Friday, January 21, 2011

Berbaloi Berjenoh Mengejar Kaunter yang Laju itu...

AA menjadi pemenang Contest Kaunter Laju di blog Blogger MAK DARA TERDIVA! hehehehe...

Ini merupakan kali pertama AA menang contest di blog-blog. Sebelum ini bukan tak pernah try kejar Kaunter Laju ni, tahun 2008 dulu pernah try sekali di blog TEDI (kalu tak silap). Tapi masa tu no yang ditarget tu sangat hampir dan bergerak pantas, di waktu siang, waktu pejabat. Memang susah nak tangkap tepat sebab persaingan sengit. Berjaya dapat tapi ada orang lain email lebih pantas dari AA. Gagal.

Kaunter Laju MAK DARA TERDIVA tu target no 8773 (rasanya no besday dia), dan pada hari Rabu tu nombor kaunter tu masih jauh juga la. Lagi 4,5 ratus nak sampai. Tapi bila waktu malam tu AA tengok macam lagi 2,3 ratus jer, dan kebetulan malam tu tak ngantuk awal (takda appointment yang harus dipenuhi pun.. heh heh heh!) AA spend time berblogging merempit banyak blog sambil klik dan klik blog MDT tu.

Kerana hari sudah malam (or guna ayat malam hari?), saingan boleh dikatakan sangat kurang dan hampir tiada langsung! Tak best lak ek, tapi dah rezeki. Akhirnya dapat juga AA cekup dan tangkap no tu. Bila MDT sahkan AA jadi pemenang, seronoklah. Mana bleh tak seronok, menang hadiah misteri youuuu...! Jangan dia poskan katak ijau sebesar teady bear udahlah. Mak melatah youuuu....! > Sengih sambey gigil-gigil bahu. Konon!


Bukti: ni MDT upload semula di entri dia.
Siap guna tajuk entri guna nama aku, tapi macam ada huruf tertinggal ler. Takpa... Takpa.

Terimakasih MAK DARA TERDIVA. Pos hadiah cepat skit ek? Tak sabar nih. Hahahahaha! Macam bebudak. Ehh... tapi memang aku dah bagitau bebudak kat rumah yang aku menang contest, so akan dapat hadiah. So sapa yang teruja lebih sekarang? Hmmm... > urut dagu jap.


*Contest di blog KAKCIK SEROJA masih berlangsung. Sila...! sila...! Inilah contest yang takda syarat mesti wajib jadi follower.



~...HISYAM...! SERI BULAN berjaya menyiapkan tugasan menyapu lantai, berus bilik air budak-budak termasuk tandas guru sekali (guru 2 orang jer pun...) dan juga berjaya memaku dinding yang tertangal sekeping papannya. Hadiah makan tengahari di kedai Pak Seman pun jadilah...~






35 comments:

  1. tahniah kak azie
    saya memula aktip blog
    rajin join kontes montes nih
    pahtu..xde rezekikan..huhu

    skrg ni mood join kontes..mmg ke laoootttt je..hehe

    ReplyDelete
  2. Tahniah Azie... dapat apalah gamaknya, ya? :)

    Peraduan kat blog kakcik tu, tak perlu jadi pengikut dan tak perlu tag siapa2... :)

    ReplyDelete
  3. tahniah akak..hehehe..bleh la belanje da menang contest ni..hehehhe

    ReplyDelete
  4. Inilah seronoknya komuniti blogger - memang merempitlah !

    ReplyDelete
  5. tahniah kak !


    tunggu saya punya pulak tau ..
    draft dah berminggu tapi tak keluar-keluar lagi.. hehe..

    ReplyDelete
  6. SARAH:
    Betul juga. Join contest ni memang ikut mood juga, kan?


    KAKCIK:
    Ya, sekali sekala biarlah kita buat yg lain dari biasa.
    Tapi Azie memang dah lama pun jadi follower MDT tu. Syarat dia pun sama mcm Kakcik. Cekup nombor jer.

    ReplyDelete
  7. CIKCERIA:
    Alaa nak belanja tak perlu lah menang contest.
    Tapi kena tunggu menang bonus besar.! hahahahaha


    KAK KUJIE:
    Saya ni tiap hari merempit jer keja nyer.:)

    ReplyDelete
  8. JIJI:
    Terimakasih. wahhhhuuwahhh!


