lalu saya cuba. Enak. Lauk biasa, tapi ada extra Paru Goreng Berempah.
Layannn...
~..bolehkah suatu perebutan hati dan perhatian itu disebut pertandingan antara dua lelaki apabila HISYAM tersenarai bertanding sedangkan dia pasti akan menang besar...~
nasi lemak lauk paru goreng mmg best...:)
ReplyDeleteParu Goreng Berempah tau... Ohh memang enak!
DeleteTu diaaaaa
ReplyDeletebab nAsi lemak ngan paru bt air liur melelehhh
thanks sbb ambil berat ttg ayu. Ya. Ke kmpung jln dh banjir. Moga hentilah hujan... Amin
risau ni
Semoga banjir tidak membawa kemnusnahan. Berhati-hati ya....
Deletetumis ke Masuk terus kayu manis tu kak? rasa nk Cuba lah jugak...Hehehe
ReplyDeleteSekeping kulit kayu manis masuk sekali dalam periuk bersama sedikit halia. Kak Azie masak guna rice cooker, so semua campak sekali dalam santan dan beras. Lazat! Garam jangan lupa...
Deletekak, jadilah blogger profesional :)
ReplyDeleteTak terfikir la pulak ke situ. Nak kena belajar banyak benda, siap ada kursus tertentu. Agak leceh juga.
DeleteBestnya nasi lemak.Anak-anak ternanti2 kita masak nasi lemak tapi hari ni tak berasap pulak dapur...
ReplyDeleteKat rumah saya, setiap bulan sekali mesti ada buat Nasi Lemak. Biasanya hari minggu la. Baru puas makan ulang-ulang.
DeleteAkak pernah juga masukkan kulit kayu manis dalam nasi lemak. Sekali sekala nak rasa kelainan , tapi akak lebih suka nasi lemak tanpa kulit kayu manis........
ReplyDeleteNanti bila saya rasa jemu, harus saya ubah balik ke resipi asal. hehehe
Deletesaya masukkan juga cengkih dan halba ;)))
ReplyDeleteItu macam resipi my arwah ayah. Dia memang masukkan halba dalam nasi lemak.
Deletemesti wangi bau nasi lemak tu kan, nasi lemak makan pagi kadang sampai ke petang baru lapar semula:)
ReplyDeleteBetul. Tapi bebudak kat rumah ni, belum kul 2 petang, pakat-pakat ulang balik dah.!
DeleteEh! Eh! Menu kita hari ni samalahhh...
ReplyDeleteAda bubuh kulit kayu manis jugak kah? hehehe
Delete