Monday, January 3, 2011

Siapakah “dia” di Luar Sana...?

Sebenarnya kali pertama “dia” ni email aku pada November 6th. Dia memberikan komen positif tentang entri aku yang bertajuk NGOMPOL. Drama Jawa yang kelakar lagi lawak.

Aku memang tak kenal “dia”, malah tidak lah berniat untuk kenal pun, selain menganggap sesiapa sahaja boleh membaca blog, sesiapa sahaja boleh mengomen atau mengkritik.

Naluri aku mengandaikan “dia” ini seorang lelaki yang menjadi silent reader seperti ribuan pembaca yang lain. Ya, tiada yang pelik pun. Berbaik sangka. Malah berterimakasih.

Tapi bila aku semak email tadi, “dia” menghantar lagi komen ini:

Emailnya adalah Ahad 9.32 am.


Tentang entri ini. Yang dah lama sangat.

Terimakasih dan sungguh terharu. Mungkin bagi setengah blogger, tak heran pun. Tapi AA sangat terkedu dan rasa dihargai.

Cuma antara kami tiada bicara lanjutan melainkan salam dan ucapan terimakasih. Malah aku malu untuk bertanya lanjut tentang dirinya. Cukuplah sekadar berbalas email tentang entri dan kisah dalam blog.

Siapakah “dia” yang berada di luar sana? MAAFKAN AA kerana menulis sesuatu tentang awak, harap awak tidak menganggap sesuatu yang negatif.

Harap selepas ini jangan berhenti untuk terus memberikan respons.

Salam ukhwah...

*Aku berfikir lebih 10x sebelum publishkan entri ini. Labels: penghargaan.



~...kali pertama menerima surat di bawah tempurung di ujung ampaian, SERI BULAN tertawa tergolek nyaris terlucut kain batik, kerana bila dibuka serbuk talkum — Bedak Amami agaknya — tersembur keluar sehingga memutih muka dan MAK UTIH terlatah bagai ternampak pelakun Opera...!~



24 comments:

  1. hehehe....pembaca misteri kut...

    ReplyDelete
  2. Syukur ada yang memerhati dan sudi memberikan komen - setidak2nya, kita tahu ada yang prihatin terhadap apa yang kita suarakan, kan Azie? :)

    (Eh! bila nak 'membawal'?)

    ReplyDelete
  3. betul tu kak cik... adanya silent reader yang selalu beri sokongan pada kita, rasa sangat dihargai kan?

    ReplyDelete
  4. wahh..kak azie
    ada peminat misteri

    ati pun suka baca celoteh
    kak azie juga ^_^

    ReplyDelete
  5. EELOBOR:
    Kadang kala yang misteri itu sungguh menyeronokkan pula...


    CEMOMOI:
    Ekorrr.. jangan langgar belakang atau kena saman ekor!

    ReplyDelete
  6. KAKCIK:
    Tidak kita duga pun, kan?

    “Membawal” tu tunggu la hari cuti kot. Takda plan lagi. Macam dok kalut jerrrr.. Expired date takda kan?



    VIC DIANA:
    Setuju.

    ReplyDelete
  7. ATI:
    Terimakasih kerana sering menyokong.

    ReplyDelete
  8. salam akak..pembaca misteri..heheh..akak aritu ada tu ada wat entri terima kasih kat akak dan kawan2..heheh..salam ceria akak

    ReplyDelete
  9. CIKCERIA:
    Salam.

    Sama-sama kasihhhh....

    ReplyDelete
  10. amboi ada admire nie.. pembaca misteri..amy pun suka baca celoteh akak..

    ReplyDelete
  11. Sebenarnya... sebenanrya... sebenarnya... sayalah pengirim emel tu! Sayalah orangnya!




    p/s: kalau ada yang membangkang lepas ni, mungkin si pembangkang tu le orangnya... eheks!

    ReplyDelete
  12. Salam kak zie :)

    Mungkin seperti ribuan lain yang mengikuti blog kak zie :) sy selalu masuk tp tak tinggal jejak. Nak pastikan akak sihat2 je sambil baca cerita2 akk,hehe. Selamat tahun baru kak zie yang dihormati :)Semoga kita terus sihat dan dapat tegakkan lagi syiar Islam di muka bumi Allah ni,amin.

    ReplyDelete
  13. AMY:
    amboiiii.... hehehehe/



    KHAYALKHAYAL:
    Mengaku nampakkk?

    ReplyDelete
  14. ACAII:
    Salam dinda.
    Kak Azie sebenarnya tak perasan blog ESAL dah bertukar urlnya, tadi semak semula, baru update semula.

    Terimakasih ESAL.

    ReplyDelete
  15. ok, saya mengaku bukan saya yg tulis tu...hihihi

    kak azie ni ada secret reader ni...yg pada sy adalah bagus.

    lebih bagus macam tu daripada jadi anon yg bagi komen yg bukan2. betul tak? :D

    ReplyDelete
  16. GADISBUNGA:
    Blog Kak Azie sudah disettingkan, ANON tidak boleh mengomen... Nasib larrr...

    ReplyDelete
  17. wah...
    ayu tak perasan entry ini
    tahniah kak azie,
    sure pengirim tu mmg minat dgn hasil tulisan dan buah fikiran kak azie

    chaiyokkkk

    ReplyDelete
  18. AYU:
    Terimakasih kerana sering menyokong.

    ReplyDelete
  19. saya membaca semua entri tetapi tak semua entri dapat saya komen... dan saya suka..suka..dengan penulisan yang tersusun dan kemas.

    ReplyDelete
  20. bukan saya tu...
    kerana...sopan sangat tu...
    :)

    ReplyDelete
  21. KAK KUJIE:
    Terimakasih. Saya tahu dan saya yakin.


    DRSINGA:
    Puan SINGA ni memang tauuuu... Mengaum jer lah ek? :)

    ReplyDelete
  22. MIMI JAZMAN:
    Yeahhh sweetttt sangat.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails