Hari ini hari minggu.
Ramai orang suka sarapan Nasik Lemak. Roti Canai Banjir tak Banjir. Lontong. Meehoon Goreng. Kuih. Roti Bakar sapu jem. Lempeng Bakar sedikit hangus. Titiskan madu.
Kami sarapan Nasi Goreng Sendiri. Ada sayur. Ada skit udang kering. Panaskan Sambal Bilis malam tadi. Teh O. Teh-O. Nikmat..! Sup Meat Ball malam tadi tinggal kuah saja.
Meat Ball Soup.
Lebih kurang gini la, tapi yang ini pic lama dari tuan rumah yang sama.
Tengok, periuk tu sama, kan? kan? Hikhikhikhik!
Lebih kurang gini la, tapi yang ini pic lama dari tuan rumah yang sama.
Tengok, periuk tu sama, kan? kan? Hikhikhikhik!
Itu jer nak habaq...!
Izinkan dinda pergi bersiram terlebih dahulu, ya KANDA...(^_^)
Izinkan dinda pergi bersiram terlebih dahulu, ya KANDA...(^_^)
samalah kita kak azie..tp sy punya lagik spesel sbb housemate yg masakkan..hehehe
ReplyDeleteselamat berhujung minggu buat kak azie & family :)
apa pun sarapannya kalau masak sendiri dan makan pulak reramai yang tak sedap pun jadi sedap tau2 dah licin...hehehee...
ReplyDeletesaya mkn roti canai banjiro + laksam + air suam je..hehee
ReplyDeletesaya cuma makan telor goreng mayonis dan nescafe..
ReplyDeletehappy blogwalking..hehehehe
mai nak rasa sket~
ReplyDeletesodapnye... sye y brkfast nescafe ngan bskut kering jer... huwaa...ToT
ReplyDeleteari ni brekfes kat luar...suami n anak2 mkn nasik lemak...ana nasik kerabu. beli tapau kt kedai tepi jalan...tapi mkn kat kedai mamak. hahahaha
ReplyDeleteMemang banyak pilihan sampaikan orang malaysia now mengalami masalah obesiti melampau...
ReplyDeletenak oder.......
ReplyDeletenasik goreng sendiri satuuuuuuu
ha, akak, boleh dah bukak kedai sup..hehe
ReplyDeletemane kisah hisyam tu?? =(
ReplyDeletekalau breakfast Nida suka makan soto atau nasi ambeng... tapi di Johor je senang dapat makanan begitu pagi-pagi.. Kalau di NZ ni, hampir hari-hari makan roti :(
ReplyDeleteinilah kak azie yang ayu paling admire sekali..
ReplyDeleteMAKDARA:
ReplyDeleteAmboiii bersenang ler dia, ada housemate yg masakkan..
Enjoy your weekend too, MDT.
JUNAINA:
Tu ler pasal, tak sempat tutup api, tak sempat sejuk kuali, sekodok dah langsai...!
SARAH:
ReplyDeleteRoti Banjiro dan Laksam. Perhhhh! tersandor!
ERI-CHAN:
Wahhh macam diet jerrr...:)
SHAHJIEHAN:
Salam kenal. Sila masuk, terimakasih.
Nak ker?
Kerana nama menu Nasi Goreng Sendiri, so tiap orang kena goreng sendiri. hahahaha
CIKGU MIZI:
ReplyDeletealaaa ciannyaa.. Cepat-cepat lah kahwin!
ANA:
Ye lah. Kena la tapau. Kat kedai mamak mana ada masak Nasi Kerabu. :)
YAN:
ReplyDeleteSetuju. Orang kita mewah makan, ada gak yang mati kerana makan.
PAKLONG:
Sendiri masak ler Paklong ooiii... hahahha
ZIE:
ReplyDeleteKedai sup? Alahaii.. mana nak cari periuk yang besau tuh?
MIMI JAZMAN:
hahahahahahaha tergolak!
Peminat HISYAM kah?
NIDA:
ReplyDeleteYeahh lain rumah lain cara masak. Lain negara, lainlah cara dan menu makan. Mesti rindu giler masakan di kampung kan?
AYU:
Ohhh.. jangan. Oh tidakkk...!
Pagi tadi saya makan roti dengan jem je kak tapi kol 10 Bf lagi corn flakes dengan nasi berlauk ha3... nak berisi punya pasal..
ReplyDeletepagi ni ida masak nasi lemak...goreng bihun..tak sempat nk snap pic tadi...anak2 mkn smpai 3 kali tambah hehehe..sebab depa kata sambal ibu powerrrr..ada masam manis dan pekat...
ReplyDeletepagi2 port dengan anak bongsu kat kedai mamak pekena nasi biasa dangan kari ayam (aduh.... kari mamak sedap nyerrrr) bungkus untuk rumah roti sardin dan capati.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteKakcik sarapan 'kuih serabai' (lempeng kelapa) yang dibuat sendiri pada jam 12.30 tengahari sebaik balik dari Puncak Alam - bawa bapa pergi berurut.
ReplyDeleteckLah dengan oat organik tanpa gula...huu huu...
ReplyDelete:D
pagi ni p pasar Batang Kali, beli tulang
ReplyDeletesarapan nasi dagang - cukup dah untuk ke pentang sementara tulang dah jadi meehon sup!
AMY:
ReplyDeleteMakan banyak skit takper, jangan sampai sakit ya.
IDA:
Kalu mak yang masak, semua anak-anak kata sedap. Tapi memang pun, sambal mesti kena pedas manis dan pekat.
AZMIROY:
ReplyDeleteAikk bang? Kenapa yang ditapau utk rumah tak sama dengan yg dimakan di kedai? Tak aci laaa abang niii...:)
KAKCIK:
Dah lama saya tak makan Lempeng Kelapa.
ehh jauhnya bawa ayah pegi urut...
Kat rumah kak Zai kalau anak2 tak balik tak boleh masak heavy food waktu pagi takde orang nak makan,tinggal sorang2.
ReplyDeleteCKLAH:
ReplyDeleteOat tu pun kalu kreatif cara masaknnya, sedap juga.
KAK KUJIE:
Meehon Sop Tulang? perhhhh....!
alahai sedapnya, tinggal sup je? baru nak mintak sikit...huhuhu...
ReplyDeleteerr, anyway, salam kenal, saya dah follow, kalau sudi follow me back k!!
Assalamualaikum.
ReplyDeleteBaru minggu lepas, sarapan bersama kenkawan, pertama kali terdengar roti canai banjir. Rupanya kuah masuk sekali, patut pun banjir.
Semoga setiap hari yang ditempuh mendatangkan kebahagiaan. TQ
assalamualaikum kak..meat ball soup tue cam lebih kurang bakso kan???
ReplyDeleteAsmlkm azie..nasi goreng sendiri tentu lebih enak dari nasi gorenag kedai..tentu semua ahli keluarga makan sampai menjilat jari..
ReplyDeletemeat ball soup u tunampak tersangatlah sedap..tentu buatan sendiri..
biasanya hujung minngu macam ni baru sempat nak sarapan kat rumah .. homenade sendiri.. kalau hari bekerja biasanya makan kat luar aje tak pun tapau..makan kat office
ReplyDeleteWAHIDA:
ReplyDeleteSalam kenal. Sila masuk, terimakasih.
Sup semalam...:)
ADMIN P@P:
Salam.
Jarang saya dengar orang lelaki tak tahu Roti Canai Banjir. Saya belajar pun dari orang lelaki.
SAHROM:
Ya, lebih kurang bakso.
MAKCIK MERIAM:
ReplyDeleteSalam.
Ya, memang meat ball soup tu saya buat sendiri. Pada saya, sedaplah. :)
MUNNA:
Sama lah kita. Selalu pun sarapan di tempat kerja. Bekal. Sebab tu hari minggu jer buat sarapan sakan-sakan.
mihun soto pastu letak begedel....yummyyyyy
ReplyDeleteNAA:
ReplyDeleteYeahhh sedap tu. Tambah dgn ayam goreng seketul besar dlm sup tu lagii... perhhh!
ha ahhh mkn dgn sambal kicap....meleleh ayaq liuqqq..
ReplyDeleteha ahhh mkn dgn sambal kicap....meleleh ayaq liuqqq..
ReplyDelete