Sunday, January 23, 2011

Badminton Terbuka Malaysia: Kita Menang Lagi...!

Minum petang.

Anak-anak Tarzan kelihatan lapar.


Mak Tarzan buat Cekedek Udang + Kentang Dadu. Pastu buat Kuah Kacang. Perhhh...! Langsung ke dinner ler nampaknya.

Tetiba sakit kepala. Bukan pening lagi, tapi sakit...

Nak baring kejap lah.

Sambil layan Perlawanan Akhir Badminton Terbuka Malaysia, perseorangan antara Dato’ Lee Chong Wei dan Taufik Hidayat. Baru nak start. Moga Malaysia menanggg....!!


UPDATED, 7:08pm: Dato’ Lee Chong Wei menang mudah 21-8, 21-17, dan menjadikan ini kejuaraan peribadi beliau yang ke 7 dalam kejohanan ini dan membawa pulang RM96,000.

Agak kurang mencabar game tadi, selepas Lin Dan menarik diri.




~...HISYAM, bila tidak pulang dari berburu sehari dua, SERI BULAN tidak pandai untuk merindu tapi Mak Utih yang ke hulu ke hilior tak tentu arah, bila ditanya tentang rindu memang langsung tak mahu mengaku..!~








25 comments:

  1. heh.. nampak sgt la dato kita dengan taufik hidayat tu cam bezfren.. men tolak2..pluk2.. hehehe.. nmpk bgus je..

    ReplyDelete
  2. ui mmg sedap pun cucur cicah kuah kacang ni..lama dah tak buat...agak2 esok dpt cuti umum tak? hehehe..

    ReplyDelete
  3. masih terasa sakit hati bila lin dan tarik diri....

    ReplyDelete
  4. kak azie

    kat citrasa rinduan..budak2 indon kontrak felda agak bingit gitu....buat citarasa rinduan macam tempat nak gaduh..adeh...

    PS: sedapnya jemput2....

    ReplyDelete
  5. tahniah. sekarang ni musim kita menang .. tapi saya sendiri tak tengok pun.

    ReplyDelete
  6. Datuk Lee chong wei menang ye. Saya tak dpt tgk tadi, on the way balik rumah ...huhu

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum..
    Caya lah dalam duk sakit2 kepala pun sempat gak layan badminton. Malaysia BOLEH!!!

    ReplyDelete
  8. lapor pulak tengok cengkodok ni..hehe. i follow no 297

    ReplyDelete
  9. alahai takdan nak layan... ada tahlil 3 malam ni

    ReplyDelete
  10. tergoda pulak ngn cucur udang tu..hmmm

    tahniah buat leechongwei

    ReplyDelete
  11. salam

    layan akak yea.....

    kat rumah ni ada juga yang melayan ;)



    Jom Baca dan Komen--cara memilih nama domain yang terbaik

    ReplyDelete
  12. macam sedap jer cekodok tu..
    bagi resipi boleh???

    :)

    ReplyDelete
  13. MIMI JAZMAN:
    Alaaa besfren kat atas gelanggang, kena la peluk-peluk. hehehehe


    FATT:
    uishhh cuti umum? idak ler nampaknyerrrr.


    EELOBOR:
    Nampak macam Lin Dan tu mengada kerek kan? Nyampah kitaaa... :)

    ReplyDelete
  14. AYU:
    Itu tandanya mereka bersemangat menyokong. Jangan sampai baling kerusi sudahlah.


    AL LAVENDARI:
    Ohhh bermusim. Tak rugi pun tak tengok tadi bang. Tak berapa best pun.


    YUS:
    Yeahh... Menang. Sebab senang sangat.

    ReplyDelete
  15. KAK SAM:
    Salam.
    Yang sakit kepala. Mata okey lagi. hehehe.


    NATURAL SELF:
    Salam kenal. Sila masuk, terimakasih.
    Johorean eh?


    CEMOMOI:
    Ohh... tahlil jiran yang baru meninggal tu ya.

    ReplyDelete
  16. SI PARA PARA:
    Salam kenal. Sila masuk, terimakasih.
    Tergoda dgn cucur? Dengan tukang masak cucur tu tergoda tak? ahaks!


    SYIRA:
    Salam.
    layannnnn...


    ANNTAJ;
    Pekabar? Lama tak kelihatan.
    Tiada resipi istimewa pun. Cucur udang biasa jer, cuma kami di rumah ni sebut CEKEDEK.

    ReplyDelete
  17. sy suke tgk cara depa..sgt friendly tue...:-)

    ReplyDelete
  18. sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

    ReplyDelete
  19. tak dpt tgk huhuhuhu...congrats m'sia
    sdp tuh kak azie cicah kuah kacang

    ReplyDelete
  20. saya suke tgk LCW ngan taufik..baik..mesra..

    nak jemput2 tu kak..best..:)

    ReplyDelete
  21. SAHROM:
    Itulah gaya orang professional.


    NAA:
    Pada Kak Azie memang sedaplah. :)


    NOOR:
    Bagi orang utara, memang biasa cucur makan dgn Kuah Kacang.

    ReplyDelete
  22. AMY:
    Tapi game tu tak best sangat. Mudah jer dia menang.


    CIK CERIA:
    Kalu nak, kena belanja Kak Azie ABC dulu... :)

    ReplyDelete
  23. yezzzzaaaaa..... tahniah kan! suka!

    mak, cucur itu.. lapo...

    ReplyDelete
  24. KELLA:
    Cekedek tu jadi sejarahhh....:)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails