السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Khamis
10-01-2013
Semalam pagi, saya ke Serdang (area kawasan institut dan pusat latihan) berjumpa beberapa orang client lama untuk urusan serah-tugas beberapa projek yang saya handle dulu. Kerana saya tidak dapat menyambung tugas dan juga menolak tawaran mereka, semua projek harus diserah.
Jika diikutkan, saya boleh saja buat tak tahu. Pandai-pandailah client tu nak buat setting semula, atau staf mereka kena design semula semua journals tu, tapi saya serahkan juga semua default/template tu untuk memudahkan mereka.
So, apa yang saya terima dari editor itu ialah, “Baiknya awak...” Ok, saya rasa lega dan puas hati.
Keluar dari kawasan itu hampir tengahari lalu singgah mencuba ikan bakar. Saya tak pasti nama area tu sebab ingat-ingat lupa. Rasanya medan selera Kg Dato Abu Bakar Baginda. Tepi jalan. Dalam area Serdang.
Jika diikutkan, saya boleh saja buat tak tahu. Pandai-pandailah client tu nak buat setting semula, atau staf mereka kena design semula semua journals tu, tapi saya serahkan juga semua default/template tu untuk memudahkan mereka.
So, apa yang saya terima dari editor itu ialah, “Baiknya awak...” Ok, saya rasa lega dan puas hati.
Keluar dari kawasan itu hampir tengahari lalu singgah mencuba ikan bakar. Saya tak pasti nama area tu sebab ingat-ingat lupa. Rasanya medan selera Kg Dato Abu Bakar Baginda. Tepi jalan. Dalam area Serdang.
Saya ambil Keli Bakar (semuanya besar betul) yang didatangkan set dengan ulaman timun, peria separuh dan daun selom. Saya tambah Kerabu Mangga yang pada saya sangat enak!
Kelinya sedap.
Satu set lagi ialah sotong bakar. Sambal cecahnya manis manis pedas. Sedap walaupun pedas sampai separuh jalan balik pun tak hilang lagi.
Kalu nak cuba, memang tak rugi. Dua orang makan kosnya RM18.20 sahaja termasuk air. Ok la tu, kan?
~...acara bakar-membakar memang sentiasa menjadi kegemaran HISYAM sejak berada di kota lagi dan apabila berada di Kampung Separuh Desa, SERI BULAN seorang yang diarah dikerah memerun sabut kelapa membakar tempurung hanya untuk seekor pari..~
kalau saya,meratah mcm tu ja,sekor pun boleh habis hehe..kerabu mangga tu..nyum nyum..
ReplyDeletesgt suka kan ikan bakar. tak kiralah apa pun jenisnya. tapi dah 3thn kot tak pernah makan lagi dah. tak pasti knp, just tak terlintas di pikiran to order dat dish. huhuhuhu. but looking at your pic here, i'm drooling over it like...right now! oh no...kena cari jugak. T__T
ReplyDeleteKakak tengok pun nampak puas. Ikan dia sampai terjulur keluar haaa... besar!!. Ulam tu yg best kakak pun suka ulam.
ReplyDeletesedap tu kak, kerabu mangga memang feveret saya
ReplyDeleteMemang besar betul keli tu.
ReplyDeleteHarganya pun berpatutan sangat. :)
Ya Allah kak, meleleh air liur ni, hehe. SEDAPNYAAAA..Dahlah saya ni peminat ikan keli bakar lagi pulak tu. Sedaapppp dan laparrr
ReplyDeleteAssalamualaikum Azie
ReplyDeletekalau ada gambar depan kedai...nanti senang boleh tuju
sebab kalau nak pergi rumah adik, lalu kampung tu
Kita org bangi nak kena tanya azie katmana tmpt tu....
ReplyDeleteKerabu mangga.. Kecur air liur
Sotong bakar pun ada? nak kena try ni...sebab ikan keli bakar dah biasa...
ReplyDeletePatutlah selalu saya tengok ramaii jer orang. Kena trylah next time.
ReplyDeleteSalam AA,
ReplyDeleteBonne Année 2013, semoga apa sahaja yang dihasrathajat akan dipermudah hendaknya...
Masakan kampong yang tulen, sudah berkurun tidak merasainya ! dengan senyuman manis teserlah petanda sah makanan disitu enak sekali, nanti jika pulang akan pergi kesana !
Salam manis semanis madu.
ada gak lalu situ.. blm pernah cuba.. terliur lak tgk..:)
ReplyDeletemurah tu, kalau beli bhn mentah masak kat umah pun rasanya lagi mahal.
ReplyDeletebw ayu klu ayu kesana..
ReplyDeletelike