    AZRINA:
    Kasi publish jerrr... cepat, Kak Azie tengah tamak nih. :)


    HAMIZAH:
    Terimakasih. Dah minum? Jommm...

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum..tahniah kak AA...semoga kemenangan ini menjadi pemangkin di kontest yg akan datang ya

    ReplyDelete
  10. Waa...tahniah to double A...
    hadiah apa gaknya ek?
    (pjg leher nih ngintai hek3)

    ReplyDelete
  11. tahniah kak azie..

    tak sabar nak tgk entri hadiah tu nnt..:P

    ReplyDelete
  12. tahniah akak! kalau betul dapat katak ijo besar tedi bear, GB rasa GB yg eksaited. heheh!

    ReplyDelete
  13. Ewah...AA dah berjaya kiranya. Bijak mengira/mengagak masa. Nanti dapat hadiah boleh tunjuk kami ye...

    ReplyDelete
  14. kak azie..
    tahniah..wah.....klasgitu...ayu nie skrg dah `lemau` berblogworking...biasalah.....demamgitu...heheh

    ReplyDelete
  15. saya lak jarang masuk2 contest nie. tapi pernah la juga mencuba nasib 2-3 kali. yang lain2 (kena tag), banyak yang saya tak joint sebab kurang berminat

    ReplyDelete
  16. salam kak azie,
    harini akak luck la..sebab apa, akak pun menang contest kat blog saya :)
    tolong emailkan alamat akak ye..tq

    ReplyDelete
  17. SAHROM:
    Terimakasih..:)


    CEMOMOI:
    Nasib baik kali ini.


    KAK QUEENIE:
    Ntah ler. Saya pun tak tau hadiah apa. Biarlah misteri gitu. :)

    ReplyDelete
  18. GADIS BUNGA:
    Terimakasih.
    Kalu betoi ler katak ijau sebesar teady bear yang sampai, ekaulah yang jadi pearisnya nanti. Sanggup ker?


    KAK ZAKIE:
    Mengira tak bijak sangat. Tapi sebab ada hadiah, tetiba jadi terbijak sekejap. Hahahaha

    ReplyDelete
  19. AYU:
    Terimakasih.
    Ala lemau sekejap jer tu. Dah baik demam nanti, aktiflah balik. kan?


    EELOBOR:
    Join contest ni ikut mood juga. Ada yang kita rajin, ada yang kita terlepas pandang. Sekadar menyokong sesama blogger.

    ReplyDelete
  20. FATT:
    Terimakasihhh...!

    Tak sangka plak. Menang lagi ek? Memang tak sangka.

    ReplyDelete
  21. DR RODZILA:
    Nanti Kak Azie tayang ek...:)

    ReplyDelete
  22. tahniah kak...

    p/s: jom skodeng ini..

    http://sinarraudah.blogspot.com/2011/01/special-post-untuk-blog-yang-igin.html

    ReplyDelete
  23. salam kenal kak azie..

    tahniah menang kontes...

    ReplyDelete
  24. AMY:
    Terimakasih. Kak Azie sedang draf cerita tentang review tersebut.


    YUS:
    Salam kenal. Sila masuk. Jangan segan.
    Terimakasihhh....

    ReplyDelete
  25. dah dapat hadiah jangan lupa kat sini yer...bukan apa nak tumpang seronok tengok katak ijo...hahahhaaa...

    ReplyDelete
  26. wah..tahniah...
    apa adiah nye kak??

    ReplyDelete
  27. tahniah... munna pun tak pernah lagi menang mana contest atau GA... blm rexeki lagi agaknya... tapi tak mematahkan semangat utk terus join...

    ReplyDelete
  28. MUNNA:
    Salam kenal. Sila masuk. Terimakasih.

    silalah cuba, semua orang bernasib baik...

    ReplyDelete
  29. sori kak azie sebab tak perasan tang nama tu..konpiden terlebih..haha!

    yg 8773 tu bukan besday saya..bikin saspen sikit! :)

    congrats again..

    ReplyDelete
  30. MAK DARA:
    Jangan jangan tu tarikh nak makan nasi minyak ek? Ops! Jika silap terka, sila abaikan yaaaa...

    ReplyDelete
  31. salam
    k.azie tahniah menang..adiah tu share2 la ye..uhuhuhu

    ReplyDelete
  32. MaRdHatILLah(Fatahiyyah):
    Share hadiah?
    Bolehhh... nanti jamu mata share-share yaa...:)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails